Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus 
Maankäyttöjohtaja1609.12.2021 

14680-2021 (10 00 02)

Kaupungin suostumus hallinnanjakosopimuksen tekemiseksi teollisuustontille 853-85-35-6 (Runosmäki), alaltaan 2500 m2, kohdistuvaan vuokraoikeuteen (Verstaskatu 10)

Tonttipalvelut, va. tonttipäällikkö Essi Korpela 8.12.2021:

Turun kaupungin Runosmäen kaupunginosan (85.) korttelin 35 tontti 6, alaltaan 2500 m2, on vuokrattu maanvuokrasopimuksella, jonka sopimuskausi käsittää 1.1.2015 - 31.12.2054 välisen ajan.

Vuokramiehet Saarinen Mika ja Saarinen Tomi ovat pyytäneett kaupungin suostumusta tehdä vuokraoikeuteen kohdistuva liitteenä oleva hallinnanjakosopimus sekä luovuttaa 50/100 suuruinen määräosa vuokraoikeudesta Kuljetus J. Halonen Oy:lle.

Maanvuokrasopimuksen kohdan 5 mukaisesti vuokramiehellä on oikeus kaupunkia kuulematta siirtää vuokraoikeus kaikkine vuokra-alueella olevine rakennuksineen ja laitteineen toiselle. Vuokra-alueella olevien rakennusten omistusoikeutta ei saa luovuttaa vuokraoikeudesta erillään. Edellä mainittu ehto sisältää myös kiellon kirjata maakaaren 14 luvun 3 §:n mukainen hallinnanjakosopimus.

Edellä lausutun johdosta järjestely edellyttää Turun kaupungin suostumusta. Kaupunki on antanut suostumuksensa vastaavissa tapauksissa edellytyksellä, että Turun kaupungille vahvistetaan kaikkiin hallinnanjakosopimuksella määriteltyihin osuuksiin kiinnitykset parhaalle etusijalle, ja että osapuolet vastaavat vuokranantajalle eli Turun kaupungille yhteisvastuullisesti kaikista maanvuokrasopimuksen mukaisista velvoitteista, mukaan lukien vuokranmaksusta. Tämä velvollisuus on todettu liitteenä olevassa hallinnanjakosopimuksessa.

Tonttipalvelut katsoo, että anomukseen voidaan suostua edellä mainituin edellytyksin.

Liite 1Hallinnanjakosopimus

Kiinteistökehityspäällikkö Petri Liski:

PäätösPäätin, että:

- liitteenä oleva Turun kaupungin tonttia 853-85-35-6, alaltaan 2500 m2, vuokraoikeutta koskeva hallinnanjakosopimus voidaan kirjata parhaalle etusijalle, sillä edellytyksellä, että Turun kaupungille vahvistetaan hallinnanjakosopimuksella määriteltyihin osuuksiin parhaalle etusijalle kiinnitykset seuraavasti:

Saarinen Mika ja Saarinen Tomi 50% osuuteen kiinnitys 8.500 euroa,

Kuljetus J. Halonen Oy (Y-tunnus 5 1773614-5) 50% osuuteen kiinnitys 8.500 euroa ja

- vuokramiehet luovuttavat ja panttaavat edellä mainitut panttikirjat kaupungille vakuudeksi vuotuisen vuokran ja kadun tai tien kunnossa- ja puhtaanapitovelvoitteiden suorittamisesta sekä ympäristönsuojelulain mukaisten velvoitteiden ja muiden sopimusehtojen täyttämisestä viivästyskorkoineen ja perimiskuluineen, sekä

- hallinnanjakosopimuksen osapuolet vastaavat Turun kaupungille yhteisvastuullisesti kaikista edellä mainitun maanvuokrasopimuksen mukaisista velvoitteista ja ehdoista, mukaan lukien vuokran maksusta.

Petri Liski

kiinteistökehityspäällikkö

maankäyttöjohtajan varahenkilö

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

tiedKuljetus J.Halonen Oy
aoSaarinen Mika
aoSaarinen Tomi
tiedKaupunkiympäristölautakunta


Liitteet:

Kypaksm § 16
Liite 1:Hallinnanjakosopimus