Käyttöoikeussopimus

 

Sopimuksen osapuolet

 

Turun kaupunki       (käyttöoikeuden luovuttaja)

Y-tunnus: 0204819-8

 

Peltolan Siirtolapuutarhayhdistys ry   (käyttöoikeuden saaja)

Y-tunnus 1481571-0

Ilpoistentie 26

20740 Turku

Sopimuksen tarkoitus

 

Turun kaupunki ja Peltolan Siirtolapuutarhayhdistys ry sopivat tällä käyttöoikeussopimuksella käyttöoikeudesta, -ajasta ja -korvauksesta sekä käyttöoikeuteen liittyvistä ehdoista.

 

Sopimuksen kohde

 

Noin 8015 m2:n suuruinen käyttöoikeusalue, joka käsittää Turun kaupungin osan yleisestä alueesta 853-35-9901-0 ja osan yleisestä alueesta 853-35-9908-0. Alue rajautuu Eteläkaaren ja Peltolan siirtolapuutarhan välissä sijaitsevaan ojaan ja siirtolapuutarhan vuokra-alueeseen. Käyttöoikeusalue on osoitettu liitekartalla M 326 / 2.10.2020.

 

Käyttöoikeusalue on osoitettu 22.5.1982 voimaan tulleessa asemakaavassa (12/1980) osittain Meinikanpuisto -nimiseksi suojaviheralueeksi (EV) ja osittain katualueeksi.

 

 

Sopimuksen perusteet

 

Maanhankintapäällikön päätöspöytäkirja

 

Sopimuksen ehdot

 

1.Vuokra-aika alkaa tammikuun 1. päivänä 2021 ja jatkuu toistaiseksi kuuden (6) kuukauden molemminpuolisella irtisanomisajalla enintään kuitenkin joulukuun 31. päivään 2040 saakka, jolloin vuokraus päättyy irtisanomista vaatimatta.

 

Tällä uudella käyttöoikeussopimuksella jatketaan Turun kaupungin ja Peltolan Siirtolapuutarhayhdistys ry:n osaa yleistä aluetta 853-35-9901-0 ja osaa yleistä aluetta 853-9908-0 käsittävää 1.7.2011 allekirjoitettua käyttöoikeussopimusta, kaupungin päätöksen mukaisin ehdoin.

 

2.Alue luovutetaan käyttöoikeuden saajalle korvauksetta.

 

3.Aluetta saa käyttää Peltolan Siirtolapuutarhayhdistys ry:n vuokraaman alueen lisäalueena. Käyttöoikeuden saaja voi halutessaan vuokrata alueella olevia viljelypalstoja siirtolapuutarhapalstojen vuokramiehille.

 

4.Käyttöoikeutta tai sen osaa ei saa vuokrata tai siirtää eteenpäin kolmannelle muuta kuin edellä mainitun mukaisesti.

 

5.Käyttöoikeuden saaja on velvollinen hoitamaan aluetta hyvin ja pitämään käyttöoikeusalue siistinä. Toiminta alueella ei saa aiheuttaa haittaa siirtolapuutarhapalstojen vuokramiehille eikä lähialueen asukkaille.

 

Multaa, savea, hiekkaa tai muita maalajeja ei saa viedä alueelta pois ilman Turun kaupungin lupaa.

 

Alueella kasvavia puita ei saa vahingoittaa eikä niitä saa kaataa ilman Turun kaupungin lupaa.

 

6.Kaupungin viranomaisilla on oikeus toimittaa alueella katselmuksia. Jos tarkastus on aiheuttanut muistutuksia, on puutteelisuudet korjattava kaupungin määräämässä ajassa.

 

7.Käyttöoikeuden saaja vastaa käyttöoikeusalueen kunnossa-, ylläpidosta ja jätehuollosta.

 

8.Käyttöoikeuden saaja vastaa toimintaansa liittyvistä vahingoista ja tapaturmista käyttöoikeusalueella.

 

9.Käyttöoikeuden saaja on velvollinen poistamaan alueelta omaisuutensa sekä maisemoimaan alue käyttöoikeuden päättyessä. Muussa tapauksessa Turun kaupunki on oikeutettu poistamaan käyttöoikeusalueelta siellä olevan käyttöoikeuden saajan omistaman omaisuuden ja siistimään käyttöoikeusalue sekä perimään näistä toimenpiteistä aiheutuvat kustannukset käyttöoikeuden saajalta.

 

10.Sopimusosapuolen tulee ilmoittaa alueen käyttöön liittyvistä mahdollisista ongelmista välittömästi.

 

11.Mahdolliset sopimuksen tulkinnasta aiheutuvat erimielisyydet ratkaiseen Varsinais-Suomen käräjäoikeus. Erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan neuvottelemalla.

 

Tätä vuokrasopimusta on tehty kaksi yhtäpitävää kappaletta, toinen kaupungille ja toinen vuokramiehelle.

 

Turussa . päivänä kuuta 20xx

 

TURUN KAUPUNKI

Kaupungin puolesta

 

 

 

Ilkka Uusi-Uola

maanhankintapäällikkö

 

Tämän vuokrasopimuksen hyväksymme ja sitoudumme sitä tarkoin noudattamaan.

 

Paikka ja aika edellä mainitut