Kauppakirja

 

 

Myyjä:

 

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

 

Ostaja:

 

XXXXX

 

Kaupan kohde:

Kaarinan Piikkiössä sijaitsevat Turun kaupungin omistamat tilat SPARFBO 1:4 ja VILHELMSRO 1:16, kiinteistötunnukset 202-503-1-4 ja 202-503-1-16, rakennuksineen ja laitteineen. Kohteen pinta-ala kokonaisuudessaan on noin 1,043 ha (tila 1:4, pinta-ala n. 9.078 m2 ja tila 1:16, pinta-ala n. 1.352 m2). Kaupan kohteen osoite on Kiertiläntie 160, Piikkiö / Kaarina, ja kohde on osoitettu kartalla M 215 / 21.5.2021.

 

Asemakaava-alueen ulkopuolella sijaitseva kohde ei ole minkään voimassa tai vireillä olevan yleiskaavan vaikutusalueella.

 

Kaupan kohde käsittää kiinteistöt kokonaisuudessaan rakennuksineen ja laitteineen. Kohteella sijaitsevat seuraavat rakennukset:

 

-lomakoti vuodelta 1920 (kerrosala: n. 127 k-m2, rakennustunnus: 101666969M),

-lomakoti vuodelta 1961 (kerrosala: n. 118 k-m2, rakennustunnus: 101666968L),

-saunarakennus vuodelta 1989 (kerrosala: n. 40 k-m2, rakennustunnus: 101666970N),

-talousrakennus vuodelta 1920 (kerrosala: -, rakennustunnus: -), ja

-wc-rakennus (kerrosala: -, rakennustunnus: -).

 

Päärakennuksena toimivan lomakodin (v. 1920) kerrosalasta asuinpinta-alan osuus on noin 100 m2. Talousrakennuksella (v. 1920) ja wc-rakennuksella (valmistumisvuosi ei tiedossa) ei ole pysyviä rakennustunnuksia ja niiden alat eivät ole tiedossa.

 

Rakennusten aloja ei ole tarkistusmitattu. Ostaja on tietoinen ja hyväksyy, että mainitut pinta-alat saattavat tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisesti nykyisten säännösten ja standardien mukaan laskettavasta pinta-alasta. Huoneistojen standardin mukaan mitattava pinta-ala voi olla mainittua pinta-alaa suurempi tai pienempi. Ostajalla ei ole huomauttamista tämän seikan johdosta.

 

Karttajärjestelmässä kaupan kohteen kiinteistöjen maapinta-alat poikkeavat kiinteistörekisterin vastaavista pinta-alatiedoista. Ostajalla ei ole huomauttamista tämän seikan johdosta.

 

Ostaja ja Myyjä toteavat yhteisesti, että kohteen kauppahinta ei ole rakennusten tai maapalstojen osalta pinta-alaperusteinen.

 

Rakennusten yleiskunto vaihtelee välttävästä tyydyttävään. Asuntolana toimiva lomakoti (v. 1961) on purkukuntoinen ja se myydään pelkästään purettavaksi. Muutoin kaupan kohde rakennuksineen myydään täydellisesti peruskorjattavaksi.

 

Kaupan yhteydessä ei ole erikseen myyty irtainta omaisuutta.

 

Kauppahinta:

 

Kahdeksankymmentäyksituhatta (81.000) euroa.

 

Kaupan perusteet:

 

Tonttipäällikön päätöspöytäkirja xx.xx.2021 § xx,

päätös on tullut lainvoimaiseksi xx.xx.2021

 

Muut kaupan ehdot:

 

Tämän kiinteistökaupan kaikki ehdot on esitetty tässä kauppakirjassa.

 

1. Kauppahinnan maksu

 

Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan Myyjän ilmoittamalle tilille ennen kauppakirjan allekirjoittamista ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

2. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Ostaja saa kohteen ml. rakennukset, laitteet sekä sähköliittymän omistukseensa ja hallintaansa tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

Sähköliittymän osalta Ostaja sitoutuu ilmoittamaan liittymissopimuksen siirrosta ao. laitokselle. Liittymissopimuksen siirrosta mahdollisesti menevästä siirtomaksusta vastaa Ostaja. Kohteella ei ole vesi- ja viemäriliittymiä, joten kauppaan ei liity em. liittymien osalta liittymissopimusten siirron edellyttämää ilmoitusvelvollisuutta eikä siirrosta aiheutuvia siirtomaksuja, joista Ostajan ja Myyjän tulisi erikseen sopia.

 

Vanha kaivo, johon kohteella on vedenotto-oikeus, ei ole käyttökuntoinen. Ostaja vastaa ko. kaivon mahdollisesta kuntoon laitosta kustannuksellaan tai järjestää talousveden saannin kohdekiinteistöillä tai muutoin tarkoituksenmukaisella tavalla. Ostajan on lisäksi kustannuksellaan varauduttava jätevesien käsittelyä koskevan lainsäädännön asettamat vaatimukset täyttävän jätevesijärjestelmän toteuttamiseen kohteelle.

