Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, kaupunkiympäristön kunnossapito 
Infran kunnossapitopäällikkö615.03.2021 

3275-2021 (02 08 00)

Trimble Infraomaisuuden tiedonsiirron kehitystyö

Vastaava rakennuttaja Anna-Kaisa Kaukola 12.3.2021:

Turun kaupungin käytössä on vuodesta 2005 lähtien ollut Trimble Locus katu- ja viheraluerekisteri, jolla hallinnoidaan katu- ja viheralueiden omaisuutta ja kunnossapitoa. Automaattisen tiedonsiirron kehittäminen toteumatiedosta rekisteri- ja kaupunkimallitiedoksi on ajankohtaista. Tarvittavat tuoteparannukset vaativat huolellista ennakkotyötä. Trimble käynnistää kaupunkien kanssa selvitystyön määrittelytyön taustoittamiseksi. Selvitystyöhön sisältyy: Kaksi Trimblen järjestämää työpajaa, jossa asiakkaat toimivat asiantuntijoina, työpajoista Trimble koostaa käyttötapaukset ja määrittelyn. Määrittelyssä kuvataan: Toimintatapa suunnittelussa lyhyesti; Keskeiset käyttötapaukset; selvitetään mitä tietoja oikeasti tarvitaan suunnittelussa ja ylläpidossa; Selvitetään mitä tietoa on saatavilla suunnitelmissa ja miten ne saataisiin talteen Locukseen; määritellään siirrettävä tietosisältö; Määritellään tietorakenne (= tiedonsiirtoformaatti); Kuvataan tiedonsiirtojen tavoitetila; Suunnitellaan tarvittava vaiheistus, millä päästään tavoitetilaan, Määrittely tehdään Locuksen näkökulmasta.

Kaupunkiympäristötoimialan kaupunkirakentaminen, kunnossapito on pyynnöstä saanut Trimble Solutions Oy:ltä 9.12.2020 päivätyn tarjouksen Infraomaisuuden tiedonsiirron kehitystyöstä. Trimble Solutions Oy:n tarjous kokonaisuudesta on 5.700,00 € (alv 0 %).

Kehitystyö valmistuu viimeistään 31.5.2021 ja se erääntyy maksettavaksi, kun määrittely on esitetty ja toimitettu asiakkaalle.

Liite 1Tarjous Trimble 9.12.2020

Infran kunnossapitopäällikkö Mari Helin:

Päätös

Päätin tilata Trimble Infraomaisuuden tiedonsiirron kehitystyön Trimble Solutions Oy:ltä 9.12.2020 annetun tarjouksen mukaisin ehdoin siten, että kokonaishinta on 5.700,00 € (alv 0 %).

Sopimus ei synny tällä päätöksellä vaan vasta myöhemmin tehtävällä sopimuksella tai tilauksella, joka voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen tiedon päätöksestä. Päätös voi muuttua tehdyn muutoshakemuksen, hankintaoikaisun vireille saattamista koskevan vaatimuksen, oikaisuvaatimuksen tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Mari Helin

infran kunnossapitopäällikkö

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoTrimble Solutions Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tpvXXXXX


Liitteet:

Kytokyku § 6
Liite 1:Tarjous Trimble 9.12.2020