Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, liikennesuunnittelu 
Liikennesuunnittelupäällikkö1409.03.2021 

2565-2020 (08 00 00)

Keskustan maksuttomien pysäköintipaikkojen muuttaminen maksullisiksi vaiheen kaksi mukaisesti

Liikennesuunnittelu, Kimmo Knaapi:

Piir.nro

Liitteet 1 ja 2

Kadut/Alue

Keskusta

Sisältö ja perustelut

Kaupunginvaltuusto on talousarvioehdotuksen käsittelyn yhteydessä hyväksynyt sopeuttamisohjelman (Kv 11.11.2020, §161). Sopeuttamisohjelman toimenpiteeseen 59 sisältyy mm. kiekkopaikkojen ja maksuttomien pysäköintipaikkojen maksulliseksi muuttaminen ja pysäköinnin maksullisuusalueen laajentaminen.

Kaupunkiympäristölautakunta on 24.3.2020 §100 hyväksynyt jatkovalmistelun pohjaksi maksuttomien pysäköintipaikkojen muuttamisen maksullisiksi. Maksullisuusmuutosten toisessa vaiheessa maksullisiksi muutetaan myös kohteita, joihin tarvitaan uudet pysäköintimaksuautomaatit. Tässä päätöspöytäkirjassa on kyse toisen vaiheen muutoksista. Maksullisuusaika on arkisin klo 9–18 ja lauantaisin klo 9–15. Maksun suuruus on voimassa olevan maksullisuusvyöhykkeen mukainen (ksylk 24.3.2020 §99) sekä mobiilimaksamisessa lisäksi operaattorin veloitus.

Kaikilla pysäköintipaikoilla on mahdollisuus mobiilimaksamiseen. Osassa automaateista voi jatkossa maksaa vain kortilla. Automaateille opastavaa viitoitusta lisätään ja automaatteihin tulee tietoa lähimmistä automaateista ja niiden maksutavoista.

Maksullinen pysäköinti on hyvin tehokas tapa vahvistaa pysäköintipaikkojen kiertoa ja pysäköinnin saavutettavuutta, ja siksi se helpottaa ennen kaikkea asiointipysäköintiä. Kun pysäköintipaikkoja on jonkin verran aina vapaana, vähenee pysäköintipaikan etsimisestä aiheutuva ajaminen keskustassa.

Liite 1Liikenteenohjaussuunnitelmat

Liite 2Liikenteenohjaussuunnitelmat

PäätösPäätän hyväksyä keskustan maksuttomien paikkojen muuttamisen maksullisiksi liitteiden 1 ja 2 suunnitelmien mukaisesti sekä niihin liittyvät liikennemerkki- ja viitoitusmuutokset sekä uusien pysäköintimaksuautomaattien paikat.

 

Matti Salonen

liikennesuunnittelupäällikkö                             

Jakelu

tiedLounais-Suomen poliisilaitos
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedKaupunkiympäristötoimiala, pysäköinninvalvonta
tiedXXXXX


Liitteet:

Kytolisu § 14
Liite 1:Liikenteenohjaussuunnitelmat
Liite 2:Liikenteenohjaussuunnitelmat