Kauppakirja

 

Myyjä:

 

Turun kaupunki

Y-tunnus: 0204819-8

 

Ostaja:

 

XXXXX

 

Kaupan kohde:

 

Turun kaupungin omistamasta kiinteistöstä Lillstugan 853-452-1-40 noin 3713 m2:n suuruinen määräala. Kaupan kohteen osoite on Kulkkilanrannantie 31, 20900 Turku. Kaupan kohde on osoitettu kartalla M 419 / 31.8.2021.

 

Kaupan kohde ei ole voimassa olevan tai vireillä olevan asemakaavan vaikutusalueella.

 

Kaupan kohde on 28.7.2001 ja 29.5.2004 voimaan tulleessa yleiskaavassa (Yleiskaava 2000) osoitettu loma-asuntoalueeksi (RA-1), joka on tarkoitettu olemassa olevien loma-asuntojen kunnostamiseen ja uudelleen rakentamiseen. Kullakin rakennuspaikalla saa sijaita vain yksi yksiasuntoinen enintään I1/2-kerroksinen lomarakennus I-kerroksisine talousrakennuksineen. Rakennuspaikan rakennusoikeus on 3 % rakennuspaikan pinta-alasta kuitenkin enintään 150 k-m2. Loma-asunnon suurin sallittu kerrosala on 100 k-m2. Alueen vesi- ja jätehuolto on järjestettävä siten, ettei vesistöihin joudu jätevesiä. jolla ympäristö säilytetään ennallaan.

 

Kaupan kohde on vireillä olevassa Hirvensalon osayleiskaavassa (13/2007) osoitettu asuntotila-alueeksi (A-3). Alue varataan asuinrakennuksille talousrakennuksineen. Aluetta ei ole tarkoitettu asemakaavoitettavaksi. Uusia rakennuspaikkoja ei saa muodostaa. Olemassa olevalle rakennetulle rakennuspaikalle, joka ei sijaitse rantavyöhykkeellä, saa rakentaa vanhan rakennuksen korvaavan tai sitä laajentavan yhden uuden enintään kaksiasuntoisen asuinrakennuksen, jonka kerrosala saa olla enintään 400 k-m² sekä lisäksi saa rakentaa talousrakennuksia enintään 150 k-m². Rantavyöhykkeellä sijaitsevalle olemassa olevalle rakennetulle rakennuspaikalle saa rakentaa vanhan asuinrakennuksen korvaavan tai sitä laajentavan yhden uuden enintään yksiasuntoisen asuinrakennuksen. Asuinrakennuksen kerrosala saa olla enintään 300 k-m² sekä saunarakennuksen 25 k-m², vierasmajan 20 k-m² ja muita talousrakennuksia saa olla enintään 50 k-m2. Rantavyöhykkeen alle 2000 m²:n rakennuspaikoilla asuinrakennuksen kerrosala saa olla enintään 150 k-m².

 

Alueen vesihuollossa on noudatettava ohjeita, jotka määritellään kaupunginvaltuuston käsittelyyn tulevassa vesihuollon kehittämissuunnitelmassa.

 

Kaupan kohteena oleva määräala noudattaa vireillä olevan Hirvensalon osayleiskaavassa osoitettua A-3 -asuntotila-aluetta, huomioiden kohteen toiminnot sekä muodostuvan kiinteistön selkeä kiinteistöjaotus.

 

Kaupan kohteeseen kuuluvat määräalalla sijaitsevat rakennukset ja laitteet. Kohteella sijaitsevat seuraavat rakennukset:

 

-Mökki, rakennusvuosi 1922 (kerrosala: n. 40 k-m2, rakennustunnus: 1021337868)

-Vaja, rakennusvuosi: ei tiedossa, (kerrosala: ei tiedossa, rakennustunnus 1021337879)

 

Rakennusten pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu. Ostaja on tietoinen ja hyväksyy, että pinta-alat saattavat tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisesti nykyisten säännösten ja standardin mukaan mitattava pinta-ala voi olla mainittua pinta-alaa suurempi tai pienempi. Ostajalla ei ole huomauttamista tämän seikan johdosta.

