Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta32831.08.202117

6768-2021 (10 03 01)

Vätin pysäköintialueen yleisen alueen suunnitelma ja liikenteenohjaussuunnitelma

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi Vätin pysäköintialueen yleisen alueen suunnitelma ja liikenteenohjaussuunnitelma. Suunnitelman tarkoituksena on sorapintaisen pysäköintialueen asfaltointi, pintakuivatuksen parantaminen ja kulkumuotojen jäsentely.

Kylk § 328

Kaupunkirakentamisen toteutussuunnittelu, suunnitteluinsinööri Anu Kinnari 13.8.2021.

 

Nykytilanne

 

Vätin pysäköintialueen suunnittelu on käynnistetty sorapintaisen pysäköintialueen ylläpitotarpeista sekä Rauninaukion pyöräily-yhteyden kehittämiseen liittyen. Pysäköintialueen kulkumuotoja on tarpeen jäsennellä. Pintakuivatusjärjestelmässä on puutteita, jonka johdosta sateilla pysäköintialueen pinta menee huonoon kuntoon ja lammikoituu hulevesistä. Pysäköintialueen liikenne on läheisten kiinteistöjen liikennettä, kouluun ja puistoon tulevaa liikennettä.

 

Kohteen sijainti opaskartalla

 

Suunnitelma

 

Vätin pysäköintialueen kunnon parantamiseksi pysäköintialue päällystetään asfaltilla ja varustetaan liimattavilla betonisilla reunakivillä (h=8 cm). Jalkakäytävän osuus on suunniteltu päällystettäväksi betonilaatoilla. Vätin pysäköintialueen ajoradan pituus on n. 165 metriä. Ajoradan leveys on suunniteltu 8,65 – 9,50 metriä leveäksi ja jalkakäytävän leveys on suunniteltu 2,35 metriä leveäksi. Jalkakäytävä on sijoitettu alueen itä reunaan Oikotien ja Vätin puiston välille. Jalkakäytävän puoli on valittu jalankulun jatkoyhteyksien perusteella. Kuivatusta parannetaan uusilla hulevesikaivoilla, jotka liitetään nykyiseen hulevesiviemäriin.

 

Pysäköinnille on suunnitelmassa osoitettu tilaa pysäköintialueen alkupäähän, kadunvarsipysäköinti molemmilla reunoilla ja loppupään osoitetuille paikoille.

Pysäköintialueen valaistus uusitaan.

 

Vätin pysäköintialueen rakentamisen katusuunnitelmatasoinen arvonlisäveroton kustannusarvio on 97.000 euroa. Kustannusarvioon sisältyy 10 % suuruinen hankevaraus. Infran tarveselvitys ja hankesuunnitteluohjeen mukaisesti yksittäisenä perusinvestointina hankkeen kustannukset jäävät kaupunkiympäristöjohtajan hyväksyttäväksi.

 

Kuuleminen

 

Vätin pysäköintialueen katusuunnitelma ja liikenteenohjaussuunnitelma ovat olleet nähtävillä 21.6.- 5.7.2021 välisenä aikana. Katusuunnitelmaan saapui yksi muistutus. As Oy Vätin Puisto on lähettänyt muistutuksen, joka koskee heidän kiinteistönsä nykyisiä liittymiä, jotka puuttuivat katusuunnitelmasta (tonttiliittymä ja jalankulkuyhteyden liittymä). Katusuunnitelmaehdotukseen on lisätty nähtävillä olon jälkeen kiinteistön liittymät. Lisäksi muistutukseen oli kirjattu kaksi ehdotusta katusuunnitelmaan. Ehdotukset liittyvät taloyhtiön omiin tarpeisiin ja ne eivät ole katusuunnitelmassa esitettäviä asioita.

 

Liite 1                                  Vätin pysäköintialue katusuunnitelma K5042004 pvm. 12.8.2021

Liite 2                                  Vätin pysäköintialue liikenteenohjaussuunnitelma L5042005 pvm. 15.6.2021

Oheismateriaali 1               As Oy Vätin Puiston muistutus

 

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

 

Ehdotus        Kaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä Vätin pysäköintialueen yleisen alueen suunnitelman ja liikenteenohjaussuunnitelman liitteen 1 ja 2 mukaisesti.

PäätösAsia pantiin pöydälle Sundqvistin Mannin kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.


Liitteet:

Kylk § 328
Liite 1:Vätin pysäköintialue katusuunnitelma K5042004 pvm. 12.8.2021
Liite 2:Vätin pysäköintialue liikenteenohjaussuunnitelma L5042005 pvm. 15.6.2021