Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, tonttipalvelut 
Maanhankintapäällikkö1721.06.2021 

7845-2021 (10 03 01)

Swan European Regatan yleisötapahtuman järjestäminen Varvintorilla ja osalla Läntistä Rantakatua

Lupavalmistelija Kaisa Kauma 21.6.2021:

 

Turun Pursiseura ry järjestää yhteistyössä Nautor’s Swanin kanssa Swan European Regatan. Turkuun on ilmoittautunut 42 venekuntaa ja veneet kilpailevat Airistolla 22. – 24.7.2021. Veneet saapuvat Turkuun ja Turun vierassatamaan 21.7.2021 alkaen. Kilpailuun liittyy lähtöparaati 25.7.2021 klo 13.00.

 

Yleisöpalveluita ja -tapahtumaa varten Turun Pursiseura ry pyytää lupaa saada käyttää Varvintoria, Läntistä Rantakatua sitä reunustavine viheralueineen Meritullinkadun Wechterinkujan väliltä. Varsinainen tapahtuma-alue on Varvintorilla ja ensimmäisellä viheralueella satamaan päin. Muu alue halutaan varata alueen valvonnan ja liikenteen ohjauksen helpottamiseksi. Varvintorille tulee esiintymislava, ravintolaterassi ja viheralueelle ruokamyyntipisteitä. Alueen rakentaminen alkaa 19.7. ja purku 25.7.2021.

 

Va. tonttipäällikkö Suvi Panschin:

 

Päätös          Myönsin Turun Pursiseura ry:lle luvan Swan European Regattaan liittyvän yleisötapahtuman järjestämiseen Varvintorilla sekä Läntisellä Rantakadulla sitä reunustavine viheralueineen Meritullinkadun ja Wechterinkujan välillä 21. – 25.7.2021 (rakentaminen ja purku 19. – 25.7.2021). Lupa myönnetään ehdolla, että

 

- Poliisilaitokselta saadaan tilaisuuden järjestämiseksi mahdollisesti tarvittava lupa (poliisilaitos puh. 0295 417 188).

 

- Järjestäjä siivoaa alueen tilaisuuden aiheuttamista roskista ja jätteistä. Mikäli aluetta ei siivota tapahtuman aiheuttamista roskista ja jätteistä, peritään siivouskulut tapahtumajärjestäjältä.

 

- Mikäli alueille aiheutuu vaurioita, tulee luvansaajan korjata vauriot ja saattaa alueet, olemassa olevat rakenteet sekä kasvit ja istutukset entiseen kuntoon.

 

- Ennen rakennelmien sijoittamista ja niiden poistamisen jälkeen alueilla tulee järjestää katselmus.

 

- Tilapäiset liikennejärjestelyt tulee hyväksyttää kaupunkiympäristön kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus palvelualueen liikennesuunnittelussa.

 

- Tapahtumajärjestelyissä tulee huomioida voimassa olevat kokoontumisrajoitukset, etäisyysvaatimukset ja muut koronaviruksen torjuntaan liittyvät viranomaisten antamat määräykset.

 

- Turun Pursiseura ry:llä on oikeus antaa anniskelu- ja myyntialueen hoito toiselle osapuolelle.

 

 

Suvi Panschin

va.tonttipäällikkö

maanhankintapäällikön varahenkilö

 

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

 

Jakelu

aoTurun Pursiseura ry
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedXXXXX