Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta7523.03.20211

262-2021 (02 08 00)

Infran kunnossapidon alueurakka, Itä-Turku, ajalla 1.10.2021 - 30.9.2026, hankinnan käynnistäminen ja palveluntuottajan valintakriteerit

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään kaupungin itäisen alueen infran kunnossapidon tarjouspyyntöasiakirjojen hyväksymistä. Kyseessä on alueen toista kertaa tehtävä kilpailutus, joka tehdään käyttäen avointa menettelyä. Arvioitu arvo noin 1,5 milj. euroa vuodessa (alv 0 %).

Kylk § 75

Konsernihallinto, hankintapalvelut, Jari Suistovaara 19.3.2021:

Kaupunkiympäristön kunnossapito on yhdessä liikuntapalvelujen kanssa kilpailuttamassa palveluntuottajaa infran kunnossapidon alueurakkaan, alueelle Itä-Turku 1.10.2021 alkaen. Kyseessä on yksi viidestä kilpailutettavasta alueurakasta, joka koostuu katu- ja viheralueiden infran sekä ulkoliikuntapaikkojen ympärivuotisesta kunnossapidosta ja pienistä peruskorjaustöistä. Tämä alue on tulossa kilpailutukseen toista kertaa. Tehtävät ja niiden suorittamisen laatuvaatimukset on määritelty tarjouspyynnön liitteissä, kuten tehtäväkorteissa.

Sopimus on määräaikainen 1.10.2021 – 30.9.2024 (3 vuotta), jonka jälkeen se jatkuu kaksi vuotta määräaikaisena, noudattaen yhdeksän (9) kuukauden molemminpuolista irtisanomisaikaa. Koko sopimuskausi on siten yhteensä enintään viisi (5) vuotta päättyen viimeistään 30.9.2026.

Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta, arvoltaan arviolta 1,5 miljoonaa euroa (alv 0 %) vuodessa. Tarjoaja voi olla yksi yritys tai yritysten muodostama ryhmittymä. Hankinnasta on pyydetty yritysvaikutusten arviointi Yrva. Kilpailutus tehdään käyttäen avointa menettelyä, liitteenä oleva alustava tarjouspyyntö on tarkoitus julkaista huhtikuussa 2021.

Palveluntuottajaksi valitaan tarjouksessaan ensimmäisen vuoden töiden kokonaishinnaltaan halvin tarjoaja, laatu on huomioitu tarjouspyynnössä tarjoajille ja palveluntuottamiseen asetetuissa vaatimuksissa. Kokonaishinta sisältää alueen kokoon perustuvia hintoja sekä yksikköhinnoilla tehtävistä töistä koostuvia hintoja. Hinnat ovat kiinteitä ensimmäisen vuoden, jonka jälkeen niitä tarkastellaan vuosittain indeksimuutoksen perusteella. Asukastyytyväisyyttä mitataan asukaspaneelikyselyillä ja tulokset vaikuttavat maksettavaan kannusteeseen tai sanktioon. Uutena bonuksena tarjoajat voivat saada ympäristöbonusta hiilineutraalisuutta sekä Itämeren suojelua edistävistä innovaatioista ja toimenpiteistä urakan suorittamisessa.

Tarjoajille on vaatimuksena mm. kokemus vastaavista kunnossapitotöistä viimeisen kolmen vuoden ajalta, tarjoajan omat kokeneet työnjohtajat, jotka ovat vähintään 50 % työajastaan tätä urakkaa hoitamassa, sekä vähimmäisliikevaihtovaatimus 1 milj. € ja luottoluokitus A. Lisäksi vaaditaan, että työssä käytettävän kaluston on täytettävä päästöluokitus Euro 6 tai Stage 3B tai peruskorjattuja vähintään em. päästönormit täyttäviksi. Myös kaasu tai sähkökäyttöinen kalusto hyväksytään, pienkoneiden on oltava alle 10 vuoden ikäisiä

Turun kaupungin hankintapalvelut on valmistellut yhdessä kaupunkiympäristötoimialan kunnossapidon ja vapaa-aikatoimialan liikuntapalvelujen kanssa tarjouspyynnön, joka on esityksen liitteenä. Tarjouspyynnön allekirjoittaa kaupunkiympäristötoimialan kaupunkirakentamisjohtaja, liikuntapalvelut tekevät omaa osuuttaan koskevan sopimuksen.

Liite 1Tarjouspyyntö

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää:

- hyväksyä liitteen 1 mukaisen tarjouspyynnön,

- oikeuttaa hankintapalvelut pyytämään avoimella menettelyllä tarjouksia Itä-Turun infran kunnossapidon alueurakasta liitteenä olevan tarjouspyynnön mukaisesti,

- oikeuttaa kaupunkirakentamisjohtajan tarvittaessa tekemään tarkentavia muutoksia hankinta-asiakirjoihin, kaupunkirakentamisjohtaja valtuutetaan yksin allekirjoittamaan sekä tarjouspyyntö että sopimus kaupunkiympäristötoimialan osalta, ja

- että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lähteenmäki ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Kokouksessa asiaa oli etäyhteydellä esittelemässä infran kunnossapitopäällikkö Mari Helin.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristötoimiala, kaupunkiympäristön kunnossapito
tpvKonsernihallinto, hankintapalvelut
tiedVapaa-aikatoimiala, liikuntapalvelut


Liitteet:

Kylk § 75
Liite 1:Tarjouspyyntö