Käyttöoikeussopimus

 

Sopimuksen osapuolet

 

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

 

Tontti 853-61-21-1      (Käyttöoikeuden saaja)

Kiinteistö Oy Bertelinkulma

Y-tunnus 2848671-9

PL 66

00131 HELSINKI

 

Pohjola Rakennus Oy Suomi   (Toteuttaja)

Y-tunnus 2539942-5

Ajurinkatu 2

20100 TURKU

 

Sopimuksen tarkoitus

 

Tontilla 853-61-21-1 (jäljempänä Tontti) sijaitseva rakennus (PRT 103722050K) otetaan käyttöön joulukuussa 2021. Rakennukseen rajoittuvien asemakaavan mukaisten Kolmen Katariinan bulevardi ja Kari Hakolan kuja -nimisten katualueiden rakentaminen ei ole käynnistynyt ja nykyinen maanpinta on tulevia katukorkoja matalammalla tasolla. Tästä johtuen rakennuksen ja maanpinnan väliin jää korkeusero, jota varten on toteutettava rakennuksiin rajoittuvat väliaikaiset luiskat.

 

Turun kaupunki asemakaavan mukaisten katualueiden omistajana, Tontin omistaja Kiinteistö Oy Bertelinkulma ja rakennuksen Toteuttaja Pohjola Rakennus Oy Suomi sopivat tällä käyttöoikeussopimuksella käyttöoikeusalueista, -ajasta ja -korvauksesta, luiskien rakentamisesta ja kunnossapidosta sekä muista käyttöoikeuteen liittyvistä ehdoista.

 

Sopimuksen kohteet

 

Liitteenä 1 olevan piirustuksen mukaiset luiskien ja kulkuväylien alueet, jotka ovat määräalan 853-61-9-1-M501 alueella, osoitteessa Kreivinaukio 1.

 

Käyttöoikeusalue on 7.7.2018 voimaan tulleessa asemakaavassa 27/2013 osoitettu Kolmen Katariinan bulevardi -nimiseksi joukkoliikenteelle varatuksi katualueeksi ja Karin Hakolan kuja -nimiseksi yleiselle jalankululle ja polkupyöräilylle varatuksi alueen osaksi.

 

Sopimuksen perusteet

 

Maanhankintapäällikön päätöspöytäkirja

 

Sopimuksen ehdot

 

1. Käyttöoikeus alkaa 15.12.2021 jatkuen siihen asti, että Turun kaupunki aloittaa kadun rakentamisen liitekartan mukaisten luiskien alueelle, minkä jälkeen käyttöoikeus päättyy irtisanomista vaatimatta. Edellä mainitusta huolimatta, käyttöoikeus päättyy kuitenkin viimeistään 31.12.2026.

 

2. Tämä sopimus tulee voimaan heti allekirjoittamisen jälkeen.

 

3. Käyttöoikeusalueet luovutetaan tontin piha-alueen ja rakentamattoman yleisen alueen välisen korkeuseron takia rakennettavien väliaikaisten luiskien pitämistä varten.

 

4. Käyttöoikeudesta ei peritä korvausta.

 

5. Käyttöoikeusalueille ei saa istuttaa kasvillisuutta.

 

6. Toteuttaja vastaa liitteenä 1 olevan piirustuksen mukaisten luiskien toteuttamisesta siten, että luiskat ovat käytössä käyttöoikeuden alkaessa 15.12.2021. Luiskat toteutetaan murskeesta ja luiskien reunoille asennetaan liitteenä 1 olevan piirustuksen mukaiset putkimalliset sulkupylväät ja sulkuköydet, joiden tarkoituksena on ohjata jalankulku rakennukseen luiskia pitkin. Turun kaupunki toimittaa murskeen. Turun kaupunki ja Toteuttaja sopivat erikseen murskeen toimittamisen aikataulusta. Murskeen omistus pysyy Turun kaupungilla ja kadunrakentamisen käynnistyessä Turun kaupunki saa hyödyntää murskeen yleisten alueiden rakentamisessa.

 

7. Käyttöoikeuden saaja vastaa käyttöoikeusalueiden kunnossa- ja ylläpidosta siihen asti, että käyttöoikeus kohdan 1 mukaisesti päättyy. Käyttöoikeuden saaja vastaa myös 15.12.2021 alkaen siitä, että sulkuköysi ja putkimalliset sulkupylväät pysyvät niille tarkoitetuilla paikoilla ja tarvittaessa ryhtyy toimiin niiden korjaamiseksi.

 

8. Kaupunki pidättää oikeuden korvauksetta muokata väliaikaisia luiskia yleisen alueen rakentamisen käynnistyessä, huolehtien kuitenkin, ettei kulku rakennuksiin esty.

 

9. Käyttöoikeuden saaja vastaa käyttöoikeuteen liittyvistä vahingoista ja tapaturmista käyttöoikeusalueella.

 

10. Sulkuköysi ja putkimalliset sulkupylväät ovat Toteuttajan omaisuutta. Toteuttaja sitoutuu poistamaan sulkuköyden ja putkimalliset sulkupylväät käyttöoikeusalueelta välittömästi, kun Turun kaupunki ilmoittaa toteuttajalle, että kadun rakentaminen käynnistyy.

 

11. Mahdolliset sopimuksen tulkinnasta aiheutuvat erimielisyydet ratkaisee Varsinais-Suomen käräjäoikeus. Erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan neuvottelemalla.

 

 

Tätä sopimusta on tehty kolme saman sisältöistä kappaletta, yksi kummallekin sopimuspuolelle.

 

 

 

Turussa     päivänä      kuuta 2021

 

TURUN KAUPUNKI

Turun kaupungin puolesta

 

 

 

 

Ilkka Uusi-Uola

maanhankintapäällikkö