14.10.2021

 

Diaarinumero:

 

Tilaaja

Turun kaupunki, Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus,

Kaupunkirakentaminen, toimitilojen rakennuttaminen

Linnankatu 90 E

20100 Turku

 

Hanke

Turun Urheilupuiston yläkentän katsomo

 

Tarjouspyyntö, Pää-/rakennusurakka

Viite   Kansallinen hankintailmoitus nro 012345-2009

 

Pyydämme Teiltä urakkatarjousta otsikossa mainitusta urakasta oheisten tarjouspyyntö-asiakirjojen mukaisesti. Urakan suoritusvelvollisuudet ja muut ehdot on esitetty liitteenä olevassa sopimusluonnoksessa sekä muissa tarjouspyyntöasiakirjoissa.

Hankkeen yleiskuvaus

Korjausrakennuskohde on vuonna 1985 rakennettu Turun Urheilupuiston yläkentän katsomo. Korjataan katsomon julkisivurakenteita mm. betonikaaripalkit, julkisivupinnat, istuinpenkkielementit ja ruostuneiden betoniterästen vauriot.

 

Hanke toteutetaan liitteenä olevien suunnitelmien mukaisesti kokonaisurakkana, jossa urakoitsija on suorassa sopimussuhteessa tilaajaan. Rakennusurakoitsija on pääurakoitsija ja vastaa työmaan johtovelvollisuuksista.

Urakka-aika

Työt saa aloittaa, kun urakoitsijalle on kirjallisesti ilmoitettu valinnastaan tai ellei valinnasta ole kirjallisesti ilmoitettu, kun urakkasopimus on allekirjoitettu.

Työt tulee aloittaa kohteella kuitenkin viimeistään 1.3.2022

 

Kohteen kaikkien töiden tulee olla täysin valmiit viimeistään 31.5.2022 niin, että katsomo voidaan ottaa käyttöön 1.6.2022.

Suojus-, purku-, pohjatyöt (mm. rapautuneet bretonin poisto) on tehtävä niin, että

maalaus—ja pinnoitustyöt voidaan aloittaa 15.4.2022.

Tarjouksen laadinta ja soveltuvuusvaatimukset

 

Tilaaja edellyttää, että urakoitsija on tutustunut rakennuspaikkaan ennen tarjouksen antamista.

 

Tarjous tulee jättää viimeistään xx. marraskuu 2021 klo 12:00 mennessä. Tarjouksen tulee olla sitovana voimassa, kunnes sopimus on syntynyt jonkun tarjouksen tehneen kanssa työn suorittamisesta kuitenkin enintään kolmen kuukauden ajan tarjouspyyntökirjeessä määrätystä tarjouksen jättöpäivästä lukien.

 

Tarjouksen tulee olla tarjouspyyntöasiakirjojen mukainen. Tarjoukseen ei saa liittää ehtoja ja siihen on liitettävä pyydetyt erittelyt ja asiakirjat. Tarjouksen tulee olla tilaajan tarjouslomakkeen mukainen.

 

Tilaaja ei ota huomioon vaihtoehtotarjouksia.

 

Päästäkseen mukaan hintavertailuun tarjoajien tulee täyttää seuraavat minimivalintakriteerit:

1) yrityksen liikevaihdon pitää olla vähintään 1.000.000 € (alv 0%) viimeisten 3 vuoden keskiarvona. Vahvistetut tilinpäätöstiedot on annettava kolmelta viimeksi kuluneelta tilikaudelta.

2) yrityksen luottoluokitus täyttää vähintään Rating Alfa -luokituksen A+ (tyydyttävä +) tason

3) referenssinä viimeisen 5 vuoden ajalta pitää esittää vähintään 2 vaativuudeltaan ja laajuudeltaan vastaavaa työtä, vastaavuus arvioidaan verottoman urakkahinnan perusteella, referenssikohteen urakkahinnan pitää olla vähintään 400.000 €/ kohde, referenssikohteessa pitää olla betoni-, tiili-, tai kivirakenteisten julkisivujen tai rakenteiden korjaustyötä vähintään 200.000 € (alv 0%) arvosta

4) Pääurakoitsijan on nimettävä kohteelle vastaava työnjohtaja, joka on suorittanut teknillisen oppilaitoksen / ammattikorkeakoulun rakennustekniikan insinöörin, tai rakennustekniikan teknikon / rakennusmestarin tutkinnon, sekä hänellä on oltava kokemusta vastaavista tehtävistä vähintään 5 vuotta. Työnjohtajalle on nimettävä sijainen/varamies

5) tilaajavastuulain mukaiset suomenkieliset todistukset ja selvitykset (tai Vastuu Group Oy:n Luotettava Kumppani -yritysraportti tai Rakentamisen Laatu RALA ry:n -yritysraportti)

Mikäli urakoitsija ei kuulu em. ohjelmaan on urakoitsijan toimitettava vastaavat selvitykset seuraavasti:

