Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta31731.08.20216

9983-2021 (00 01 01)

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden viranhaltijoiden puhe- ja läsnäolo-oikeus kaupunkiympäristölautakunnan kokouksissa

Tiivistelmä:

Lautakunta määrittelee kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden viranhaltijoiden osallistumisoikeuden lautakunnan kokouksiin.

Kylk § 317

Kaupunkiympäristö, hallintojohtaja Harri Lehtinen 24.8.2021:

Hallintosäännön 123 §:n mukaan lautakunnan kokouksissa on jäsenten lisäksi puhe- ja läsnäolo-oikeus seuraavilla henkilöillä:

Asianomaiset esittelijät, toimielimen sihteeri, pormestari, apulaispormestari palvelukokonaisuutensa lautakunnissa, kansliapäällikkö. Lautakuntien puheenjohtajilla on puhe- ja läsnäolo-oikeus lautakuntiensa jaostoissa. Nuorisovaltuuston edustajalla on puhe- ja läsnäolo-oikeus valtuuston kokouksissa.

Muiden kuin edellä mainittujen henkilöiden läsnäolo- ja puheoikeudesta päättää asianomainen toimielin.

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuudessa on viisi palvelualuetta, jotka valmistelevat asioita toimialan neljälle eri lautakunnalle. Palvelualueen johtajilla on paras tieto oman palvelualueensa asioista, joten on tarkoituksenmukaista, että he osallistuvat toimialan päälautakunnan kokouksiin ja voivat käyttää kokouksissa puheoikeutta. Tällä varmistetaan tiedonkulku virkamiehiltä lautakunnalle sekä välitön yhteydenpito virkamiesten ja lautakunnan jäsenten kesken.

Palvelualueiden vastuualueiden päälliköillä tulee olla mahdollisuus osallistua kokoukseen silloin, kun kokouksessa käsitellään ko. vastuualuetta koskevaa asiaa.

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää, että lautakunnan kokouksissa on puhe- ja läsnäolo-oikeus seuraavilla kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden viranhaltijoilla sekä heidän estyneenä ollessaan kaupunkiympäristöjohtajan erillisestä pyynnöstä heidän varahenkilöillään:

·       maankäyttöjohtaja

·       kaupunkirakentamisjohtaja

·       valvontajohtaja

·       joukkoliikennepalvelujohtaja

·       kaupungingeodeetti

·       palvelualueiden vastuualueiden päälliköt, mikäli kokouksessa käsitellään ko. vastuualuetta koskevaa asiaa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.