 

Ostaja ja myyjä toteavat yhteisesti, että kohteen kauppahinta ei ole rakennusten ja määräalan osalta pinta-alaperusteinen.

 

Ostaja ja myyjä toteavat yhteisesti, että rakennusten kunto välttävä. Rakennukset vaativat laajamittaiset peruskorjaukset.

 

Kaupan yhteydessä ei ole erikseen myyty irtainta omaisuutta.

 

Kauppahinta:

 

Viisisataa viisitoistatuhatta euroa (515.000).

 

Kaupan perusteet:

 

Kaupunkiympäristölautakunnan päätös xx.xx.202x §

päätös on tullut lainvoimaiseksi xx.xx.202x.

 

Muut kaupan ehdot:

 

Tämän kaupan kaikki ehdot on esitetty tässä kauppakirjassa.

 

1. Kauppahinnan maksaminen

 

Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan myyjän ilmoittamalle tilille

ennen kauppakirjan allekirjoittamista ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

2. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Ostaja saa kohteen mukaan lukien rakennukset, laitteet sekä sähköliittymän omistukseensa ja hallintaansa tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

Sähköliittymän osalta ostaja sitoutuu ilmoittamaan liittymissopimuksen siirrosta ao. laitokselle. Liittymän siirroista mahdollisesti menevästä siirtomaksusta vastaa ostaja. Kohteella ei ole vesi- ja viemäriliittymää, joten kauppaan ei liity em. liittyminen osalta liittymissopimusten siirron edellyttämää ilmoitusvelvollisuutta eikä siirrosta aiheutuvia siirtomaksuja, joista ostajan ja myyjän tulisi erikseen sopia.

 

Kohde myydään vapaana kiinnityksistä, rasitteista ja muista maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu.

 

3. Käyttöoikeudet, rasitteet ja rasitukset

 

Kaupan kohteeseen ei kohdistu kiinteistörekisteriotteen mukaan rasitteita tai oikeuksia.

 

Lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin mukaan kaupan kohteen omaisuuteen ei kohdistu lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin merkittäviä rasituksia tai rajoituksia, eikä uusia asioita ole vireillä.

 

4. Verot, maksut ja vastuu vahingoista

 

Ostaja vastaa määräalan erottamisesta ja kohteen lainhuudatuksesta sekä varainsiirtoverosta ja kaupanvahvistajan palkkiosta.

 

Kaupantekovuodelta kiinteistön osalta määrättävästä kiinteistöverosta vastaa myyjä.

Myyjä vastaa kaupan kohdetta kohdanneista vahingoista siihen saakka, kunnes omistusoikeus siirtyy ostajalle. Ostaja vastaa vahingoista omistusoikeuden siirtymisen jälkeen.

 

5. Kohteeseen tutustuminen ja asiakirjat

 

Ostaja on tutustunut

 

-kaupan kohdetta alueeseen ja rajoihin sekä maasto-olosuhteisiin ja maankäyttömääräyksiin

-kaupan kohteen rakennuksiin ja rakennusten piirustuksiin

-kaupan kohteesta laadittuun myyntiesitteeseen

-kaupan kohdetta koskeviin toimitusasiakirjoihin

 

Lisäksi ostaja on tutustunut seuraaviin asiakirjoihin

 

-lainhuutotodistus

-rasitustodistus

-kiinteistörekisterin ote

 

Ostaja on todennut kaupan kohteen vastaavan siitä esitettyjä asiakirjoja ja tietoja, eikä ostajalla ole huomauttamista näiden seikkojen osalta.

 

6. Rakentamiskelpoisuus

 

Ostaja on vastuullinen kiinteistön perustamistavan valinnasta, rakennushankkeen suunnitteluun liittyvien maaperätutkimusten ja muiden tutkimusten suorittamisesta, maaperän edellyttämien hankkeiden rakenteellisten ratkaisujen sekä maanalaisten johtojen ja putkien sijainnin selvittämisestä sekä rakentamiskelpoisuuden muusta yksityiskohtaisesta selvittämisestä.

