TARJOUSPYYNTÖKIRJE

      

 

      5.7.2021   

 

 

 

" Ulkovalaistuksen saneeraukset seitsemässä huonokuntoisessa ulkovalokohteessa sekä viitoitusportaalin rakentaminen Kaskentielle Kunnallissairaalantien risteykseen -urakan hankinnan käynnistäminen

 

1. Tarjouspyynnön kohde

 

Turun kaupunki, Kaupunkiympäristötoimiala, Kaupunkirakentamisen -yksikkö pyytää kokonaisurakkatarjousta ulkovalaistuksen saneerauksesta sekä vanhan valaistuksen purkamisesta Gregorius IX, Malminkadulle, Stoltinkadulle, Lehtokertunpolulle, Rahkapäänkadulle ja Paljaspäänkadulle, Impivaaran uimahallin ympäristön sekä viitoitusportaalin rakentaminen Kaskentielle Kunnallissairaalantien risteykseen tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti. Tarjouspyyntö sisältää ulkovalaistuksen saneerauksen ja vanhan purkamisen kaikkine siihen kuuluvine töineen ja hankintoineen sekä muutostietojen dokumentoinnin. Osalla saneerittavista kohteista valaistus on rakennettu ns. juurivalutekniikalla tarkoittaen, että pylväs on perustettu noin reilun kuution (m3) suuruiseen betonivaluun. Vanhat betoniset juurivaletut perustukset on kaivettava pois, samalla kun vanha ulkovalopylväskin poistetaan. Poistetut betoniperustukset hävitetään jätehuoltomääräysten mukaisesti. Vanhaa valaistusta on rakennettu myös puupylväin ja ilmajohdoin joka puretaan myös pois uuden rakennettavan valaistuksen tieltä. Poistetut puupylväät ja ilmajohdot hävitetään jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Saneerausurakkaan sisältyy myös jalkakäytäväkorjausta Malminkadulla, samalla osuudella ulkovalaistussaneerauksen kanssa. Jalkakäytävien vanha laatoitus puretaan ja korvataan uudella betonilaatalla jalkakäytävän koko leveydeltä. Jalkakäytävälaatoituksien takareunassa oleva takanupu puretaan ja asennetaan takaisin.

Katuosuudet, joissa jalkakäytävää saneerataan koko leveydeltä, on esitetty tarjouspyynnön liitteenä olevissa kartoissa ja määräluetteloissa. Kekkurinkadun kevyenliikenteen väylä asfaltoidaan koko leveydeltä niiltä osin, kun uuden valaistuksen kaapelointi kaivetaan kevyenliikenteen väylälle. Saneeraustyö tehdään kokonaisuudessaan valmiiksi, siihen kuuluvine kaikkine töineen ja hankintoineen sekä muutostietojen dokumentointeineen.

Katuosuudet, joissa kevyenliikenteenväylää saneerataan koko leveydeltä, on esitetty tarjouspyynnön liitteenä olevissa kartoissa ja määräluetteloissa.

Gregorius IX saarekkeiden pintakerrosmateriaalit uusitaan koko leveydeltä samalla osuudella valaistuksen kanssa, saneerattavat kohdat on esitetty tarjouspyynnön liitteenä olevissa kartoissa ja määräluetteloissa. Sen lisäksi kaivettavilla viherkaistaosuuksilla olevien hulevesikaivonkansien korkeusasema tarkastetaan ja väärässä korkeusasemassa olevien kaivojen kannet asennetaan oikeaan korkeusasemaan suhteessa viherkaistan pintaan. Saneerattavat kohdat on esitetty tarjouspyynnön liitteenä olevissa kartoissa ja määräluetteloissa

Urakkaan kuuluu myös Turku Energia Oy:n kaapelisuojaputkien asennusta tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti.

 

Urakan alkukatselmuksessa kohteet käydään läpi. Saneeraustyö tehdään kokonaisuudessaan valmiiksi, siihen kuuluvine kaikkine töineen ja hankintoineen sekä muutostietojen dokumentointeineen.

Tarjouspyyntöön sisältyy em. valaistuksen käyttökuntoon saattaminen kaikkine töineen ja hankintoineen sekä muutostietojen dokumentointi.

Tarjouksen tulee perustua tähän tarjouspyyntökirjeeseen sekä tarjouspyyntöasiakirjoihin.

 

2. Tarjouspyyntöasiakirjat

 

- tarjouspyyntökirje 5.7.2021      

- urakkaohjelma 5.7.2021

- turvallisuusasiakirja 5.7.2021

- sopimusluonnos 5.7.2021         

- tarjouslomake 5.7.2021         

- määräluettelot    

- työselitykset ja suunnitelmat

 

Tarjouksen tulee perustua myös muihin urakkaohjelmassa mainittuihin asiakirjoihin.

 

3. HankintaehdotHankintapäätöksen valintaperusteet:

Yhteishinnaltaan halvin

 

4. Tarjouksen tekeminen

 

   4.1 Yleistä

      

Kunkin tarjoajan on jätettävä tarjouspyynnön mukainen tarjous.

 

Tarjous liitteineen tulee laatia suomenkielellä.

 

Kaikki asiointi urakoitsijan ja tilaajan välillä tulee tapahtua suomen kielellä.

 

Vaihtoehtoiset tarjoukset, osatarjoukset ja rinnakkaistarjoukset hylätään.

 

Tilaaja edellyttää, että urakoitsija on tutustunut urakkakohteeseen ennen tarjouksen tekemistä.

 

Tarjouksen antaja ei saa tehdä tarjouspyyntöasiakirjoihin mitään lisäyksiä, muutoksia tai poistoja lukuun ottamatta jäljempänä tässä kirjeessä vaadittavia täydennyksiä.

 

Tarjoajan on täytettävä kokonaishintaurakan tarjouslomakkeelle kaikki siinä pyydetyt hintatiedot. Tarjouslomakkeeseen on merkittävä hintatiedot kaikkiin hintatiedoille varattuihin sarakkeisiin.

 

Tarjouslomakkeella pyydetään lisäksi yksikköhintaa (€/m2) urakan aikana esiin tuleville jalkakäytävälaatoituksen lisäkorjauksille uudella betonilaatalla sekä pyydetään yksikköhintaa (€/m2) urakan aikana esiin tuleville kevyenliikenteen väylien sekä ajoradan katuluokkien 1, 3 ja 5 asfaltoinnin lisäkorjauksille. Tarjoushinta jalkakäytävälaatoituksen ja asfaltoinnin lisäkorjaukselle kerrotaan luvulla 1000 ja saadut summat otetaan huomioon vertailuhintana urakan kokonaishinnassa. Tarjouspyynnön tarjouslomakkeissa esitetty jalkakäytävälaatoituksen ja asfaltoinnin lisäkorjauskerroin on tarjouksen vertailuhintaa varten laadittu eikä se ole tilaajaa sitova. Tilaaja ei ole velvollinen tilaamaan jalkakäytävän, kevyen liikenteen väylän tai ajoradan lisäkorjaustöitä tai määriä.

 

Lisäksi tarjouspyyntölomakkeella pyydetään yksikköhintaa urakan aikana esiin tulevalle lisäputkituksen asennukselle samaan kaivantoon urakkaan kuuluvien putkitusten kanssa. Mahdolliset lisäputkitukset tehdään InfraRYLin vaatimusten mukaisesti. Urakoitsijan on yksikköhinnassaan huomioitava, että mahdollisten lisäputkitusten asentaminen voi aiheuttaa putkikaivannon leventämisen riippuen asennettavien lisäputkien määrästä. Lisäputken asennushinta sisältää kaiken putken asentamiseen liittyvän työn materiaaleineen. Urakoitsijan antama tarjoushinta lisäputken asennukselle kerrotaan luvulla 1000 ja saatu summa otetaan huomioon vertailuhintana urakan kokonaishinnassa. Tarjouspyynnön tarjouslomakkeissa esitetty lisäputken lisäkorjauskerroin on tarjouksen vertailuhintaa varten laadittu eikä se ole tilaajaa sitova. Tilaaja ei ole velvollinen tilaamaan lisäputken tai -putkien lisäasennuksia tai määriä.

