Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, ympäristönsuojelu 
Ympäristönsuojelupäällikkö918.06.2021 

3213-2021 (14 03 05)

Päätös metsästyslupahakemuksen hylkäämisestä Turun kaupungin omistamille maa-alueille, ERÄ-77 ry

ERÄ-77 ry on hakenut pienriistan metsästyslupaa Turun kaupungin omistamille maille Naantalin Iso-Maisaareen. Seuralla on ollut vastaava lupa päättyneellä lupakaudella.

Rymättylän hirviseurue ry on hakenut alueelle lupaa metsästää hirvieläimiä (hirvi, valkohäntäpeura ja metsäkauris, joista viimemainittu sisältyy myös pienriistalupiin).

Ympäristönsuojelupäällikkö päättää metsästysluvista kaupungin omistamilla maa-alueilla rakennus- ja lupalautakunnan tekemän toimivallan delegointipäätöksen (23.1.2020 § 15) perusteella.

PäätösPäätin, että ERÄ-77 ry:lle ei myönnetä pienriistalupaa Turun kaupungin omistamille maille Naantalin Iso-Maisaareen.

PerustelutKaupunkiympäristölautakunnan 15.6.2021 hyväksymien metsästyslupien periaatteiden mukaisesti samalle alueelle voi metsästysluvan saada kerrallaan vain yksi metsästysseura.

Iso-Maisaaren valkohäntäpeurakanta on kasvanut viime vuosina voimakkaasti ja sen rajoittaminen nähdään tärkeänä mm. siksi, että valkohäntäpeurojen laidunnus vahingoittaa alueen kasvillisuutta. Lajin metsästykseen vaaditaan pyyntilupa. ERÄ-77 ei ole voinut metsästää valkohäntäpeuroja, sillä seuralla ei ole vaadittua vähintään 500 hehtaarin metsästysaluetta, joka tarvitaan, jotta lajin pyyntilupia voi hakea riistakeskukselta (Metsästyslaki 27 §). Riistakeskuksesta saadun arvion mukaan myöskään valkohäntäpeuran poikkeusluvan kriteerit eivät tässä tapauksessa täyty. Valkohäntäpeurakannan tehokas hoito edellyttää, että metsästysalueiden keskelle ei jää aukkoja, joilla lajiin ei luontaisten vihollisten puuttuessa kohdistu minkäänlaista metsästyspainetta.

Liite 1Turun kaupungin omistamille maa-alueille myönnettävien metsästyslupien periaatteet ja niistä perittävät maksut

 

Olli-Pekka Mäki

ympäristönsuojelupäällikkö

Oikaisuvaatimusohje on päätöksen liitteenä.

Jakelu

aoErä-77 r.y.
tiedVarsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedRakennus- ja lupalautakunta


Liitteet:

Kypays § 9
Liite 1:Turun kaupungin omistamille maa-alueille myönnettävien metsästyslupien periaatteet ja niistä perittävät maksut