Turun kaupungin vene- ja laituripaikkojen vuokrasopimusehdot veneilykaudelle 2022

 

Turun kaupunki hyväksyy vuokranantajana vuokralaisen vene- ja laituripaikalle vuosittain. Vuokrasopimuksen ehdot ovat seuraavat:

 

 

1.Vuokrasopimus on voimassa aina yhden vuokrakauden kerrallaan. Vuokrakausi laiturialueilla alkaa Aurajoen, Lauttarannan ja Uittamon venesatamassa toukokuun 1. päivä tai kun paikka on valmiina käyttöön otetavaksi. Vuokrakausi päättyy lokakuun viimeisenä päivänä. Vene on kuitenkin poistettava venepaikasta ennen meren jäätymistä pois lukien Aurajoesta talvipaikan vuokranneet alukset. Vesi ja -septiasemat poistetaan lokakuun 1. päivä, kuitenkin ennen pakkasia.

 

2.Vuokralainen saa kiinnittää aluksensa ainoastaan hänelle vuokrattuun vene- tai laituripaikkaan.

 

3.Kaupunki pidättää itselleen oikeuden venepaikkojen muuttamiseen ja vaihtamiseen tarvittaessa esim. paaluvälien vaihteluun (+/- 50 cm) tai Aurajoen kylkilaituripaikkojen muuttaminen.

 

4.Vuokralaisella ei ole oikeutta tilapäisestikään luovuttaa tai vuokrata venepaikkaa kolmannelle.

 

5.Vuokralainen saa käyttää sähköä ja vettä maksutta (Lauttaranta ja Uittamo). Sähköjakokaapit on sähköturvallisuus-määräysten säännökset huomioonottaen pidettävä suljettuina myös johdon ollessa kytkettynä. Laituripaikkaan sisältyvällä sähköllä ei saa käyttää lämmityslaitteita eikä muita runsaasti virtaa kuluttavia pitkäaikaiseen käyttöön tarkoitettuja laitteita. Aurajoen laituripaikkojen sähköstä on tehtävä erillinen sopimus.

 

6.Alusta tai venettä ei saa säilyttää laituripaikalla vuokrakauden päätyttyä. Kaupungilla on oikeus poistaa vuokrakauden päättymisen jälkeen vene- tai laituripaikalla oleva vuokralaisen alus tämän kustannuksella. Edellä mainittu ei koske vuokralaista, joka on kirjallisesti anonut, ja jolle on myös myönnetty lupa säilytyskauden poikkeukselliseen pidentämiseen.

 

7.Alusta laituriin kiinnitettäessä ja sitä siitä irrotettaessa sekä aluksen laiturissa kiinni ollessa on noudatettava tarpeellista varovaisuutta. Aluksen sivuilla on myös käytettävä riittävästi suojaimia. Alus on aina kiinnitettävä laituriin huolellisesti ja pitävästi sekä vuokralaisen on käytettävä tarvittaessa kiinnitysköysissä joustimia.

 

8.Aluksen säilyttäminen vene- tai laituripaikalla sekä vesillä liikkuminen laiturialueella tapahtuu vuokralaisen omalla vastuulla. Kaupunki ei korvaa vene- tai laituripaikan käyttämisestä aiheutuvia vahinkoja lukuun ottamatta kaupungin syyksi luettavia törkeästä tuottamuksesta johtuvia vahinkoja.

 

9.Kaupunki ei vastaa laiturialueella vuokralaiselle mahdollisesti aiheutuvista vahingoista, esimerkiksi alueelle pysäköityjen ajoneuvojen tai alueella olevien veneiden ilkivaltavahingosta, veneiden pohjakosketuksista tai sääolosuhteiden aiheuttamista vahingoista. Aluksen päällikön on oltava tietoinen kulloisestakin veden syvyydestä.

 

10.Kaupungilla on oikeus poistaa vuokrakauden aikana väärin kiinnitetyt veneet, esimerkiksi väärällä vene- tai laituripaikalla tai maksutta olevat veneet, paalutus- ja korjaustöiden tiellä olevat veneet ja rakenteet, esim. laiturille luvatta tehdyt rappuset. Vuokralaisella ei ole oikeutta kiinnittää laitureihin mitään johtoja, rakennelmia tai laitteita eikä laitureilla saa säilyttää mitään vene- tai laituripaikan käyttöön liittyvää irtainta ilman kaupungin lupaa.