 

Ostaja vastaa kaupan kohteelle sen aiemmasta käytöstä mahdollisesti jääneiden rakenteiden ja irtaimen tavaran poistamisesta mahdollisesti tarvittavien viranomaislupien edellyttämällä tavalla.

 

Mikäli Ostajan rakennushanke edellyttää maanalaisten johtojen siirtämistä, Ostaja vastaa kustannuksellaan johtojen siirtämisestä. Ostaja on velvollinen hyväksyttämään siirtosuunnitelmat ao. johtolaitoksilla.

 

7. Kunnallistekniikka ja liittymämaksut

 

Mikäli kohteella oleviin tai sinne rakennettaviin rakennuksiin joudutaan toteuttamaan uusia liittymiä, ostajan tulee varautua siihen, että häneltä tullaan perimään kulloinkin voimassa olevan taksan mukaiset liittymismaksut ennen rakennusten verkostoihin liittämistä.

 

8. Lämpö- ja porakaivot

 

Kiinteistön omistaja on velvollinen huolehtimaan siitä, että sillä on kaikki maaperään porattavan lämpö- tai porakaivon sijoittamiseen tarvittavat viranomaisluvat ja että niiden sijoittamisessa noudatetaan lainsäädännön ja viranomaisten mahdollisesti asettamia vaatimuksia ja määräyksiä.

 

9. Rasiteoikeudet

 

Ostaja on velvollinen korvauksetta sallimaan kaupungin tai sen osoittamien yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevien tavanomaisten johtojen, laitteiden ja kiinnikkeiden sijoittamisen kiinteistölle, sen yli tai sillä oleviin rakennuksiin. Kiinteistön omistajalle korvataan em. toimenpiteestä mahdollisesti aiheutuvat suorannaiset vahingot ja haitat. Kaupungilla on oikeus merkitä kustannuksellaan em. oikeus rasitteena kiinteistörekisteriin ostajaa enempää kuulematta.

 

10. Irtain omaisuus

 

Tällä kauppakirjalla ei luovuteta mitään irtainta omaisuutta eikä sellaisen luovuttamisesta ole tämän kaupan yhteydessä tehty eri sopimustakaan.

 

11. Vastuu rakennusten kunnosta

 

Rakennuksille ei ole tehty RS -kuntotarkastusta.

 

Kohteen rakennusten lämmitysjärjestelmänä on sähkö.

 

Ostaja on perusteellisesti tutustunut rakennuksiin ja hyväksyy ne sellaisina kuin ne kaupantekohetkellä ovat, tietoisena rakennusten iästä ja siitä, että rakennuksissa voi olla virheitä, joita Ostaja ei ole ennen kaupantekoa voinut havaita koska niiden havaitseminen on mahdollista vasta peruskorjauksen yhteydessä rakenteita avattaessa.

 

Kohteelle ei ole tehty asbesti ja haitta-aine kartoitusta. Ostaja vastaa mahdollisten asbesti ja haitta-aineiden poistosta ja hävittämisestä lain vaatimalla tavalla.

 

12. Ympäristönsuojelulain mukainen ilmoitus

 

Ympäristönsuojelulain 139 § mukaisesti myyjä ilmoittaa, että myytävä kohde on ollut aiemmin Turun kaupungin sosiaali- ja terveystoimen asiakkaiden virkistyskäytössä. Toiminta on loppunut alueelta 31.12.2019. Myyjän taholta ei ole tutkittu, onko alueella ympäristönsuojelulaissa tarkoitettuja jätteitä tai aineita, jotka saattavat aiheuttaa maaperän tai pohjaveden pilaantumista.

 

13. Tieoikeus

 

Määräalan erottamisen yhteydessä käsitellään muodostettavan kiinteistön tieoikeus Kulkkilanrannantien kautta lähimmälle järjestäytyneelle tielle (maantie, yksityistie, katu) saakka.

 

14. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Tästä kaupasta johtuvat erimielisyydet ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle, yksi ostajalle ja yksi julkiselle kaupanvahvistajalle.