Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta30517.08.20212

14298-2020 (08 00 00, 00 01 02)

Vastaus jäsen van Ooikin aloitteeseen koskien autojen pysäköintiä lastaus- ja purkutilanteissa

Tiivistelmä: -

Kylk § 305

Luvat ja valvonta, valvontapäällikkö Roy Sjöblom 13.8.2021:

Lautakunnan jäsen Tapio van Ooik ym. on lautakunnan kokouksessa 8.12.2020 § 454 tehnyt aloitteen, missä ehdotetaan ohjeen tekemistä lastaus- ja purkutilainteissa oleville ajoneuvoille.

Turun pysäköinninvalvonta on tuskaillut enenevässä määrin jalkakäytäville ja kevyen liikenteen väylille suuntautuvan lainvastaisen pysäköinnin kanssa. Perinteisten toimijoiden, kuten tavaratoimitusten, ”huoltoajojen” ja liikuntaesteisten pysäköijien lisäksi ovat katukuvaan tulleet ruokalähetit, joiden pysäköinti jalkakäytäville ja muihin kiellettyihin paikkoihin on lisääntynyt huomattavasti, vaikka niihin puututaan virhemaksuin aina kun paikalle ehditään ennen kohteen poistumista. Saapuneiden oikaisuvaatimusten perusteella voi todeta, että vielä virhemaksunkaan jälkeen eivät kuljettajat välttämättä näe tehneensä mitään väärää pysäköidessään jalkakäytävälle. Esittämänne Helsingin kaupungin mukainen lisäinformaatio voi toimia hyvänä lisänä järjestyksen ylläpitämiseksi kaupungissa. Pysäköinninvalvonta tutkii esityksen mukaisen informaation julkaisemista oikealla tavalla ja parhaille kohderyhmille.

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää merkitä vastauksen tiedoksi ja todeta jäsen Tapio van Ooikin ym. aloitteen tulleen käsitellyksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

vastXXXXX