 

11.Roskia ja jäteöljyä saa sijoittaa vain niitä varten varattuihin astioihin (Lauttaranta ja Uittamo). Jätepisteissä oleviin jäteastioihin saa tuoda ainoastaan venepaikkojen veneistä tulevaa tai alueella säilytettävän veneen kunnostamisesta syntyvää jätettä. Aurajoessa ei ole aluksille varattuja erillisiä jätepisteitä.

 

12.Kaupungilla on oikeus vuokralaisen kustannuksella poistaa alueelle tuotu tai sinne kuulumaton irtain omaisuus toimittamalla arvoton tavara kaatopaikalle tai muutoin hävittää se. Kaupungilla on myös oikeus myydä sellainen irtain omaisuus, jolla on myyntiarvoa julkisella huutokaupalla tai muulla soveltuvalla tavalla.

 

13.Lauttarannan soutuvenepaikka on maapuomissa. Siellä säilytettävän veneen perämoottori saa olla enintään 10 hv.

 

14.Aurajoessa Martinsillan alajuoksun puolella olevilla laituripaikolla oleva alus on siirrettävä toiseen paikkaan, jos näin määrätään. Myös tapahtumien ajaksi Kaupunki voi edellyttää aluksen siirtämistä pois laituripaikasta. Siirrosta ja sen aiheuttamista kuluista vastaa vuokralainen. Jokaisessa jokialueella olevassa aluksessa, pitää olla kohtuullisessa ajassa saatavana riittävä määrä laivaväkeä, jotta alus tarpeen tullen voidaan siirtää. Riisutun aluksen sijoittamiseen jokisatamaan on saatava erillinen lupa.

 

15.Aurajoessa alus on kiinnitettävä kaupungin määräämään paikkaan ja tämän hyväksymällä tavalla. Aluksen omistajan on valvottava, että aluksen kiinnityslaitteet ovat aina kunnossa.

 

16.Laituripaikoille ei saa sijoittaa asunto-, sauna-, ravintola-, korjaamo- tai muun sen kaltaista alusta. Luvattomasti sijoitetun aluksen omistaja tai haltija on velvollinen kaupungin määräyksestä siirtämään aluksen välittömästi pois.

 

17.Vuokralaisen on ilmoitettava itseään ja alustaan koskevat henkilö-, osoite-, kotipaikka- ja muut yhteystiedot venepaikkaa haettaessa. Osoitteen ja muiden yhteystietojen muuttumisesta on ilmoitettava välittömästi kaupungin asiakaspalveluun.

 

18.Laituripaikassa ei saa harjoittaa majoituspalvelua.

 

19.Vuokrasopimus osapuolten välillä tulee voimaan sen jälkeen, kun vuokralainen on suorittanut Kaupunkiympäristölautakunnan pp.kk.vvvv § XX vahvistaman venepaikkavuokran kokonaisuudessaan kaupungin ohjeistamalla tavalla. Kaupungilla on kuitenkin oikeus kieltäytyä tekemästä vuokrasopimusta tai purkaa sopimuksen, jos vuokralaisella on suorittamattomia vene- tai laituripaikkamaksuja Turun kaupungille, alus ei täytä laituripaikalle määrättyjä erityisehtoja tai asiakas on ilmoittanut aluksen tiedot tai käyttötarkoituksen väärin.

 

20.Vuokralainen voi kirjallisesti irtisanoa venepaikan vuokrasopimuksen. Jo maksettua venepaikkamaksua ei palauteta, jos irtisanominen tapahtuu kunkin kalenterivuoden toukokuun viimeisen päivän jälkeen. Maksetun venepaikan voi vaihtaa vapaana olevaan toiseen venepaikkaan kesken veneilykauden maksamalla mahdollinen hintojen erotus. Kesken kauden edullisempaan venepaikkaan vaihdetusta venepaikasta ei makseta hyvityksiä.

 

21.Mikäli vuokralainen rikkoo tai laiminlyö näissä sopimusehdoissa mainittuja velvollisuuksiaan olennaisesti, eikä korjaa menettelyään kohtuullisessa ajassa, kaupunki voi purkaa vuokrasopimuksen. Tällaisessa tapauksessa jo maksettua venepaikkamaksua ei palauteta.

 

22.Nämä ehdot on hyväksynyt käyttöön otettaviksi Kaupunkiympäristölautakunta pp.kk.vvvv päätöksellään § XX