Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta42902.11.20211

12735-2021 (02 08 02, 10 03 02)

Paavo Nurmen stadion, pääkatsomon vesikaton korjaushankkeen pää- / rakennus- ja sähköurakoitsijan valintakriteereistä päättäminen ja hankinnan käynnistäminen

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään Paavo Nurmen stadionin pääkatsomon vesikaton korjaushankkeen käynnistämistä. Korjaushankkeen tarkoituksena on uusia katsomon vesikate ja sähköjärjestelmät sekä kunnostaa teräsrunko ja kaiteet. Paavo Nurmen stadionin pääkatsomon katoksen korjaamisesta on laadittu hankekuvaus. Kaupunginhallitus hyväksyi 5.10.2021 § 453 hankekuvauksen, tarkistetun kustannusarvion 2.567.000,00 euroa ja hankkeen rahoituksen vuosille 2022 ja 2023.

Kylk § 429

Kaupunkirakentaminen, toimitilojen rakennuttaminen, rakennuttajainsinööri Reino Pöyhönen 25.10.2021:

Toimitilojen rakennuttamisen vastuualue on valmistelemassa Paavo Nurmen stadionin pääkatsomon vesikaton korjaushankkeen kilpailutusta.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankinnasta tullaan tekemään hankintalain edellyttämä hankintailmoitus.

Urakkamuoto ja valintakriteerit

Rakennusurakan toteutus on teknisesti haastava ja siihen tulee saada urakoitsijat, joilla on riittävät edellytykset työn suorittamiselle.

Hankkeen aikataulu on tiukka, koska rakennustyöt voidaan käynnistää vasta Paavo Nurmi Games -kilpailujen järjestelyjen purkamisen jälkeen 20.6.2022. Työt keskeytetään tilapäisesti Toton konsertin ja konsertin järjestelyjen ajaksi 4.-8.8.2022. Katsomo on pois käytöstä koko rakennustyön ajan.

Töiden pitää olla valmiit hyvissä ajoin ennen kesän 2023 Paavo Nurmi Games -kilpailuja. Valmistumisen tavoitteeksi asetetaan 14.4.2023.

Rakennustyön aikana kentälle järjestetään mahdollisuus harjoittelulle ja pienimuotoisille kilpailuille. Tämä edellyttää tilapäisiä järjestelyjä, joista aiheutuu arviolta n. 30.000 euron kustannus.

Pää- / rakennus- ja sähköurakoitsijan valinnassa käytetään avointa menettelyä ja valintaperusteena halvinta hintaa.

Urakkamuoto

Urakkamuotona on kokonaisurakka, jossa rakennusurakoitsija toimii pääurakoitsijana päätoteuttajan velvoittein ja jolle kuuluvat työmaan johtovelvollisuudet. Pää- ja rakennusurakkaan kuuluvat myös sähkötyöt.

Pää- / rakennus- ja sähköurakoitsijan valintakriteerit

Päästäkseen mukaan hintavertailuun tarjoajien tulee täyttää ja toimittaa selvitys seuraavien minimivalintakriteerien täyttymisestä:

Pääurakoitsijan vuosittaisen kokonaisliikevaihdon pitää olla vähintään 3.000.000 euroa (alv 0 %) kolmen viimeisen vuoden ajalta. Vahvistetut tilinpäätöstiedot on annettava kolmelta viimeksi kuluneelta tilikaudelta.

Sähköurakoitsijanvuosittaisen kokonaisliikevaihdon pitää olla vähintään 800.000 euroa (alv 0 %) kolmen viimeisen vuoden ajalta. Vahvistetut tilinpäätöstiedot on annettava kolmelta viimeksi kuluneelta tilikaudelta

Rakennus- ja sähköurakointiyritysten luottoluokitusten on täytettävä vähintään Rating Alfa -luokituksen A+ (tyydyttävä +) tason.

1) Pääurakoitsijan referenssinä viimeisen 5 vuoden ajalta vähintään 2 vaativuudeltaan ja laajuudeltaan vastaavaa työtä (referenssikohteen rakennustöiden kustannusarvion pitää olla vähintään 1.500.000 euroa (alv 0 %) ja kohteeseen pitää sisältyä vähintään 1000 m² vesikattotyö.

