Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta41119.10.20211

12204-2021 (02 08 02, 10 03 01)

Runosmäen kiertoliittymän rakennusurakan valintakriteereistä päättäminen ja hankinnan käynnistäminen

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään Runosmäen kiertoliittymän rakennusurakan hankinnan käynnistämistä. Hankkeen kustannusarvio on 1,28 milj. euroa. Kiertoliittymän toteuttamisen lisäksi hankkeessa parannetaan kevyen liikenteen olosuhteita sekä katu- ja viheralueiden viihtyvyyttä.

Kylk § 411

Kaupunkiympäristön rakennuttamisen vastuualue, vastaava rakennuttaja Susanne Järvi 11.10.2021:

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus, kaupunkiympäristön rakennuttamisen vastuualue on valmistelemassa Runosmäen kiertoliittymän rakennusurakan kilpailutusta. Pohjoiskaaren, Riitasuonkadun ja Korjasmäenkadun kiertoliittymän rakentamisen lisäksi hankkeessa parannetaan kevyen liikenteen olosuhteita sekä katu- ja viheralueiden viihtyvyyttä. Hanke sijoittuu Turun kaupungin Kärsämäen, Runosmäen ja Kaerlan kaupunginosiin. Hanke toteutetaan kaupunkiympäristölautakunnan 19.1.2021 § 17 hyväksymän katusuunnitelman mukaisesti.

Koko hankkeen kustannusarvio on 1.280.000 euroa (alv 0 %) sisältäen hankevarauksen 20 %. Kustannusarvio pitää sisällään myös hulevesien viivytysaltaan rakentamisen Korjasmäenpuistikkoon sekä Korjasmäenkadun viereisen Korjasmäenojan kunnostuksen.

Toimialajohtajan hyväksymässä vuoden 2021 hankelistassa on varattu Runosmäen kiertoliittymän rakentamiselle 617.000 euroa sekä Tampereen vt jk-pp-tien parantamiselle 70.000 euroa (Liikenneverkon toimivuutta ja turvallisuutta parantavien infra-investointikohteiden tarkistettu hankelista 2021, 3699-2021, 12.4.2021 § 50). Valmistelussa olevassa taloussuunnitelmassa varaudutaan vuoden 2022 rahoitukseen.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankinnasta tullaan tekemään hankintalain edellyttämä hankintailmoitus.

Urakkamuotona on kokonaishintaurakka.

Urakan hankinta suoritetaan käyttäen avointa menettelyä ja urakoitsijan valintaperusteena on halvin hinta.

Tarjouksen tekijälle asetetaan seuraavat soveltuvuusvaatimukset, joiden on täytyttävä, jotta tarjoajan tarjous otetaan mukaan tarjouskilpailuun:

1)    Tarjoajalla tulee olla Y-tunnus.

2)    Tarjoajan tulee olla merkitty kaupparekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin sekä arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, jos lainsäädäntö edellyttää rekisteröitymistä.

3)    Tarjoajan tulee olla huolehtinut verojen, sosiaaliturvamaksujen ja eläkevakuutusmaksujen maksamisesta. Tarjoaja voidaan kuitenkin hyväksyä, jos laiminlyötyjen maksujen osalta on maksunsaajan hyväksymä maksusuunnitelma.

4)    Urakoitsijan tulee noudattaa kaikkien työntekijöiden työsuhteissa voimassaolevaa alan valtakunnallista työehtosopimusta.

5)    Urakoitsijan tulee olla järjestänyt työntekijöilleen työterveyshuolto.

6)    Tarjoajan tulee olla ottanut tapaturmavakuutuslaissa (608/1948) tarkoitetun vakuutuksen.

7)    Tarjoajalla tulee olla hankinnan kokoon ja laatuun nähden taloudelliset edellytykset hankinnan suorittamiseen. Tätä ominaisuutta arvioidaan tarjoajan luottokelpoisuudesta saatujen tietojen perusteella. Tarjoajan Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa -suosituksen mukaisen luottokelpoisuuden tulee olla vähintään tyydyttävä (A). Muun vastaavan luottotietolaitoksen (ei pankin) luottokelpoisuusluokitus tulee olla vähintään tätä vastaava.

8)    Tarjoajan vuosittaisen kokonaisliikevaihdon tulee olla vähintään 1.500.000,00 (miljoonaa viisisataatuhatta) euroa kahdella viimeisellä kahdentoista kuukauden pituisella tilikaudella. Liikevaihtovaatimuksen tulee täyttyä molemmilla tilikausilla.

9)    Tarjoajalta edellytetään Rakentamisen Laatu RALA ry:n myöntämä RALA-pätevyystodistus urakkaan soveltuvista toimialapätevyyksistä:

18.6a: Pääurakointi; tiet, kadut, rautatiet ja kiitotiet

18.3a: Pääurakointi; putkilinjat ja johtoverkot

tai muu riittävä näyttö urakkaan soveltuvasta pätevyydestä. Pätevyystodistuksen voi muuna riittävänä näyttönä korvata toimialapätevyyksin eriteltynä referenssiluettelona viimeiseltä kolmelta vuodelta.

10) Tarjoajalla ja ilmoitetuilla alihankkijoilla tulee olla Rakentamisen Laatu RALA ry:n myöntämä yritystasoinen tähän urakkaan ja esitettyihin alihankintoihin soveltuva toimintatapojen sertifiointi tai muu vastaava tähän urakkaan soveltuva näyttö ulkopuolisesti todennetusta laadunhallinnasta, esimerkiksi tähän urakkaan soveltuva SFS-EN ISO 9001 laatusertifikaatti.

11) Tarjoajalla on oltava voimassa oleva vastuuvakuutus, joka on riittävä suhteessa hankinnan laajuuteen ja riskeihin nähden, joka kattaa tässä työssä Tilaajalle, kolmannelle osapuolelle tai tämän omaisuudelle aiheutuneet vahingot.

12) Tarjoajan on esitettävä tarjouslomakkeella, miten se tulee järjestämään urakkaohjelman mukaisen vakuuden. Lomakkeessa on ilmoitettava vakuuden muoto ja vakuuden antaja. Tilaaja hyväksyy ulkomaisen vakuudenantajan vain siinä tapauksessa, että vakuudenantajalla on sivukonttori tai muu tilaajan hyväksyttävissä oleva edustaja Suomessa.

13) Tarjoajan tulee toimittaa yllä mainittujen vaatimusten täyttymisestä tarjouspyynnössä tarkemmin määritellyt todistukset, jotka eivät saa olla kolmea (3) kuukautta vanhempia.

Muilta osin tarjouspyyntö liitteineen on oheisen tarjouspyyntöluonnoksen ja sen liitteiden mukainen.

Liite 1Tarjouspyyntö

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää, että

- Runosmäen kiertoliittymän rakennusurakan hankinta voidaan käynnistää edellä kuvatuin taloudellisin ja teknisin minimivaatimuksin ja liitteen 1 mukaisella tarjouspyynnöllä,

- hankinnassa käytetään avointa menettelyä ja valintaperusteena halvinta hintaa,

- kaupunkirakentamisjohtaja oikeutetaan tekemään tarjouspyyntöön tarvittaessa teknisluonteisia muutoksia ja lisäyksiä ja allekirjoittamaan tarjouspyyntö, ja

- pöytäkirja tämän asian kohdalta tarkastetaan heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristö, kaupunkirakentaminen
tpvKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön rakennuttaminen


Liitteet:

Kylk § 411
Liite 1:Tarjouspyyntö, Runosmäen kiertoliittymän rakentaminen