Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, ympäristönsuojelu 
Ympäristönsuojelupäällikkö1818.06.2021 

2559-2021 (14 03 05)

Päätös metsästyslupahakemuksen hylkäämisestä Turun kaupungin omistamille maa-alueille, Varsinais-Suomen Eräjormat ry

Varsinais-Suomen Eräjormat ry on hakenut metsästyslupaa pienriistalle (ml. metsäkauris) Turun kaupungin omistamille maa-alueille Turun Hirvensalon Maanpäähän.

Maanpäässä toimii tällä hetkellä metsästysseura Kakskerran Erä ry. Seuralla on ollut alueella ns. yleislupa, joka oikeuttaa sekä pienriistan että hirvieläinten metsästykseen. Seura on hakenut luvalle jatkoa. Kakskerran Erä ry:n toiminta-alueena ovat Hirvensalo, Satava, Kakskerta ja Kulho.

Ympäristönsuojelupäällikkö päättää metsästysluvista kaupungin omistamilla maa-alueilla rakennus- ja lupalautakunnan tekemän toimivallan delegointipäätöksen (23.1.2020 § 15) perusteella.

PäätösPäätin, että Varsinais-Suomen Eräjormat ry:lle ei myönnetä metsästyslupaa Turun kaupungin omistamille maa-alueille Hirvensalon Maanpäähän.

PerustelutKaupunkiympäristölautakunnan 15.6.2021 hyväksymien metsästyslupien periaatteiden mukaisesti samalle alueelle voi metsästysluvan saada kerrallaan vain yksi metsästysseura. Lisäksi periaatteissa todetaan, että kaupungin maiden luovuttamisessa pyritään yhtenäisten ja mahdollisimman laajojen metsästysalueiden muodostamiseen. Maanpää on osa Hirvensalon saarta, ja kuuluu myös laajempaan, Hirvensalon, Satavan, Kakskerran ja Kulhon muodostamaan kannanhoidolliseen kokonaisuuteen.

Liite 1Turun kaupungin omistamille maa-alueille myönnettävien metsästyslupien periaatteet ja niistä perittävät maksut

 

Olli-Pekka Mäki

ympäristönsuojelupäällikkö

 

Oikaisuvaatimusohje on päätöksen liitteenä

Jakelu

tiedVarsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
aoVarsinais-Suomen Eräjormat ry
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedRakennus- ja lupalautakunta


Liitteet:

Kypays § 18
Liite 1:Turun kaupungin omistamille maa-alueille myönnettävien metsästyslupien periaatteet ja niistä perittävät maksut