Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, tonttipalvelut 
Maanhankintapäällikkö2021.06.2021 

4927-2021 (10 03 01)

Challenge Turku -triathlontapahtuman järjestäminen

Lupavalmistelija Kaisa Kauma 21.6.2021:

 

SBR Finland Oy pyytää lupaa saada järjestää Challenge Turku –triathlontapahtuma 30.7. – 1.8.2021. Tapahtuman keskus sijaitsee Varvintorilla. Varvintorille tulee osallistujille ja yleisölle suunnattu kisatori, kilpailun ns. vaihtoalue sekä maali. Perjantai 30.7. on ilmoittautumis- ja valmistelupäivä. Lauantaina 31.7. kilpaillaan lasten ja nuorten Junior Challenge sekä triathlonia aloitteleville (Challenge 4 all) ja ns. sprint-matkaa (uinti 750 m, pyöräily 20 km ja juoksu 5 km). Sunnuntaina 1.8. kilpaillaan tapahtuman päämatkalla puolimatkalla (uinti 1,9 km, pyöräily 90 km ja juoksu 21,1 km). Ajoneuvojen pysäköintikieltoa haetaan 31.7. – 1.8.2021 Itäisellä Rantakadulla joenpuolelle Volter Kilven kadun ja Auransillan välillä sekä 31.7.2021 Linnankadulla välillä Stedinginkatu - Vallihaudankatu.

 

Uintiosuus tapahtuu Aurajoessa Bore-laivan perän ja vierasvenesataman välillä (sama kuin vuonna 2019).

 

Pyöräreitti sprint-matkalla kulkee Varvintorila Pansioon ja takaisin. Pidempi pyöräreitti kulkee Linnankadun, Vallihaudankadun, Juhana Herttuan Puistokadun ja Nosturinkadun kautta Tukholmankadulle. Tukholmankatua pitkin Ratapihankadulle ja edelleen Helsinginkadulle, jota pitkin jatketaan Helsingin valtatielle kohti Raadelmaa.

 

Lasten ja nuorten juoksureitti 31.7. lähtee Varvintorilta Läntisen Rantakadun reunaa pitkin ja kääntyy Crichtoninkadulle ja edelleen Linnankadulle. Reitti kääntyy Veistämönkujan kohdalta alas rantaan ja palaa Läntistä Rantakatua pitkin Varvintorille. Sunnuntain 1.8. sprint- ja puolimatkan kilpailussa juostaan Varvintorilta Läntisen Rantakadun reunaa pitkin ja käännytään Crichtoninkadulle ja edelleen Linnankadulle ja sen reunaa pitkin Martinsillalle, josta ylityksen jälkeen kohti alajuoksua Sokerirantaa vastapäätä olevaa pysäköintialuetta, josta käännytään takaisin kohti yläjuoksua ja Auransiltaa, josta joen ylityksen jälkeen jatketaan matkaa Läntistä Rantakatua pitkin Varvintorille asti. Juoksureitti edellyttää Itäisen Rantakadun joenpuoleisen kaistan sulkemista välillä Wäinö Aaltosen museo – Auransilta. Tarkemmat kuvaukset reiteistä on liitteessä.

 

Tapahtuman rakenteet pystytetään ja puretaan pääosin 29.7. klo 9.00 – 2.8.2021 klo 24.00 välisenä aikana.

 

Liikennesuunnittelupäällikkö on hyväksynyt tilapäiset liikennejärjestelyt päätöspöytäkirjalla 16.6.2021.

 

Liite 1                                  Challenge Turku -tapahtuman kuvaus

 

Va. tonttipäällikkö Suvi Panschin:

 

Päätös          Myönsin SBR Finland Oy:lle luvan ChallengeTurku -triathlontapahtuman järjestämiseen 30.7. – 1.8.2021 (rakentaminen ja purku 29.7. klo 9.00 – 2.8.2021 klo 24.00 välisenä aikana) Varvintorilla sekä liitteenä olevan reittikuvauksen mukaisilla reiteillä. Katu- ja vesialueet saa sulkea yleiseltä liikenteeltä kilpailujen ajaksi. Lupa myönnetään ehdolla, että

 

- Poliisilaitokselta saadaan tilaisuuden järjestämiseksi mahdollisesti tarvittava lupa (poliisilaitos/lupa-asiat puh. 0295 417 188).

 

- Liikennejärjestelyt toteutetaan liikennesuunnittelupäällikön 16.6.2021 tekemän päätöksen mukaisesti.

 

- Järjestäjä siivoaa alueen tilaisuuden aiheuttamista roskista ja jätteistä. Mikäli aluetta ei siivota tapahtuman aiheuttamista roskista ja jätteistä, peritään siivouskulut tapahtumajärjestäjältä.

 

- Tapahtumajärjestelyissä tulee huomioida voimassa olevat kokoontumisrajoitukset, etäisyysvaatimukset ja muut koronaviruksen torjuntaan liittyvät viranomaisten antamat määräykset.

 

 

 

Suvi Panschin

va. tonttipäällikkö

maanhankintapäällikön varahenkilö

Jakelu

aoSBR Finland Oy
tiedTurun kaupunkiseudun liikennekeskus
tiedKaupunkiympäristö, pysäköinninvalvonta
tiedKaupunkiympäristö, seudullinen joukkoliikenne
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedXXXXX