Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta30617.08.20213

7375-2021 (10 03 01, 00 01 02)

Vastaus jäsen Helinin aloitteeseen lähimetsien luokittelemiseksi ja niiden liittämiseksi tuleviin leikkipaikkaohjelmiin päivityksineen

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus ottaa huomioon aloitteen esityksen seuraavassa leikkipaikkaohjelman päivityksessä.

Kylk § 306

Kaupunkirakentamisen palvelualue, kunnossapitopäällikkö Mari Helin 12.8.2021:

Lautakunnan jäsen Perttu Helin on lautakunnan kokouksessa 8.6.2021 § 228 tehnyt aloitteen lähimetsien luokittelemiseksi ja niiden liittämiseksi tuleviin leikkipaikkaohjelmiin päivityksineen.

Turun viheralueet on luokiteltu valtakunnallisten hoitoluokitusten mukaisesti. Valtakunnallinen luokitus on muuttumassa vastaamaan paremmin nykyisten rakennettujen ja rakentamattomien viheralueiden tarpeita huomioiden. Uusissa luokituksissa otetaan huomioon mm. erilaiset toiminnalliset elementit, luonnon monimuotoisuus. Turku aloittaa luokitusten päivittämisen vuoden 2022 aikana. Tässä yhteydessä tarkastellaan myös leikkipaikkojen lähimetsien luokitus.

Seuraavassa leikkipaikkaohjelman päivityksen yhteydessä on mahdollista arvioida lähiympäristön ja metsien merkitystä leikille ja lapsuuden ympäristönä.

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää merkitä vastauksen tiedoksi ja todeta Perttu Helinin aloitteen tulleen käsitellyksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

vastXXXXX