Käyttöoikeussopimus

 

Sopimuksen osapuolet

 

Turun kaupunki      (käyttöoikeuden luovuttaja)

Y-tunnus 0204819-8

 

tontti 853-54-75-1, vuokramies   (käyttöoikeuden saaja)

As Oy Polaris, Turku

Y-tunnus 2876384-3

c/o Turun Seudun Kiinteistöpiste

PL 5

20201 TURKU

 

Sopimuksen tarkoitus

 

Turun kaupunki ja tontin 853-54-75-1 vuokramies As Oy Polaris, Turku sopivat tällä käyttöoikeussopimuksella käyttöoikeusalueista, -ajasta ja -korvauksesta sekä muista käyttöoikeuteen liittyvistä ehdoista.

 

Sopimuksen kohteet

 

Yhteensä noin 172 m2:n suuruiset käyttöoikeusalueet, jotka ovat osia yleisen alueen 853-54-9903-0 alueesta, osoitteessa Valeri-Haarlantie 10. Käyttöoikeusalueet on osoitettu liitekartalla M 228 / 3.6.2020.

 

Käyttöoikeusalueet ovat 8.8.2009 voimaan tulleen asemakaavan 4/2004 mukaan maiseman- ja ympäristön hoitoaluetta, jonka avoin luonne tulee säilyttää (VE-1).

 

Sopimuksen perusteet

 

Maanhankintapäällikön päätöspöytäkirja

 

Sopimuksen ehdot

 

1. Käyttöoikeus alkaa 1.6.2020 jatkuen yhden (1) vuoden molemminpuolisella irtisanomisajalla kuitenkin enintään 31.12.2059 saakka, jolloin käyttöoikeus päättyy irtisanomista vaatimatta.

 

2. Tämä sopimus tulee voimaan heti allekirjoittamisen jälkeen.

 

3. Käyttöoikeusalueet luovutetaan tontin piha-alueen ja yleisen alueen välisen korkeuseron takia rakennettujen luiskien pitämistä varten. Selvyyden vuoksi todetaan, että luiskat on rakennettu aiemmin luvatta tontin rakentamisen yhteydessä rakentamistöistä vastanneen tahon toimesta.

 

4. Käyttöoikeudesta peritään perusvuokrana kaksisataaviisitoista (215) euroa vuodessa.

 

Edellä mainittu perusvuokra sidotaan viralliseen elinkustannusindeksilukuun 1968 (perusindeksi 1951:10=100) ja vuokra tarkistetaan vuosittain 2022 alkaen ja sen jälkeen kalenterivuosittain tammikuun 1. päivästä alkaen.

 

Tarkistettu vuosivuokra saadaan kertomalla edellä mainittu perusvuokra tarkastusajankohtaa edeltäneen joulukuun indeksiluvulla ja jakamalla se edellä mainitulla perusindeksillä.

 

Vuokraa tarkistettaessa otetaan huomioon indeksin käyttöä koskevan lainsäädännön asettamat rajoitukset.

 

Kaupungilla on oikeus tarkistaa vuokraa vuokra-alueen käyttötarkoituksessa, kaavamääräyksissä, rakennusoikeudessa, verotuksessa tai muussa sellaisessa seikassa tapahtuvien muutosten johdosta.

 

5. Vuotuinen vuokra on vuodesta 2022 alkaen maksettava Turun kaupungin tilille yhdessä erässä toukokuun kuluessa. 1.6.2020 – 31.12.2021 välinen ajanjakso laskutetaan erikseen yhdessä erässä.

 

Ellei vuokraerää eräpäivänä suoriteta, vuokramies on velvollinen maksamaan erääntyneelle vuokralle eräpäivästä maksupäivään asti viivästyskorkoa korkolain säännösten mukaisesti ja saamisen velkomisesta aiheutuvat perintäkulut.

 

6. Käyttöoikeuden saaja on velvollinen huolehtimaan siitä, että sillä on kaikki toiminnassaan tarvittavat viranomaisluvat ja että se noudattaa toimintaansa liittyviä lainsäädännön ja viranomaisten mahdollisesti asettamia vaatimuksia ja määräyksiä.

 

7. Käyttöoikeusalueille saa istuttaa matalaa kasvustoa, mutta ei puita. Alueita ei saa aidata eikä alueille saa sijoittaa rakenteita. Käyttöoikeuden saaja vastaa käyttöoikeusalueiden kunnossa- ja ylläpidosta.

 

8. Käyttöoikeuden saaja on velvollinen hoitamaan alueita hyvin. Kaupungin viranomaisilla on oikeus toimittaa alueilla katselmuksia. Jos tarkastus on aiheuttanut muistutuksia, on puutteellisuudet korjattava kaupungin määräämässä ajassa.

 

9. Kaupunki pidättää oikeuden korvauksetta muokata luiskia yleisen alueen rakentamisen niin vaatiessa.

 

10. Käyttöoikeuden saaja vastaa käyttöoikeuteen liittyvistä vahingoista ja tapaturmista käyttöoikeusalueilla.

 

11. Käyttöoikeuden saaja on velvollinen poistamaan käyttöoikeusalueilta sinne sijoittamansa omaisuutensa sekä maisemoitava alueet käyttöoikeusajan päättyessä, ellei toisin sovita. Muussa tapauksessa Turun kaupunki on oikeutettu poistamaan käyttöoikeusalueilta siellä olevan käyttöoikeuden saajan omistaman omaisuuden ja siistimään käyttöoikeusalueet sekä perimään näistä toimenpiteistä aiheutuvat kustannukset käyttöoikeuden saajalta.

 

12. Sopimusosapuolten tulee ilmoittaa alueiden käyttöön liittyvistä mahdollisista ongelmista välittömästi.

 

13. Mahdolliset sopimuksen tulkinnasta aiheutuvat erimielisyydet ratkaisee Varsinais-Suomen käräjäoikeus. Erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan neuvottelemalla.

 

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi saman sisältöistä kappaletta, yksi kummallekin sopimuspuolelle.

 

 

 

Turussa     päivänä      kuuta 2021

 

TURUN KAUPUNKI

Turun kaupungin puolesta

 

 

 

 

Ilkka Uusi-Uola

maanhankintapäällikkö