Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta37528.09.20218

5102-2021 (10 02 03)

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet; Pelttarinkatu (9/2021)

Tiivistelmä: -

Kylk § 375

Kaupunkiympäristö, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Christiane Eskolin 23.9.2021:

Kaavoituksessa on valmistunut uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma:

Vaikutuksiltaan merkittävä asemakaavanmuutos Varissuon kaupunginosan korttelin 17 tontille 2 ja osalle Varissuonkenttää, Rajakarhunpuistoon, Pelttarinkadulle sekä osalle Karvataskunkatua osoitteessa Pelttarinkatu ja Karvataskunkatu. Työnimeltään kaavanmuutos on Pelttarinkatu. Kaavan laadinnasta vastaa kaavoitusarkkitehti Christiane Eskolin.

Kaavan tavoitteet

Asemakaavanmuutoksen tarkoituksena on osoittaa Pelttarinkadun osuudelle riittävä tilavaraus, joka mahdollistaa joukkoliikenneratkaisun toteuttamisen kaupunginvaltutuston 20.4.2020 § 51 päätöksen mukaisesti. Varissuonkentän Pelttarinkadun puoleiselta alueelta on tarkoitus varata tila joukkoliikenteen kääntöpaikkaa ja pysäkin tarvitsemaa tilaa varten. Alueelle jää vastaisuudessakin Varissuonkentän ulkopelikentät ja leikkipaikat. Tavoitteena on myös muodostaa uusi tontti joukkoliikenteen edellyttämää sähkönsyöttöasemaa varten Karvataskunkadun varrelle Rajakarhunpuistoon. Sähkönsyöttöaseman koko on noin 6 x 13 metriä ja korkeus noin 3 metriä. Suunniteltava asemakaava valmistellaan niin, että raitiotiereittiä voi liikennöidä myös sähkölinja-autolla.

Oheismateriaali 1Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Pelttarinkatu

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä asemakaavanmuutoksen tavoitteet ja merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman Pelttarinkatu.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Perho ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristö, kaavoitus