2) Työmaan vastaavan mestarin on oltava koulutukseltaan vähintään teknillisen oppilaitoksen / ammattikorkeakoulun rakennustekniikan insinööritutkinnon, tai rakennustekniikan teknikon / rakennusmestarin tutkinnon suorittanut, sekä hänellä on oltava kokemusta vastaavista tehtävistä vähintään 5 vuotta. Vastaavalle mestarille on nimettävä sijainen, jolla on vähintään vastaava koulutus ja työkokemus

3) Sähkötöiden työnjohtajien tulee olla vähintään teknillisen oppilaitoksen / ammattikorkeakoulun insinöörin / teknikon tutkinnon suorittaneita. Työkokemusta tulee olla vähintään 3 vuotta vastaavista tehtävistä. Työnjohtajalle on nimettävä sijainen, jolla on vähintään vastaava koulutus ja työkokemus

4) Tilaajavastuulain mukaiset suomenkieliset todistukset ja selvitykset (tai Vastuu Group Oy:n Luotettava Kumppani -yritysraportti tai Rakentamisen Laatu RALA ry:n -yritysraportti). Mikäli urakoitsija ei kuulu em. ohjelmaan on urakoitsijan toimitettava vastaavat selvitykset seuraavasti:

5) Rakentamisen Laatu RALA ry:n pätevyysrekisteristä tulostettu ajantasainen yritysraportti sekä kaupparekisteriote tai

todistus tai muu luotettava selvitys seuraavista:

- selvitys merkinnästä ennakkoperintärekisteriin, työnantajarekisteriin ja arvonlisäverovelvollisten rekisteriin

- kaupparekisteriote tai kaupparekisteristä muutoin saadut vastaavat tiedot,

- selvitys siitä, ettei yritys ei ole merkittynä verovelasta johtuen verovelkarekisteriin tai viranomaisen antama todistus verovelan määrästä sen ylittäessä 10.000 euroa,

- todistus työntekijöiden eläkevakuutusten ottamisesta ja eläkevakuutusmaksujen suorittamisesta tai selvitys siitä, että erääntyneitä eläkemaksuja koskeva maksusopimus on tehty,

- selvitys työhön sovellettavasta työehtosopimuksesta tai keskeisistä työehdoista,

- selvitys työterveyshuollon järjestämisestä Suomessa

- todistus työntekijöiden tapaturmavakuutuksen ottamisesta

Tilaajavastuulaista poiketen rakennuttaja edellyttää selvitystä verovelan määrästä ja verovelkaa koskevan maksusuunnitelman tekoa aina, kun verovelan määrä ylittää 500 euroa.

Edellä esitettyjen todistusten ja selvitysten lisäksi on urakoitsijan toimitettava myös:

6) selvitys tai riittävä vakuutus siitä, ettei urakoitsijaa työmaalla edusta tai sen johto- ja hallintotehtävissä muutoin toimi liiketoimintakiellossa oleva henkilö

7) vastuuvakuutustodistus

Vieraskieliset todistukset ja selvitykset tulee toimittaa sekä alkuperäiskielisinä että suomen kielelle käännettyinä.

Esitetyt tiedot, todistukset ja selvitykset eivät saa olla annettaessa kolmea kuukautta vanhempia ja niiden tulee olla ajantasaisina saatavissa urakkasuorituksen aikana.

Rakennuttaja ei hyväksy sellaista urakoitsijaa, joka ei ole toimittanut edellä mainittuja selvityksiä.

Tarjoukset tulee toimittaa määräaikaan mennessä tarjousasiakirjojen mukaisesti.

Liite 1Tarjouspyyntö

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää, että

- Paavo Nurmen stadionin, pääkatsomon vesikaton korjaushankkeen pää- / rakennus- ja sähköurakan hankinta voidaan käynnistää edellä kuvatuin taloudellisin ja teknisin minimivaatimuksin ja liitteen 1 mukaisella tarjouspyynnöllä,

- hankinnassa käytetään avointa menettelyä ja valintaperusteena halvinta hintaa,

- kaupunkirakentamisjohtaja oikeutetaan tekemään tarjouspyyntöön tarvittaessa teknisluonteisia muutoksia ja lisäyksiä ja allekirjoittamaan tarjouspyyntö,

- toimitilojen rakennuttamispäällikkö oikeutetaan allekirjoittamaan mahdolliset urakan lisäkirjeet, ja

- pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristö, kaupunkirakentaminen
tpvKaupunkiympäristö, toimitilojen rakennuttaminen


Liitteet:

Kylk § 429
Liite 1:Tarjouspyyntö, Paavo Nurmen stadion, pääkatsomon vesikaton korjaushankkeen pää- / rakennus- ja sähköurakoitsija