Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta48107.12.20219

10805-2021 (10 03 01)

Ispoisten uimarannan puistosuunnitelma

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi Ispoisten uimarannan puistosuunnitelma. Puistosuunnitelman tarkoituksena on saattaa alueen hallinnollinen suunnitelmatilanne vastaamaan jo aiemmin hyväksyttyä liikennesuunnitelmaa ja sen perusteella tehtyjä toimenpiteitä. Suunnitelmalla pysäköintialueen tehokkuus maksimoidaan sekä turvataan hälytysajoneuvojen reitin pysyminen vapaana rantaan.

Kylk § 481

Kaupunkiympäristö, kaupunkirakentaminen, kaupunkiympäristön toteutussuunnittelu, maisemasuunnittelija Tiina Puska 2.12.2021:

Yleistä

Kohteeseen laadittu pysäköintialueen liikennesuunnitelma on jo hyväksytty aiemmin (suunnittelupäällikkö 3.10.2017 § 83). Kohde on merkitty asemakaavassa (853 7/1982) VV- eli uimaranta-alueeksi.

Suunnitelman sisältö

Pysäköintialue on asfaltoitu ja siihen on maalattu pysäköintiruudut. Lisäksi hälytysajoneuvoja varten on asfaltoitu väylä rannalle saakka. Pysäköintialue on laajentunut noin 150 m2 nykyiselle nurmialueelle. Polkupyörille on osoitettu oma alue, mikä on pinnoitettu betonikivin. Hulevesiä hallitaan hulevesikaivoin, painantein sekä pinnankallistusten ja reunakivien avulla.

Alueen puusto säilyy ennallaan, pensaita lisätään. Nurmikko on uusittu lähinnä rakentamisen aiheuttamien jälkien paikkaamiseksi.

Pysäköintialueen eteläkulmaan on sijoitettu kaksi siirrettävää wc:tä. Pysäköintialueen eteläreunalle on sijoitettu luonnonkiviä estämään pysäköintiä pysäköintiin tarkoitetun alueen ulkopuolella.

Alueelle sijoitetaan kaksi uutta penkkiä, roska-astioita on jo sijoitettu kolme kappaletta. Lisäksi pysäköintialueen reunalle on sijoitettu uimarannan infotaulu. Kolme nykyistä valaisinpylvästä on siirretty alueen reunoille, lisäksi on lisätty yksi uusi valaisinpylväs.

Kustannukset

Kohteen toteutuneet kustannukset ovat 197.000 euroa.

Nähtävilläolo

Suunnitelma oli nähtävillä 27.9.–11.10.2021. Suunnitelmasta jätettiin yksi muistutus.

Muistutus sekä vastine

Muistutuksen jättäjä tiedusteli kuulutuksen ja puistosuunnitelman tarkoitusta, kun kohde on jo rakennettu kesällä 2021. (Pensaat on istuttamatta ja kaksi penkkiä sijoittamatta.)

Puistosuunnitelman tarkoituksena on saattaa alueen hallinnollinen suunnitelmatilanne ajantasaiseksi vastaamaan jo aiemmin hyväksyttyä liikennesuunnitelmaa ja sen perusteella tehtyjä toimenpiteitä.

Liite 1Puistosuunnitelma W2842006

Oheismateriaali 1Muistutus

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä Ispoisten uimarannan puistosuunnitelman liitteen 1 mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristö, kaupunkirakentaminen
tpvKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön rakennuttaminen
tiedKaupunkiympäristö, liikennesuunnittelu


Liitteet:

Kylk § 481
Liite 1:Ispoisten uimarannan puistosuunnitelma W2842006