Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta32031.08.20219

14639-2020 (10 02 03)

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet, Aninkaistenkatu 8 (3/2021)

Tiivistelmä: -

Kylk § 320

Kaupunkiympäristö, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Taina Riekkinen 10.8.2021:

Kaavoituksessa on valmistunut uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma:

Vaikutuksiltaan merkittävä asemakaavanmuutos VI kaupunginosan korttelin 7 tontille 2004 osoitteessa Aninkaistenkatu 8. Työnimeltään kaavanmuutos on Aninkaistenkatu 8. Kaavan laadinnasta vastaa kaavoitusarkkitehti Taina Riekkinen.

Kaavan tavoitteet

Maanomistajan tavoitteena on asemakaavanmuutos, jolla mahdollistetaan asuin-, liike- ja toimistorakennuksen rakentaminen nykyisin liikerakennukselle varatulle korttelialueelle.

Kaupungin tavoitteena on keskustan toiminnallinen ja kaupunkikuvallinen kehittäminen.

Kaavatyön aikana tutkitaan tontille sopivan rakentamisen kokonaismäärä ja sijoittuminen koko kortteli huomioiden.

Keskeisestä sijainnista johtuen rakennuksen ulkoarkkitehtuurin tulee olla korkealaatuista ja suunnittelussa korostuu viihtyisän kaupunkitilan muodostaminen. Tavoitteena on rakentamisen sopeutuminen hyvin olemassa olevaan rakennuskantaan. Julkisivumateriaalien tulee olla laadukkaita ja hyvin aikaa kestäviä. Toiminnallisista ja kaupunkikuvallisista syistä Aninkaistenkadun puolella vähintään kaksi kerrosta tulisi varata liike-, toimisto- ja palvelutiloille, joiden tulee avautua lasipinnoin katutilaan.

Kaavoituksen yhteydessä tulee kiinnittää erityistä huomiota rakennuksen liittymiseen viereisiin rakennuksiin, miellyttävän ulko-oleskelualueen mahdollistamiseen sekä pihatoimintojen liittymiseen viereisiin tontteihin 1004 ja 9. Alueen suunnittelussa tulee huomioida tontilla olevat johto- ja pelastustierasitteet. Uudisrakennusten sijoittelussa tulee kiinnittää huomiota niiden aiheuttamiin varjostuksiin sekä naapurirakennusten asunnoista avautuviin näkymiin.

Asunnot tulee suojata melulta ja pienhiukkasilta, mistä johtuen rakennuksen kahteen alimpaan kadunpuoleiseen kerrokseen ei tule sijoittaa asumista. Tavoitteena on, etteivät asunnot avaudu pelkästään Aninkaistenkadun suuntaan.

Tontin käytössä ja rakentamisessa tulee huomioida Aninkaistenkadun puoleisella tontin reunalla oleva maanalainen holvikellari, joka luokitellaan muinaisjäännökseksi.

Oheismateriaali 1Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Aninkaistenkatu 8

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä asemakaavanmuutoksen tavoitteet ja merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman Aninkaistenkatu 8.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristö, kaavoitus