Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta18518.05.20211

262-2021 (02 08 00)

Infran kunnossapidon alueurakka, Itä-Turku 1.10.2021 alkaen

Tiivistelmä:

Itä-Turun alueen infran kunnossapidon alueurakasta on pyydetty tarjouksia ajalle 1.10.2021 - 30.9.2026. Hankinnassa ovat mukana kaupunkiympäristötoimiala sekä vapaa-aikatoimiala. Hankinnan arvo on koko viiden vuoden sopimuskaudella noin 6,2 milj. euroa (alv 0 %). Tarjouksia saatiin 5 kappaletta, sopimus esitetään solmittavaksi YIT-Suomi Oy:n kanssa.

Kylk § 185

Vastaava rakennuttaja Kalle Lehtinen ja hankinta-asiantuntija Jari Suistovaara 10.5.2021:

Turun kaupungin hankintapalvelut on pyytänyt Kaupunkiympäristötoimialan kaupunkiympäristön kunnossapidon sekä Vapaa-aikatoimialan liikuntapalvelun toimeksiannosta avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia Itä-Turun alueen infran kunnossapidon alueurakasta. Sopimuskausi on 1.10.2021 - 30.9.2024, jonka jälkeen se jatkuu kaksi vuotta määräaikaisena, noudattaen 9 kuukauden molemminpuolista irtisanomisaikaa. Koko sopimuskausi on yhteensä enintään viisi vuotta ja päättyy viimeistään 30.9.2026.

Työhön sisältyvät päätehtävät ovat liikenne- ja viheralueilla:

- talvikunnossapito,

- ajoratojen ja kevytliikenteenväylien kunnossapito,

- viheralueiden kunnossapito,

- leikkipaikkojen kunnossapito, ja

- ulkoliikuntapaikkojen kunnossapito.

Tarjouspyynnössä mainittiin, että hankinnasta tehdään sopimus yhden hinnaltaan halvimman palveluntuottajan kanssa, laatu on huomioitu tarjouspyynnössä asetetuissa vaatimuksissa.

Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä palveluhankinta, hankinnasta pyydettiin Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausuntona yritysvaikutusten arviointi yrva. Hankinnan arvonlisäveroton arvo arvioitiin olevan noin 1,5 miljoonaa euroa vuodessa. Ensimmäisen vuoden hinta on kiinteä, jonka jälkeen tarkastellaan vuosittain. Kokonaishinta ja siihen sisältyvät yksikköhinnat on sidottu indeksiin.

Hankintailmoitus lähetettiin julkaistavaksi 29.3.21 HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin 2.4.2021 EU:n laajuisesti TED-tietokannassa sekä Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku. Hankinnasta esitettyihin kysymyksiin vastattiin 31.3. ja 20.4.2021

Määräaikaan 4.5.2021 mennessä saatiin 5 tarjousta.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi 

Tarjoajien taloudelliset, tekniset ja muut edellytykset hankinnan toteuttamiseksi arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajille asetetuissa kelpoisuusvaatimuksissa mainituin perustein. Kaikki tarjoajat vakuuttivat ESPD-lomakkeella täyttävänsä tarjoajille asetetut soveltuvuusvaatimukset.

Tilaajavastuu- ja muut kelpoisuustiedot on tarkistettu tarjousasiakirjojen lisäksi vastuugroup.fi -palvelusta. Tarjoajat täyttävät tarjoajille asetetut kelpoisuusvaatimukset.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä edellytettiin.

Kaikkien tarjousten todettiin täyttävän tarjouspyynnön mukaisuuden vaatimukset ja ne otettiin mukaan tarjousten vertailuun.

Tarjousten vertailu ja tarjousten valinta

Vertailuperusteiksi tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan vertailuhinnaltaan halvin. Laatu on määritelty tarjoajille ja palveluntuottamiseen asetettuihin vähimmäisvaatimuksiin.

Vertailuhinnat on laskettu tarjouspyynnössä esitetyllä tavalla. Hintavertailu tehdään palvelun yhden vuoden kokonaishintavertailuna. Hinta koostuu aluekokoon perustuvasta hinnasta ja osasta, johon kuuluu sidotuilla määrillä tehtäviä yksikköhintaisia töitä sekä arvioitu määrä lisätöitä.

Tarjoajat ja ensimmäisen vuoden vertailuhinnat euroina (alv 0 %) ovat seuraavat:

Anlog Oy, Turku1.343.315
Destia Oy kunnossapito, Vantaa 1.319.900
Infraroad Oy, Turku1.321.259
Kuntec Oy, Turku1.463.946
YIT Suomi Oy, Helsinki1.234.002

Vertailuhinnaltaan halvimman tarjouksen antoi YIT Suomi Oy, joka tulisi valita palveluntuottajaksi.

Halvimmalta tarjoajalta pyydettiin lisäselvitys muutamasta poikkeuksellisen halvasta yksikköhinnasta. Tarjoajalta saadun selvityksen mukaan tarjouksen hinnoissa ei ole virheitä ja YIT Suomi Oy sitoutuu suorittamaan työn annettua laatutasoa noudattaen. Myös vastuuvakuutus täsmennetään tarjouspyynnön vaatimusten mukaiseksi ennen sopimuskauden alkua.

Liite 1Avauspöytäkirja

Maankäyttöjohtaja Jyrki Lappi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää, että

- YIT-Suomi Oy valitaan palveluntuottajaksi Infran kunnossapidon alueurakan alueelle Turku Itä, tarjouspyyntöasiakirjojen ja tarjouksen mukaisin ehdoin ajalle 1.10.2021 – 30.9.2024, jonka jälkeen sopimus jatkuu 30.9.2026 asti 9 kk molemminpuolisella irtisanomisajalla;

- kaupunkiympäristötoimiala ja vapaa-aikatoimiala tekevät omat sopimuksensa, jotka kaupunkiympäristötoimialan kaupunkirakentamisjohtaja ja liikuntapalvelujen johtaja oikeutetaan allekirjoittamaan sekä tekemään sopimukseen tarvittavia vähäisiä muutoksia sopimuskauden aikana;

- hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

- hankintayksikkö tulee myös vaatimaan hankintamenettelyä koskevat rikosrekisteriotteet valitulta toimittajalta pakollisten poissulkemisperusteiden tarkistamiseksi ennen sopimusten tekoa. Rikosrekisteriotteet vaaditaan yrityksestä (yhteisösakko) sekä yrityksen johtohenkilöstöstä.

-  pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lähteenmäki ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

aoAnlog Oy
aoDestia Oy
aoInfraroad Oy
aoKuntec Oy
aoYIT Suomi Oy


Liitteet:

Kylk § 185
Liite 1:Avauspöytäkirja