Vuokrasopimus

 

 

Vuokranantaja   Turun kaupunki   (jäljempänä kaupunki)

Y-tunnus 0204819-8

 

VuokramiesTurku Food & Wine Fest Oy

Y-tunnus 2821647-9

Nunnavuorenkatu 1

20360 Turku

 

Kaupungin päätös   Kaupunginhallituksen päätös 17.12.2020 § 580

Maanhankintapäällikkö 9.3.2021 §

 

Vuokrasopimuksen kohde

 

Tuomiokirkontori ja Tuomiokirkonpuisto. Tarkempi kartta alueesta liitteenä.

 

Vuokra-aika

Vuokra-aika alkaa huhtikuun 1. päivänä 2021 ja päättyy viimeistään syyskuun 30. päivänä 2024. Sopimuskauden aikana yhteisterassin pitäminen on mahdollista aina kesäkaudella 1.4. - 30.9.

 

Vuokra-aikaa on mahdollista pidentää yhdellä kahden vuoden optiolla eli 30.9.2026 asti. Vuokramiehen tulee kirjallisesti pyytää option käyttöönottoa, jonka jälkeen vuokranantaja päättää option mahdollisesta käyttöönotosta. Option käytöstä päätetään 5 kuukautta ennen sen mahdollista käyttöönottoa.

 

Vuokra-alueen ja sen lähialueen käyttö ja toiminnan määrittely

 

Vuokramiehellä on oikeus käyttää vuokra-aluetta yhteisterassialueena. Vuokra-aluetta on oikeus käyttää yhteisterassialueena kesäkausina, 1.4.-30.9. Vuosittain, kesäkauden päätyttyä, vuokramiehen tulee purkaa rakennelmat kohteesta ja kohde tulee palauttaa normaaliin, ennen yhteisterassin rakentamista vastaavaan kuntoon. Alueelle ei voi jättää säilytykseen rakennelmia tai niiden osia. Kesäkauden ulkopuolella vuokramies ei hallinnoi aluetta eikä täten voi järjestää esimerkiksi tapahtumia kohteessa. Vuokramies ei myöskään vastaa alueen kunnossapidosta kesäkauden ulkopuolella, vaan siitä vastaa vuokranantaja.

 

Yhteisterassin maksimiasiakaspaikkamäärä on 1000. Vuokramies määrittelee rakennusluvan yhteydessä haettavan maksimiasiakaspaikkamäärän. Rakennuslupaprosessissa määritellään muun muassa wc-tilojen minimivaatimukset sekä muut vaatimukset, jotka liittyvät asiakaspaikkamäärään.

 

Yhteisterassitoiminnalla tavoitellaan elinvoimaa ja elävyyttä Vanhakaupungin alueelle. Yhteisterassin tarkoituksena on tukea alueen kehittymistä monipuolisella tarjonnalla. Yhteisterassin konseptin ja ilmeen tulee kytkeytyä alueeseen ja Turku-brändiin. Vanhakaupungin alue on tunnettu historiallisista kerroksista sekä monista toiminnoista, jotka ovat olleet muokkaamassa Turusta sitä kaupunkia, joka se nykypäivänä on. Alueella sijaitsee muun muassa kirkon, yliopistojen, oikeuslaitoksen sekä kulttuurin toimintoja. Alueelta löytyy vahvoja tarinoita, joiden toivotaan inspiroivan yhteisterassin ilmettä ja sisällöllistä konseptia. Yhteisterassin tulee vahvistaa alueen positiivista kehittymistä ja olla hyvän maun mukainen.

 

Alue voidaan nimetä ja brändätä. Alueen nimi ei kuitenkaan voi olla Tuomiokirkon terassi. Sanaa Tuomiokirkko on kuitenkin mahdollista käyttää nimessä muutoin.

 

Yhteisterassialueen pääkäyttötarkoituksena on toimia erilaisten ravintoloiden ja elintarvikkeita myyvien yritysten yhteistilana. Alueella voi olla myös muuta toimintaa kuten kulttuuritoimintaa. Vuokranantaja kannustaa vuokramiestä kehittämään alueen toiminnallisuutta ja tällä tavoin tekemään alueesta mielenkiintoisen ja houkuttelevan. Alueella voi olla myyntitoimintaa alkaen klo 6.30 aamulla, päättyen viimeistään klo 00.00 päivästä riippumatta. Viranomaisrajoitukset, kuten koronaan liittyvät rajoitukset, voivat rajoittaa myyntitoimintaa.

 

Alueen toiminnan tulee olla monipuolista. Alueen tarjonta voi koostua esimerkiksi seuraavista toiminnoista: kahvila, jäätelönmyynti, leipomo, lounasravintola, illallisravintola, cocktail-baari, viinibaari, käsityöläistavaroiden myynti ja lasten leikkipaikka. Alueen ensisijaisena tarkoituksena ei ole toimia musiikkiesitysten keikkapaikkana.