Rakentamisen Laatu RALA ry:n pätevyysrekisteristä tulostettu ajantasainen yritysraportti sekä kaupparekisteriote tai

todistus tai muu luotettava selvitys seuraavista:

selvitys merkinnästä ennakkoperintärekisteriin, työnantajarekisteriin ja arvonlisäverovelvollisten rekisteriin,

kaupparekisteriote tai kaupparekisteristä muutoin saadut vastaavat tiedot,

selvitys siitä, ettei yritys ei ole merkittynä verovelasta johtuen verovelkarekisteriin tai viranomaisen antama todistus verovelan määrästä sen ylittäessä 10.000 euroa,

todistus työntekijöiden eläkevakuutusten ottamisesta ja eläkevakuutusmaksujen suorittamisesta tai selvitys siitä, että erääntyneitä eläkemaksuja koskeva maksusopimus on tehty,

selvitys työhön sovellettavasta työehtosopimuksesta tai keskeisistä työehdoista,

selvitys työterveyshuollon järjestämisestä Suomessa

todistus työntekijöiden tapaturmavakuutuksen ottamisesta

6) Tilaajavastuulaista poiketen rakennuttaja edellyttää selvitystä verovelan määrästä ja verovelkaa koskevan maksusuunnitelman tekoa aina, kun verovelan määrä ylittää 500 euroa.

Edellä esitettyjen todistusten ja selvitysten lisäksi on urakoitsijan toimitettava myös:

7) vastuuvakuutustodistus

8) selvitys tai riittävä vakuutus siitä, ettei urakoitsijaa työmaalla edusta tai sen johto- ja hallintotehtävissä muutoin toimi liiketoimintakiellossa oleva henkilö

 

Tarjoajan tulee ennen sopimuksen laatimista tai pyydettäessä jo tätä aiemmin esittää edellä mainittujen soveltuvuusvaatimusten täyttymistä osoittavat asiakirjat tai ilmoittaa niiden saatavuus maksuttomista tietokannoista. Vieraskieliset todistukset ja selvitykset tulee toimittaa sekä alkuperäiskielisinä että suomenkielelle käännettyinä.

 

Esitetyt tiedot, todistukset ja selvitykset eivät saa olla annettaessa kolmea kuukautta vanhempia ja niiden tulee olla ajantasaisina saatavissa urakkasuorituksen aikana.

 

Rakennuttaja ei hyväksy sellaista urakoitsijaa, joka ei ole toimittanut edellä mainittuja selvityksiä.

 

Asiakirjojen julkisuudesta annetun lain perusteella tarjoukset ovat päätöksen teon jälkeen pääsääntöisesti julkisia. Tarjouksen antajan tulee erikseen tarjouksessa mainita, mikäli haluaa tarjouksen tai sen osan säilytettävän salaisena. Hintatiedot ovat kuitenkin aina julkisia.

Tarjousten käsittely

Tilaaja käsittelee, hyväksyy tai voi hylätä tarjouksen hankintalaissa esitetyin perustein. Hyväksyttävistä tarjouksista valitaan hinnaltaan halvin.

Tarjouspyyntöasiakirjat

Tarjouspyyntöasiakirjat luovutetaan tarjoajalle sähköisesti.

 

Mikäli asiakirjoissa esiintyy epäselvyyksiä, niistä tulee kirjallisesti ilmoittaa tilaajalle viimeistään 7 työpäivää ennen laskenta-ajan päättymistä. Lisäselvitykset toimitetaan kirjallisesti kaikille tarjoajille. Muita kuin kirjallisia lisätietoja ei katsota tilaajaa sitoviksi.

Tarjouksen antaminen

Tarjous jätetään sähköisesti Haahtela PRIS -järjestelmän tarjouspyynnön noutonäkymän lopussa olevaan kohtaan Tarjouksen jättö. Tarjous annetaan yhtenä tai useampana liitetiedostona, joiden lisäksi tarjouksen antaja ilmoittaa myös nimensä ja yrityksensä tiedot sekä halutessaan kommentin/viestin tarjouspyynnön lähettäjälle. Lähetä -valinnalla tarjous lisätietoineen toimitetaan tarjouspyynnön lähettäjälle, joka saa tiedon jätetystä tarjouksesta. Tarjoukset ovat avattavissa vasta tarjousajan umpeuduttua.

Yhteystiedot

 

 

Tarjouspyyntöön liittyviä lisätietoja antaa:

Rakennuttajainsinööri Reino Pöyhönen, 0407515880, reino.poyhonen@turku.fi

 

Työmaata esittelee Teppo Soukka

 

 

 

Kimmo Suonpää

 

   

 

 

 

Tarjouspyyntöasiakirjat:

Kaupalliset asiakirjat

Tarjouspyyntö    pp.kk.20vv

Tarjouslomake    pp.kk.20vv

Urakkaohjelma    pp.kk.20vv

Turvallisuusasiakirja    pp.kk.20vv

Huoltokirjavelvoitteet    pp.kk.20vv

Kulku työmaalle    pp.kk.20vv

 

Tekniset asiakirjat

Korjaustyöselitys    02.06.2021

Sääsuojatarkennuksia    31.05.2021

Katsomon päädyt    08.05.2021

Julkisivu lounaaseen    07.05.2021

Julkisivu koilliseen    07.05.2021