 

Jos tarjouksen tekee työyhteenliittymä, tulee työyhteenliittymän olla perustettu ennen tarjouksen antamista. Tarjoukseen on liitettävä selvitys työyhteenliittymän perustamisasiakirjoista, joista tulee ilmetä mm. vastuun jakautuminen työyhteenliittymän perustajien kesken. Kaikki tarjoajalta edellytetyt todistukset ja selvitykset on tarjouksen yhteydessä toimitettava kaikista työyhteenliittymän osakasyrityksistä.

 

4.2 Tarjoajan soveltuvuutta koskevat selvitykset

 

Tarjoukseen tulee liittää seuraavat tarjoajan soveltuvuutta koskevat selvitykset:

 

1)Tilaajavastuulain edellyttämät selvitykset -lomake

 

2)Sähköpätevyystodistus

 

 

.3Muut selvitykset, taloudellinen ja rahoituksellinen

 

Urakkaneuvotteluun pyydetyn yrityksen tulee toimittaa liitteen tilaajavastuulain edellyttämät selvitykset tilaajalle ennen urakkaneuvottelun pitämistä.

 

5. Aliurakoitsijoiden käyttö

 

Mikäli urakoitsija käyttää töissään aliurakoitsijoita, urakoitsijan tulee ilmoittaa siitä tarjouksessaan.

 

Tilaaja pidättää itsellään oikeuden aliurakoitsijoiden hyväksymiseen.

 

Tilaajalla ja urakoitsijalla tilaajana on oikeus kieltäytyä hyväksymästä sellainen urakoitsija, aliurakoitsija tai näiden alihankkija, joka ei ole toimittanut vaadittuja selvityksiä tai jonka toimitettujen selvitysten perusteella voidaan todeta laiminlyöneen mainitut yhteiskunnalliset velvoitteensa

 

Tilaajalla on oikeus hylätä sellainen urakoitsija, aliurakoitsija tai näiden alihankkija, joka ei ole toimittanut vaadittuja selvityksiä.

 

Urakoiden ketjuttaminen rajataan kolmeen yritykseen ja urakoitsijoiden on hyväksytettävä koko ketju tilaajalla. Ketjutus pitemmälle on sallittu vain tilaajan erillisellä luvalla.

 

6. Tarjouksen jättäminen

 

Tarjous liitteineen tulee toimittaa Haahtela Pris -projektipankin kautta viimeistään 6.8.2021 klo 13.00.

 

Jättämällä tarjouksen tähän tarjouspyyntöön tarjoaja hyväksyy tarjouspyynnössä ja sen liitteenä olevissa asiakirjoissa olevat ehdot.

 

7. Lisätiedot

Urakkalaskennassa mahdollisesti tarvittavia lisätietoja antaa:

 

Käyttöpäällikkö, Olli Tirroniemi puh. 050 5566 574

Sähköposti: olli.tirroniemi@turku.fi

   

      Vain tilaajan kirjallisena antamat tiedot ovat tilaajaa sitovia.

 

Lisätietokysymykset tulee jättää kirjallisesti 28.7.2021 klo 12.00 mennessä osoitteeseen olli.tirroniemi@turku.fi.

 

Vastaukset ilmoitetaan kootusti 30.7.2021 klo 12.00 mennessä projektipankin kautta kaikille järjestelmään kirjautuneille.

 

Mahdolliset lisäkirjeet tulee noutaa projektipankista itse siitä tulevan ilmoituksen mukaisesti. Ilmoitus noudettavasta asiakirjasta tulee sille henkilölle, joka on kirjautunut projektipankkiin asiakirjojen noutamista varten.

