Tilusvaihtosopimus

 

Osapuolet

Turun kaupunki

Y-tunnus: 0204819-8

 

 

Asunto-osakeyhtiö Juhannuspuisto

Y-tunnus: 0217630-9

c/o Realia Isännöinti

Läntinen Rantakatu 35 d

20100 Turku

 

Sopimuksen tarkoitus:

 

Sopimuksen tarkoituksena on vaihtaa vapaaehtoisella tilusvaihtotoimituksella samankokoiset ja arvoiset maa-alueet osapuolten kesken, 11.10.2014 voimaan tulleen asemakaavan osoittamalla tavalla. Tilusvaihdoin kohteet ovat asemakaavassa osoitettu asuinkerrostalojen korttelialueeksi (AK-1) ja Huma-listonsilta- nimiseksi katualueeksi.

 

Tilusvaihdon kohteet:

 

Turun kaupunki luovuttaa:

 

Alueen tilasta Puolala 853-514-3-0, pinta-ala n. 207 m2.

 

Asunto-osakeyhtiö Juhannuspuisto luovuttaa:

 

Alueen tontista 853-71-21-2, pinta-ala n. 207 m2.

 

Tilusvaihdon kohteet on esitetty liitekartalla M 342 / 1.10.2019.

 

Tilusvaihdon perusteet:

 

Tonttipäällikön päätöspöytäkirja xx.xx.201X § xx,

päätös on tullut lainvoimaiseksi xx.xx.201x

 

Muut tilusvaihdon ehdot:

 

Tämän tilusvaihdon kaikki ehdot on esitetty tässä tilusvaihtosopimuksessa.

 

1. Vaihtoarvot

 

Tiluksien arvot vastaavat toisiaan eikä välirahaa makseta puolin eikä toisin.

 

2. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Luovutettavat alueet siirtyvät osapuolten omistukseen ja hallintaan, kun tilusvaihtotoimitus on saanut lainvoiman.

3. Maksut ja vastuu vahingoista

 

Tilusvaihto suoritetaan tontin lohkomistoimituksessa sivutoimituksena. Tilusvaihdosta aiheutuneet kustannukset jaetaan osapuolten kesken puoliksi. Asunto-osakeyhtiö Juhannuspuistolle tontista 853-71-21-2 ja tilusvaihdolla tilasta 514-3-0 siirtyvästä alueesta muodostettavan tontin 853-71-21-4 lohkomiskustannuksista vastaa tontin omistaja. Tontista 853-71-21-2 tilusvaihdolla tilaan 853-514-3-0 siirtyvän alueen lohkomisesta yleiseksi alueeksi aiheutuvista kustannuksista vastaa Turun kaupunki.

 

Osapuolet vastaavat alueisiinsa kohdanneista vahingoista siihen saakka, kunnes tilusvaihtotoimitus on saanut lainvoiman. Osapuolet vastaavat vahingoista omistusoikeuden siirtymisen jälkeen.

 

4. Kohteisiin tutustuminen ja asiakirjat

 

Osapuolet ovat tutustuneet:

-tilusvaihdon alueisiin ja rajoihin sekä maasto-olosuhteisiin ja maankäyttömääräyksiin (asemakaavakartta ja määräykset sekä –selostus 44/2004 sekä yleiskaava 2020)

 

Lisäksi osapuolet ovat tutustuneet seuraaviin asiakirjoihin:

-lainhuutotodistus 15.6.2021

-rasitustodistus 15.6.2021

-kiinteistörekisterin ote 15.6.2021

 

Osapuolet ovat tutustuneet ympäröiviä alueita koskeviin maankäyttömääräyksiin:

-asemakaavakartat ja –määräykset

-yleiskaava 2020

 

Osapuolet ovat todenneet tilusvaihdon kohteiden vastaavan niitä esitettyjä asiakirjoja ja tietoja eikä osapuolilla ole huomauttamista näiden seikkojen osalta.

 

5. Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunnitelmien mukaan vaatii kadun ja kiinteistön pihatason korkeuserosta johtuen joko penger- ja leikkausluiskan ulottamista Turun kaupungin luovuttamalle alueelle, Asunto-osakeyhtiön on sallittava tämä korvauksetta.

 

6. Rasiteoikeudet

 

Asunto-osakeyhtiö Juhannuspuisto on velvollinen korvauksetta sallimaan kaupungin tai sen osoittamien yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevien johtojen, laitteiden ja kiinnikkeiden sijoittamisen Turun kaupungin luovuttamalle alueelle, sen yli tai sillä oleviin rakennuksiin. Asunto-osakeyhtiö Juhannuspuistolle korvataan em. toimenpiteestä mahdollisesti aiheutuvat suorannaiset vahingot ja haitat. Kaupungilla on oikeus merkitä em. oikeus rasitteena kiinteistörekisteriin Asunto-osakeyhtiö Juhannuspuistoa enempää kuulematta.

 

7. Irtain omaisuus

 

Tällä tilusvaihtokirjalla ei luovuteta mitään irtainta omaisuutta eikä sellaisen luovuttamisesta ole tämän tilusvaihdon yhteydessä tehty eri sopimustakaan.

 

8. Ympäristönsuojelulain mukainen ilmoitus

 

Ympäristönsuojelulain 139 § mukaisesti osapuolet ilmoittavat, että Asunto-osakeyhtiö Juhannuspuiston luovuttama alue on viimeksi ollut tontin 853-71-21-2 käytössä ja Turun kaupungin luovuttama alue puistoalueena, jossa sijaitsee porrasrakenne. Osapuolten taholta ei ole tutkittu onko luovutetuilla alueilla ympäristönsuojelulaissa tarkoitettuja jätteitä tai aineita, jotka saattavat aiheuttaa maaperän tai pohjaveden pilaantumista.

 

9. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset tilusvaihtokirjan tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkokysymykset ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

Tätä tilusvaihtokirjaa on tehty kaksi yhtäpitävää kappaletta, yksi kummallekin osapuolelle

 

Turussa, _________kuun __. päivänä 2021

 

Turun kaupunki

 

Asunto-osakeyhtiö Juhannuspuisto