 

Kohde myydään vapaana kiinnityksistä, rasitteista ja muista maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu.

 

3. Käyttöoikeudet, rasitteet ja rasitukset

 

SPARFBO 1:4

 

Kiinteistörekisteriotteen mukaan kiinteistöön kohdistuvat seuraavat rasitteet:

 

1) Tieoikeus Rekisteröintipvm: 14.10.1911

Arkistoviite: 26:1 (Piikkiö)

Oikeutettu: 202-503-1-4 SPARFBO

Rasitetut: 602-411-1-0 (X) FINNBY

 

2) Veden ottaminen Rekisteröintipvm: 14.10.1911

Arkistoviite: 26:1 (Piikkiö)

Oikeutettu: 202-503-1-4 SPARFBO

Rasitetut: 602-411-1-0 (X) FINNBY

 

3) Tieoikeus Rekisteröintipvm: 3.6.1930

Arkistoviite: 10:9 (Piikkiö)

Oikeutetut: 602-411-1-15 (X) PEKKALA

Rasitettu: 202-503-1-4 SPARFBO

 

4) Veden ottaminen

Rekisteröintipvm: 3.6.1930

Arkistoviite: 10:9 (Piikkiö)

Oikeutetut: 602-411-1-15 (X) PEKKALA

Rasitettu: 202-503-1-4 SPARFBO

 

Kiinteistörekisteriotteen mukaan kiinteistöllä on osuuksia seuraaviin yhteisiin alueisiin:

 

1)Yhteinen vesialue 202-503-876-2 Yht.vesialue

Rekisteröintipvm: 1.1.2009

Osuuden suuruus: 0,011400 / 0,500000

 

VILHELMSRO 1:16

 

Kiinteistörekisteriotteen mukaan kiinteistöllä on osuuksia seuraaviin yhteisiin alueisiin:

 

1)Yhteinen vesialue 202-503-876-2 Yht.vesialue

Rekisteröintipvm: 1.1.2009

Osuuden suuruus: 0,002000 / 0,500000

 

Lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin mukaan kaupan kohteen kiinteistöjen omaisuuteen ei kohdistu lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin merkittäviä rasituksia tai rajoituksia, eikä uusia asioita ole vireillä.

 

4. Verot, maksut ja vastuu vahingoista

 

Ostaja vastaa kaupanvahvistajan palkkiosta, kohteen lainhuudatuksesta sekä varainsiirtoverosta.

 

Kaupantekovuodelta kiinteistöjen osalta määrättävästä kiinteistöverosta vastaa Myyjä. Muista veroista ja maksuista osapuolet vastaavat omistusaikojensa mukaisesti. Kohteen hoito- ja ylläpitokustannuksista vastaa omistusoikeuden siirtymisen jälkeen Ostaja.

 

Myyjä vastaa kaupan kohdetta kohdanneista vahingoista siihen saakka kunnes omistusoikeus siirtyy Ostajalle. Ostaja vastaa vahingoista omistusoikeuden siirtymisen jälkeen.

 

5. Kohteeseen tutustuminen ja asiakirjat

 

Ostaja on tutustunut:

- kaupan kohteen alueeseen ja rajoihin sekä maasto-olosuhteisiin ja maankäyttömääräyksiin

- kaupan kohteen rakennuksiin ja rakennusten piirustuksiin

- kaupan kohteesta laadittuun myyntiesitteeseen

- kaupan kohdetta koskeviin toimitusasiakirjoihin

 

Lisäksi Ostaja on tutustunut seuraaviin asiakirjoihin:

 

SPARFBO 1:4

 

- lainhuutotodistus __.__.2021

- rasitustodistus __.__.2021

- kiinteistörekisterin ote __.__.2021

 

VILHELMSRO 1:16

 

- lainhuutotodistus __.__.2021

- rasitustodistus __.__.2021

- kiinteistörekisterin ote __.__.2021

 

Ostaja on tutustunut ympäröiviä alueita koskeviin maankäyttömääräyksiin.

Ostaja on todennut kaupan kohteen vastaavan siitä esitettyjä asiakirjoja ja tietoja eikä Ostajalla ole huomauttamista näiden seikkojen osalta.

 

Ostaja hyväksyy rakennuksissa iän perusteella olevat virheet ja puutteet ja ottaa rakennukset vastaan siinä kunnossa kuin se ovat luovutushetkellä.

 

6. Rakentamiskelpoisuus

 

Ostaja on vastuullinen kiinteistön perustamistavan valinnasta, rakennushankkeen suunnitteluun liittyvien maaperätutkimusten ja muiden tutkimusten suorittamisesta, maaperän edellyttämien hankkeiden rakenteellisten ratkaisujen sekä maanalaisten johtojen ja putkien sijainnin selvittämisestä sekä rakentamiskelpoisuuden muusta yksityiskohtaisesta selvittämisestä.

 

Ostaja vastaa kaupan kohteelle sen aiemmasta käytöstä mahdollisesti jääneiden rakenteiden ja irtaimen tavaran poistamisesta mahdollisesti tarvittavien viranomaislupien edellyttämällä tavalla.

 

Mikäli Ostajan rakennushanke edellyttää maanalaisten johtojen siirtämistä, Ostaja vastaa kustannuksellaan johtojen siirtämisestä. Ostaja on velvollinen hyväksyttämään siirtosuunnitelmat ao. johtolaitoksilla.

 

7. Lämpö- ja porakaivot

 

Kiinteistön omistaja on velvollinen huolehtimaan siitä, että sillä on kaikki maaperään porattavan lämpö- tai porakaivon sijoittamiseen tarvittavat viranomaisluvat ja että niiden sijoittamisessa noudatetaan lainsäädännön ja viranomaisten mahdollisesti asettamia vaatimuksia ja määräyksiä.

 

8. Kunnallistekniikka ja liittymismaksut

 

Mikäli kohteella oleviin tai sinne rakennettaviin rakennuksiin joudutaan toteuttamaan uusia liittymiä, Ostajan tulee kiinteistönomistajana varautua siihen, että häneltä tullaan perimään kulloinkin voimassa olevan taksan mukaiset liittymismaksut ennen rakennusten verkostoihin liittämistä.

 

9. Irtain omaisuus

 

Tällä kauppakirjalla ei luovuteta mitään irtainta omaisuutta eikä sellaisen luovuttamisesta ole tämän kaupan yhteydessä tehty eri sopimustakaan.

 

10. Vastuu rakennusten kunnosta

 

Rakennuksille ei ole tehty RS -kuntotarkastusta.

 

Kohteen rakennusten lämmitysjärjestelmänä on sähkö.

 

Ostaja on perusteellisesti tutustunut rakennuksiin ja hyväksyy ne sellaisina kuin ne kaupantekohetkellä ovat, tietoisena rakennusten iästä ja siitä, että rakennuksissa voi olla virheitä, joita Ostaja ei ole ennen kaupantekoa voinut havaita koska niiden havaitseminen on mahdollista vasta peruskorjauksen yhteydessä rakenteita avattaessa.

 

Kohteelle ei ole tehty asbesti ja haitta-aine kartoitusta. Ostaja vastaa mahdollisten asbesti ja haitta-aineiden poistosta ja hävittämisestä lain vaatimalla tavalla.

 

11. Ympäristönsuojelulain mukainen ilmoitus

 

Ympäristönsuojelulain 139 § mukaisesti Myyjä ilmoittaa, että kaupan kohde on viimeksi ollut sisäisesti vuokrattuna Turun kaupungilla palvellen Lakkatien lastenkotia kesäkotina. Vuokraus on päättynyt 30.4.2021. Turun kaupungin taholta ei ole tutkittu onko alueella ympäristönsuojelulaissa tarkoitettuja jätteitä tai aineita, jotka saattavat aiheuttaa maaperän tai pohjaveden pilaantumista.

 

   12. Muut ehdot

 

Mikäli kiinteistöjen 202-503-1-4 ja 202-503-1-16 kiinteistörekisteriin merkityt pinta-alatiedot halutaan saattaa ajan tasalle, tulee Ostajan kustannuksellaan hakea kohteelle kiinteistönmuodostamislain mukaista kiinteistönmääritystä Maanmittauslaitokselta.

 

Kiinteistöjen 202-503-1-4 ja 202-503-1-16 ajoyhteys perustuu osaksi  Luodontieltä erkanevan Krapilantie -nimisen yksityistien osakkuuteen.  Em. yksityistiehen kuuluu noin 750 m pituinen osuus Kiertiläntietä.  Kiertiläntien loppuosuus on kyseiseen tiehen sidoksissa olevien kiinteistöjen pääsytie ja se on ollut tiekäytössä vuosikymmenien ajan. Kiinteistöt 202-503-1-4 ja 202-503-1-16 ovat ko. tieyhteyden viimeiset kiinteistöt. Tien loppuosuutta koskevat tieoikeudet eivät ilmene kiinteistötietojärjestelmästä.

 

Tieoikeuksien ja Kiertiläntien laillisen ulottuvuuden selvittämiseksi Ostajan tai mahdollisen muun oikeudenomistajan on tarpeen niin vaatiessa haettava yksityistielain mukaista yksityistietoimitusta Maanmittauslaitokselta. Ostaja vastaa toimituskustannuksista osaltaan.

 

13. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkokysymykset ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappaletta, yksi Myyjälle, yksi Ostajalle ja yksi julkiselle kaupanvahvistajalle

 

Turussa, _________kuun __. päivänä 2021

 

Myyjä

 

Ostaja

 

Aika ja paikka edellä mainitut.

 

Julkisen kaupanvahvistajan todistus