 

8. Tarjousasiakirjojen julkisuus

 

Tähän hankintaan ja sitä koskeviin asiakirjoihin sovelletaan viranomaisten toiminnan julkisuutta koskevia sekä kuntalain säännöksiä.

 

Kaikki tarjoukset ovat viimeistään urakkasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen pääsääntöisesti julkisia asiakirjoja, ellei niihin sisälly liike- ja ammattisalaisuuksia tai muuta sellaista urakoitsijan elinkeinoa koskevaa tietoa, jonka julkiseksi tulosta voisi aiheutua taloudellista vahinkoa.

 

Tarjoajaa pyydetään yksilöimään tarjouksestaan salassa pidettäväksi katsomansa tiedot. Tilaaja kuitenkin ratkaisee näiden salassapidon kuultuaan sitä ennen tarjoajaa ja ottaen huomioon asiakirjojen julkisuudesta annetut säädökset. Salassa pidettäväksi esitetyt tiedot tulee mahdollisuuksien mukaan esittää asiakirjaan liitettävillä erillisillä liitteillä.

9. Tarjouksen voimassaolo

 

Tarjoukset ovat sitovia, kunnes jonkun kanssa on allekirjoitettu urakkasopimus. Tarjouksen tulee olla voimassa 6 kuukautta tarjouksen viimeisestä jättöhetkestä lukien.

10. Tarjouksen hylkääminen

 

Tarjous voidaan hylätä, jos se ei ole tarjouspyyntöasiakirjojen mukainen tai sisältää omia ehtoja. Mikäli jokin tarjouksen liitteistä puuttuu, voidaan tarjous hylätä sillä perusteella, että tarjous ei ole tarjouspyynnön mukainen. Tarjous voidaan hylätä muillakin perusteilla, joita on lueteltu julkisia hankintoja koskevassa laissa ja hankintamääräyksissä.

Tarjouksen peruutus voidaan hyväksyä, kun peruutusta koskeva kirjallinen viesti on saapunut tilaajalle ennen avaustilaisuutta ja ennen kuin tilaaja on avannut tarjoukset.

 

Kaikki tarjoukset voidaan jättää hyväksymättä. Hylkäämisperusteet koskevat myös aliurakoitsijoita.

Myöhästyneitä tarjouksia ei voida ottaa käsiteltäviksi.

 

11. Tarjousten käsittely (Urakkasopimuksen tekeminen / hankintapäätös)

 

Tilaajalla on oikeus pyytää ja tarjouksen antajalla velvollisuus antaa tarjousten käsittelyssä tarvittavia lisäselvityksiä.

Tarjousten käsittelyn ensimmäisenä vaiheena tarkastetaan, että tarjoaja ja hänen mahdollisesti ilmoittamansa alihankkijat täyttävät edellytettyjen selvitysten perusteella soveltuvuudelle asetetut vähimmäisvaatimukset ja että ei ole olemassa seikkoja, jotka hankintalain mukaan voivat johtaa tarjoajan poissulkemiseen. Jos soveltuvuusvaatimukset eivät täyty tai tarjoaja on suljettava pois tarjouskilpailusta, tarjoaja hylätään tarjouksen muuta sisältöä tutkimatta.

      

Tilaaja kutsuu hinnaltaan halvimman tarjouksen tekijän urakkaneuvotteluun. Urakkaneuvottelussa tilaaja ja tarjouksen antaja yhdessä tarkastavat, että urakkatarjouspyyntö ja urakkatarjous ovat toisiaan vastaavat.

 

Hyväksytysti käydyn urakkaneuvottelun jälkeen tilaaja valmistelee valintaesityksen lautakuntakäsittelyä ja tehtävää valintapäätöstä varten.

 

Lopullinen tilaajaa sitova sopimus syntyy vasta, kun lautakunta on hyväksynyt valintaesityksen, tehty päätös on saanut lainvoiman, valittu urakoitsija on täyttänyt kaikki sille asiakirjoissa asetetut vaatimukset ja urakkasopimus on allekirjoitettu.

 

 

      _____________________________

Kimmo Suonpää

Rakentamisjohtaja