Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta14504.05.202113

3589-2021 (10 03 01)

Eerikinkadun katusuunnitelman päivittäminen välillä Brahenkatu-Aninkaistenkatu

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi Eerikinkadun katusuunnitelma Brahenkadun ja Aninkaistenkadun välillä. Suunnitelmaan on tehty joukkoliikenteen ja jakeluliikenteen ratkaisujen muutosten edellyttämiä päivityksiä.

Kylk § 145

Kaupunkiympäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus, infran suunnittelupäällikkö Kari Linnakoski, liikenneinsinööri Jaana Mäkinen 27.4.2021:

Kaupunkiympäristötoimiala on laatinut uudet katusuunnitelmat Aurakadulle väleillä Puutarhakatu–Maariankatu, Maariankatu–Yliopistonkatu ja Eerikinkatu–Linnankatu. Katusuunnitelmaan on tehty vuonna 2016 (kv 30.5.2016 § 96) hyväksyttyyn suunnitelmaan verrattuna seuraavia muutoksia:

· koko katuvälin liikennejärjestelyt päivitetty: bussikaista, pysäkkien järjestelyt, jakelupaikat, ja

· nähtävänäolon jälkeen nostettu Brahenkadun kulman tuntumassa oleva jakelupaikka jalkakäytävän tasoon.

Kuuleminen

Katusuunnitelma on ollut nähtävänä 29.3–12.4.2021 yhdessä Kauppatorin ympäristön muiden katusuunnitelmien ja alueen liikenteenohjaussuunnitelman kanssa. Suunnitelmasta on tullut yksi muistutus. Muistutus on tullut nähtävänäolon jo loputtua, mutta siinä esitetyt asiat on käsitelty kuten muutkin nähtävänä olleita suunnitelmia koskevat muistutukset ja kannanotot.

Turun polkupyöräilijät ry ehdottaa, että Eerikinkadulla Brahenkadun risteyksen itäpuolella oleva jakelupaikka toteutettaisiin osana jalkakäytävää eli ns. reunakiven päällä, jotta tila olisi jalankulkijoiden käytössä silloin, kun siinä ei ole jakeluautoa.

Vastaus muistutukseen:

Brahenkadun risteyksen tuntumassa oleva lastauspaikka on sijoitettu katusuunnitelmassa muistutuksessa ehdotetulla tavalla samaan tasoon kuin jalkakäytävä.

Liite 1Katusuunnitelma Eerikinkatu välillä Brahenkatu-Aninkaistenkatu K 6014 092, 15.4.2021

Oheismateriaali 1Turun polkupyöräilijät ry:n muistutus

Maankäyttöjohtaja Jyrki Lappi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä Eerikinkadun katusuunnitelman liitteen 1 mukaisesti.

Lisäksi kaupunkiympäristölautakunta päättää, että liitteenä 1 oleva katusuunnitelma tulee voimaan mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta maankäyttö- ja rakennuslain 202 §:n mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristötoimiala, kaupunkirakentaminen
tiedKaupunkiympäristötoimiala, kaupunkiympäristön rakennuttaminen
tpvKaupunkiympäristötoimiala, liikennesuunnittelu


Liitteet:

Kylk § 145
Liite 1:Katusuunnitelma Eerikinkatu välillä Brahenkatu-Aninkaistenkatu K 6014 092, 15.4.2021