Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta32131.08.202110

10082-2020 (10 02 03)

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet, Yliopistonkatu 30 (4/2021)

Tiivistelmä: -

Kylk § 321

Kaupunkiympäristö, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Taina Riekkinen 10.8.2021:

Kaavoituksessa on valmistunut uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma:

Vaikutuksiltaan merkittävä asemakaavanmuutos VII kaupunginosan korttelin 12 tonteille 8 ja 9 osoitteessa Yliopistonkatu 30/Käsityöläiskatu 3. Työnimeltään kaavanmuutos on Yliopistonkatu 30. Kaavan laadinnasta vastaa kaavoitusarkkitehti Taina Riekkinen.

Kaavan tavoitteet

Kaavamuutoksella on tarkoitus mahdollistaa tontilla 8 sijaitsevan vanhan rakennuksen purku ja sen korvaaminen uudisrakennuksella. Tavoitteena on asuinrakennuksen rakentaminen nykyiselle liike- ja toimistorakennusten korttelialueelle. Kaavamuutoksen yhteydessä tutkitaan, onko kerrosluvun korottaminen sekä rakennusoikeuden maltillinen lisäys mahdollista. Kaupunkikuvallisista ja toiminnallisista syistä Yliopistonkadun puolelle katutasoon tulee osoittaa liiketiloja. Kaavoituksen yhteydessä tulee kiinnittää erityistä huomiota rakennuksen liittymiseen viereisiin rakennuksiin, miellyttävän ulko-oleskelualueen mahdollistamiseen, pihan vehreyden lisäämiseen sekä pihatoimintojen liittymiseen tonttiin 9. Tontti 9 otetaan kaavamuutokseen mukaan, jotta esimerkiksi pysäköintiin ja ajoyhteyksiin liittyvät yhteisjärjestelyt voidaan suunnitella toimiviksi. Sisäpihalla oleva pysäköintirakennus on korttelin yhteiskäytössä ja siihen ei ole tarkoitus tehdä tässä kaavamuutoksessa muutoksia.

Oheismateriaali 1Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Yliopistonkatu 30

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä asemakaavanmuutoksen tavoitteet ja merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman Yliopistonkatu 30.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lappi ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristö, kaavoitus