Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta37428.09.20217

5101-2021 (10 02 03)

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet, Littoistentie (10/2021)

Tiivistelmä: -

Kylk § 374

Kaupunkiympäristö, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Christiane Eskolin 23.9.2021:

Kaavoituksessa on valmistunut uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma:

Vaikutuksiltaan merkittävä asemakaavanmuutos Itäharjun ja Pääskyvuoren kaupunginosissa osalle Laukkavuorenpuisto-nimistä puistoaluetta, osalle Västäräkinkatua, Jaanintietä ja Littoistentietä osoitteessa Littoistentie. Työnimeltään kaavanmuutos on Littoistentie. Kaavan laadinnasta vastaa kaavoitusarkkitehti Christiane Eskolin.

Kaavan tavoitteet

Asemakaavanmuutoksen tarkoituksena on mahdollistaa joukkoliikenneyhteyden toteuttaminen Voimakadulta Littoistentielle kaupunginvaltuuston 20.4.2020 § 51 päätöksen mukaisesti. Laukkavuorenpuisto-nimiselle alueelle on tarkoitus osoittaa tilavaraus joukkoliikenteelle ja pysäkkialueille. Yleiselle jalankululle ja polkupyöräilylle varattu Tiltaltinpolku ja ajoyhteys Västäräkinkadun varren asuinkerrostalotonteille sekä pulkkamäen toiminnot säilyvät. Suunniteltava asemakaava valmistellaan niin, että raitiotiereittiä voi liikennöidä myös sähkölinja-autolla.

Oheismateriaali 1Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Littoistentie

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä asemakaavanmuutoksen tavoitteet ja merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman Littoistentie.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristö, kaavoitus