Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, ympäristönsuojelu 
Ympäristönsuojelupäällikkö1018.06.2021 

7285-2021 (14 03 05)

Metsästyslupa Turun kaupungin omistamille maa-alueille, Turun Eräveikot ry

Turun Eräveikot ry on hakenut jatkoa yleismetsästysluvalleen Turun kaupungin omistamille maa-alueille Turun kehätien pohjois- ja koillispuolelle rajoittuen kehätiehen, Vanhaan Tampereentiehen, Liedon ja Ruskon kuntarajoihin sekä entisen Paattisten kunnan etelärajaan. Turun Eräveikoilla on lisäksi ollut lupa metsästää Turun omistamilla kahdella kiinteistöllä Ruskon kunnassa lentokentän pohjoispuolella.

Eräveikot on myös anonut pienpetolupaa Haagan alueelle sekä Turun kehätien eteläpuolelle rajoittuen Raision kunnanrajaan, Pohjoissalmeen ja Linnanaukkoon sekä Aurajokeen ja lisäksi vieraspienpetojen pyyntilupaa Vepsän saareen.

Eräveikot on anonut uutena ajolupaa metsäkauriille Topinojan jätekeskuksen itäpuolelle Haagantien varrella sijaitseville Kärmemetsän eli Karjasmäen, sekä Myllymäen alueille.

Eräveikkojen mukaan seuralla on hirvenajolupa Finavian mailla Turun lentokentän läheisyydessä, sekä ELY-keskuksen myöntämä poikkeuslupa hirven, valkohäntäpeuran ja metsäkauriin metsästykseen Pomponrahkan alueella.

Ympäristönsuojelupäällikkö päättää metsästysluvista kaupungin omistamilla maa-alueilla rakennus- ja lupalautakunnan tekemän toimivallan delegointipäätöksen (23.1.2020 § 15) perusteella.

PäätösPäätin, että Turun Eräveikot ry:lle myönnetään yleismetsästyslupa Turun kaupungin rajojen sisäpuolella sijaitseville Turun kaupungin omistamille maa-alueille Turun kehätien pohjois- ja koillispuolelle rajoittuen kehätiehen, Vanhaan Tampereentiehen, Liedon ja Ruskon kuntarajoihin sekä entisen Paattisten kunnan etelärajaan, sekä Ruskon kunnan puolella sijaitseville, Turun kaupungin omistamille Nuutin ampumaradan kiinteistölle 704-408-6-0, sekä sen lähellä sijaitsevalle toiselle kiinteistölle 704-413-2-6.

Lupaan ei sisälly vesilintujen metsästysoikeus Turun kaupungin omistamilla mailla Maarian altaalla. Pomponrahkan luonnonsuojelualueella tapahtuvaan metsästykseen tulee hakea poikkeuslupa Varsinais-Suomen ELY-keskukselta. Pomponrahkan Natura 2000 -alueella tapahtuvasta metsästyksestä tulee tehdä etukäteen Natura-ilmoitus Varsinais-Suomen ELY-keskukseen, jos voimassa olevaa poikkeuslupaa luonnonsuojelualueelle ei ole.

Kehätien eteläpuolisille, Raision kunnanrajaan, Pohjoissalmeen ja Aurajokeen rajoittuville alueille myönnetään lupa pienriistan metsästykseen. Haettua laajempi lupa pienriistalle (ml. metsäkauris), on tarpeellinen Turun kehätien kauriskolareiden ehkäisyssä, sillä metsäkauriskanta on vahva mm. Piipanojan alueella kahta puolta tietä.

Vepsän saarelle myönnetään pyyntilupa minkin ja supikoiran pyyntiin.

Metsästysalueen pinta-ala on noin 600 ha.

Metsästysluvan käyttämisen edellytyksenä on, että luvan saaja sitoutuu kyseessä olevien alueiden osalta noudattamaan seuraavia ehtoja:

Luvansaajan on noudatettava Kaupunkiympäristölautakunnan 15.6.2021 hyväksymiä metsästyslupien periaatteita (liite 1).

Lupa on voimassa enintään 28.2.2026 asti. Mikäli kaupunki luopuu luvan kohteena olevasta kiinteistöstä, lupa raukeaa alueen siirryttyä uudelle omistajalle.

Yhdistyksen tulee suorittaa luvan käsittelymaksuna 100 euroa ja vuosittain perittävänä valvontamaksuna 150 euroa.

Lupa astuu voimaan, kun luvan saaja on allekirjoittanut sopimuksen ja toimittanut sen Turun kaupungin ympäristönsuojeluun. Lupa voidaan peruuttaa välittömästi, mikäli todetaan, ettei lupaehtoja ole noudatettu.

Liite 1Turun kaupungin omistamille maa-alueille myönnettävien metsästyslupien periaatteet ja niistä perittävät maksut

 

Olli-Pekka Mäki

ympäristönsuojelupäällikkö

 

Oikaisuvaatimusohje on päätöksen liitteenä.                      

Jakelu

aoTurun Eräveikot r.y.
tiedVarsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedRakennus- ja lupalautakunta


Liitteet:

Kypays § 10
Liite 1:Turun kaupungin omistamille maa-alueille myönnettävien metsästyslupien periaatteet ja niistä perittävät maksut