Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta45123.11.202110

13656-2021 (02 05 00)

Ulkoilualueiden Vepsän, Maisaaren ja Pähkinäisten vuokrahinnat kaudelle 2022

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään päätettäväksi kaupungin ulkoilualueilla sijaitsevien mökkien ym. vuokrahinnat kaudelle 2022.

Kylk § 451

Kaupunkirakentaminen, kaupunkiympäristön kunnossapito, maatilaintarkastaja Timo Sirkiä 15.11.2021:

Vepsä:

Vepsässä on 14 kpl lomamökkejä, joissa on majoitustilat 1-6 hengelle ja yksi erillinen mökki, jossa voi majoittua 1- 2 henkeä. Mökkialueiden yhteydessä on erilliset suihkutilat. Mökeissä ei ole astioita, mutta astioita saa lainata alueen toimistosta panttia vastaan. Alueella voi myös telttailla ja soutuveneitä ja kajakkeja voi vuokrata alueen toimistosta. Rannassa on kaksi vierasvenelaituria. Yhteysalus kulkee Aurajoesta saareen päivittäin, kolme kertaa päivässä 25.5.-28.8. välisenä aikana.

Vepsän mökkejä voi vuokrata sekä Turku Touringin kautta, että saaresta suoraan palveluntuottajalta. Varausmaksu kuuluu Turku Touringille, muut tulot tulevat kaupunkiympäristön palvelukokonaisuudelle.

Kauden 2021 käyttöaste Vepsän mökeissä oli n. 74 % (v. 2020 / 70 % ja v. 2019 / 64 %). 

Kesäkuun kaksi ensimmäistä viikkoa ja elokuun kolme viimeistä viikkoa ovat mökkien vuokrauksessa hiljaisimpia. Jotta kyseiset viikot saataisiin vuokrattua, tulee Turku Touringille antaa oikeus vuokrata em. viikkoja edullisemmin, kuten aiempinakin vuosina. Erikoishinnoittelun määrittelee Turku Touring. Näin saadaan käyttöastetta nostettua ylöspäin.

Maisaari:

Maisaaressa sijaitsevat päärakennukset Isotalo ja Antola sekä viisi lämmintä mökkiä, mitkä tarjoavat majoitustiloja n. 40 hengelle. Tarjolla on myös hyvät kokoustilat, kaksi rantasaunaa ja telttapaikkoja. Rannassa on vierasvenelaiturit.

Palveluntuottaja hoitaa varaustoiminnan ja perii käyttömaksut asiakkailta. Palveluntuottajalle ei makseta toiminnan ylläpitämisestä erillistä korvausta.

Pähkinäinen:

Pähkinäisissä on majoitustilaa 12 henkilölle kahden, neljän ja kuuden hengen huoneissa. Saaressa on myös rantasauna ja erillinen lämmin suihku, joka toimii poleteilla. Alueella voi myös telttailla. Rannassa on vierasvenelaiturit.

Palveluntuottaja hoitaa varaustoiminnan ja perii käyttömaksut. Palveluntuottajalle ei makseta toiminnan ylläpitämisestä erillistä korvausta.

Ulkoilualueiden mökkien siivousmaksu laskutetaan jälkikäteen, mikäli mökki/huone on jätetty siivoamatta tai asiakas haluaa maksaa loppusiivouksen. Siivous on hinnoiteltu erikseen.

Majoituspaikkojen hintojen korottamista ei pidetä järkevänä, koska seurauksena olisi todennäköisesti käyttöasteen lasku.

Liite 1Vuokrahinnasto 2022

Maankäyttöjohtaja Jyrki Lappi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää:

- vahvistaa liitteenä 1 olevan vuokrahinnaston vuodelle 2022, ja

- että Turku Touringille annetaan oikeus vuokrahinnoitteluun Vepsän mökkien kesäkuun kahdelle ensimmäiselle ja elokuun kolmelle viimeiselle viikolle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi.

Jakelu

tiedTurku Touring Oy
tpvKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön kunnossapito


Liitteet:

Kylk § 451
Liite 1:Vuokrahinnasto 2022