Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta14804.05.202116

3589-2021 (10 03 01)

Kauppatorin katusuunnitelman päivittäminen

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi Kauppatorin katusuunnitelma. Suunnitelmaan on tehty Kauppatorin suunnittelukilpailun edellyttämiä päivityksiä.

Kylk § 148

Kaupunkiympäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus, infran suunnittelupäällikkö Kari Linnakoski, liikenneinsinööri Jaana Mäkinen 27.4.2021:

Kaupunkiympäristötoimiala on laatinut päivitetyn katusuunnitelman Kauppatorille. Katusuunnitelmaan on tehty vuonna 2016 (kv 30.5.2016 § 94) hyväksyttyyn suunnitelmaan verrattuna seuraavia muutoksia:

· mainospyloneille on osoitettu paikat torin kulmiin, ja

· kilpailutyö Saariston Sydän: vanhalla kivellä kivetty alue, diagonaalit, vesiaihe, istutuskaukalot, kirsikkametsä, istuskeluportaikko.

Kuuleminen

Katusuunnitelma on ollut nähtävänä 29.3–12.4.2021 yhdessä Kauppatorin ympäristön muiden katusuunnitelmien ja alueen liikenteenohjaussuunnitelman kanssa. Katusuunnitelmasta on tullut yksi muistutus. Muistutus on tullut nähtävänäolon jo loputtua, mutta siinä esitetyt asiat on käsitelty kuten muutkin nähtävänä olleita suunnitelmia koskevat muistutukset ja kannanotot.

Turun polkupyöräilijät ry pitää muistutuksessaan Kauppatorin ja sen ympäristön suunnitelmissa esitettyjen pyöräpysäköintipaikkojen määrää riittämättömänä.

Vastaus muistutukseen:

Pyöräpysäköintiä on katusuunnitelmassa osoitettu Yliopistonkadun kävelykatuosuudella ja torille Kauppiaskadun ja Eerikinkadun kulman läheisyyteen. Muualla torin alueella on asetettu etusijalle muiden torin toimintojen ja niiden kulkuyhteyksien tarvitsemat tilatarpeet. Pyöräpysäköinnin paikkamäärästä lisätään merkintä liikenteenohjaussuunnitelmaan. Pyörätelineen tyyppi määritellään rakennussuunnitelmissa (leveä kaariteline). 

Liite 1Katusuunnitelma Kauppatori 3905 022, 8.3.2021

Oheismateriaali 1Turun polkupyöräilijät ry:n muistutus

Maankäyttöjohtaja Jyrki Lappi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä Kauppatorin katusuunnitelman liitteen 1 mukaisesti.

Lisäksi kaupunkiympäristölautakunta päättää, että liitteenä 1 oleva katusuunnitelma tulee voimaan mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta maankäyttö- ja rakennuslain 202 §:n mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun Polkupyöräilijät ry
tiedKaupunkiympäristötoimiala, kaupunkirakentaminen
tiedKaupunkiympäristötoimiala, kaupunkiympäristön rakennuttaminen
tpvKaupunkiympäristötoimiala, liikennesuunnittelu


Liitteet:

Kylk § 148
Liite 1:Katusuunnitelma Kauppatori 3905 022, 8.3.2021