Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta29917.08.20218

13215-2020 (10 03 01)

Puolukkatien katusuunnitelma

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi Puolukkatien katusuunnitelma. Suunnitelman tarkoituksena on sorapintaisen kadun asfaltointi ja rakenteiden korjaus sekä pintakuivatuksen parantaminen.

Kylk § 299

Kaupunkirakentamisen toteutussuunnittelu, suunnitteluinsinööri Anu Kinnari ja liikennesuunnittelu liikennesuunnitteluinsinööri Harry Jaakkola 6.8.2021.

 

Nykytilanne

 

Puolukkatie on nykyisin pituudeltaan 255 metriä. Kadun alkuosa on asfaltoitu n. 50 metrin matkalla. Loppuosaltaan katu on sorapintainen. Kadun puiston puoleisessa päässä on Vasaramäenpuistossa kävijöitä palveleva pysäköintialue. Suunnittelu on käynnistetty kadun ylläpitotarpeista. Kadun pintakuivatusjärjestelmässä on puutteita, jonka johdosta sateilla kadun pinta menee huonoon kuntoon ja lammikoituu hulevesistä. Puolukkatien vesihuoltolinjat saneerattiin kesän 2021 aikana. Vesihuoltotöiden valmistuttua kadulla on kunnostustarpeita. Vasaramäen puiston alueelle (Puolukkatie 11) on sijoitettu elokuussa 2021 alkavan Vasaramäen koulun Syreenikujan yksikön väistötilat. Kadun liikenne on läheisten kiinteistöjen tonttiliikennettä, koulu- ja puistoon tulevaa liikennettä.

 

Kohteen sijainti opaskartalla

 

Suunnitelma

 

Puolukkatien kunnon parantamiseksi katu päällystetään asfaltilla. Kadun ajoradan leveys on suunniteltu 6,0 metriä leveäksi, jossa on mukana kadun molemmilla puolilla varauksena 0,2 metrin levitys mahdollista myöhempää reunakiviasennusta varten.

 

Kadun kuivatusta parannetaan uusilla hulevesikaivoilla, jotka liitetään nykyiseen hulevesilinjaan sekä parantamalla kadun kaltevuuksia. Hulevesikaivot sijoitetaan ajoradalle huomioiden mahdollinen myöhempi varaus reunakivelle.

 

Pysäköinnille on suunnitelmassa osoitettu tilaa Puolukkatien päässä.

 

Kadun valaistus uusitaan

 

Puolukkatien rakentamisen katusuunnitelmatasoinen arvonlisäveroton kustannusarvio on 54.510 euroa. Kustannusarvioon sisältyy 15 % suuruinen hankevaraus. Infran tarveselvitys ja hankesuunnitteluohjeen mukaisesti yksittäisenä perusinvestointina hankkeen kustannukset jäävät kaupunkiympäristöjohtajan hyväksyttäväksi.

 

Kuuleminen

 

Puolukkatien katusuunnitelma on ollut nähtävillä 21.6.- 5.7.2021 välisenä aikana. Vasaramäen omakotiyhdistys on lähettänyt muistutuksen, joka koskee

Puolukkatien liikennejärjestelyjä. Katusuunnitelmaehdotuksessa ei ole esitetty liikenteenohjausperiaatteita. Liikenteenohjausperiaatteet esitetään liikenteenohjaussuunnitelmassa, jossa tullaan esittämään laajemmin alueen liikennejärjestelyt (mm. Kirsikkatie, Mustikkatie). Asia tuodaan lautakunnan käsittelyyn myöhemmin koko alueen osalta. Muistutuksessa mainitut asiat huomioidaan suunnittelussa mahdollisuuksien mukaan.

 

Liite 1                                  Puolukkatien katusuunnitelma K6750007 pvm. 16.6.2021

 

Oheismateriaali 1               Muistutus 21.6.2021

 

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

 

Ehdotus        Kaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä Puolukkatien katusuunnitelman liitteen 1 mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedVasaramäen Omakotiyhdistys ry
tiedKaupunkiympäristö, kaupunkirakentaminen
tiedKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön rakennuttaminen
tpvKaupunkiympäristö, liikennesuunnittelu


Liitteet:

Kylk § 299
Liite 1:Puolukkatien katusuunnitelma K6750007 pvm. 16.6.2021