 

Alueen on oltava lähtökohtaisesti maksuton, lukuun ottamatta erikseen määriteltyjä tapahtumia, joihin on mahdollista myydä pääsylippuja. Maksullisista tapahtumista tulee ilmoittaa vuokranantajalle vuosittain ennen kesäkauden alkamista. Vuokramiehellä on kuitenkin oikeus perua ja tehdä lisäyksiä ohjelmistoon myös kesäkaudella. Muutoksista on viipymättä ilmoitettava vuokranantajalle.

 

Tuomiokirkon alueella järjestetään vuosittain useita erilaisia yleisötapahtumia, mm. kaupunkifestivaali DBTL. Tavoitteena on, että alueella järjestettävien tapahtumien ja yhteisterassin välille syntyy toiminnallista yhteistyötä ja yhteistyö synnyttää taloudellista arvoa molemmille osapuolille. Kaupunki toimii kaikkia osapuolia kohtaan oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti ja yhteisterassilla sekä alueen tapahtumilla tulee olla mahdollisuudet onnistuneeseen toteutukseen siten, että toiminnoista ei ole haittaa toisilleen. Kaupunki toimii tarvittaessa välittäjätahona neuvotteluille. Kaupunki pyrkii omalla toiminnallaan edistämään yhteisterassin ja tapahtumien välistä yhteistyötä ja Tuomiokirkon alueen tasa-arvoista käyttöä.

 

Turku Food & Wine Fest Oy ja DBTL-festivaalia järjestävä Eldor Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Yhteistyösopimus on osa tätä maanvuokrasopimusta. Turku Food & Wine Fest Oy:n ja Eldor Oy:n kanssa käydään vuosittain palautekeskustelu kuluneen vuoden yhteistyön toteutumisesta.

 

Vuokramies on tehnyt esisopimuksen alueen alivuokrauksesta seuraavien yritysten kanssa: The Cow, Kakola Brewing Company ja viinibaari Vinho. Kaupunki ei rajoita vuokramiehen vuokralaisten määrää tai vaihtuvuutta vuokrakaudella.

 

Vuokranantajan ja vuokramiehen kesken järjestetään vuosittain palaveri, jossa arvioidaan kuluvan vuoden onnistumiset ja kehittämistarpeet sekä sovitaan tulevan vuoden kehittämiskohteet.

 

Vuokra-alueelle saadaan sijoittaa seuraavia rakennelmia, laitoksia ja laitteita:

 

Myyntikojuja, ulkoilmaravintoloita, anniskelualueita, esiintymislavoja, lasten leikkivälineitä ja taideteoksia.

 

Vuokramiehellä on oikeus suorittaa liikenne- ja pysäköintijärjestelyitä vuokra-alueella ja sen ulkopuolella siten ja niillä ehdoin, kuin jäljempänä tässä sopimuksessa on sovittu.

 

Vuokramiehen on huolehdittava siitä, että alueen toiminnan mahdollistavista järjestelyistä tehdään kaikki tarvittavat ilmoitukset viranomaisille ja että sen järjestämiselle hankitaan kaikki tarvittavat viranomaisten luvat ja että järjestämisessä noudatetaan lainsäädännön määräyksiä sekä viranomaisten ja Kaupunkiympäristötoimialan antamia ohjeita ja määräyksiä. Alueen suunnittelussa tulee kiinnittää erityistä huomiota esteettömyyteen.

 

Vuokramiehen on huolehdittava myös siitä, että ne, joille on vuokrattu tai muuten luovutettu myyntipaikkoja ja ulkoilmaravintola-alueita, noudattavat viranomaisten sekä Kaupunkiympäristötoimialan antamia ohjeita ja määräyksiä.

 

Alueella tulee kiinnittää erityistä huomiota telttojen, tuolien, pöytien, aitojen ym. rakenteiden ulkonäköön ja soveltumiseen kaupunkiympäristöön. Alueen tulee olla viihtyisä ja korkeatasoinen. Kalusteina on suosittava ensisijaisesti muuta kuin muovia ja erilaisten mainosbanderollien, katosten ja varjojen värimaailman tulisi olla yhtenäinen. Eri liikkeenharjoittajien brändit ja teemat on kuitenkin mahdollista huomioida alueen ulkonäössä.

 

Mahdollinen aiheutuva melu ja tapahtumat alueella

 

Yhteisterassialueen pääkäyttötarkoituksena on toimia erilaisten ravintoloiden ja elintarvikkeita myyvien yritysten yhteistilana. Alueella voi myös järjestää tapahtumia. Vuokramiehen on toimitettava hyväksyttäväksi vuokranantajalle tiedot musiikkiesityksistä sekä muista mahdollisesti melua aiheuttavista, normaalista yhteisterassitoiminnasta poikkeavista, tapahtumista alueella. Tiedot on toimitettava vuosittain ennen kesäkauden alkua vuokranantajalle. Vuokramiehellä on kuitenkin oikeus perua ja tehdä lisäyksiä ohjelmistoon myös kesäkaudella. Muutoksista on viipymättä ilmoitettava vuokranantajalle. Tapahtumista tulee tehdä myös vaadittavat viranomaisilmoitukset. Kaupunki pyrkii vahvistamaan kaupungin vetovoimaa ja elinvoimaa, mutta tapahtumien osalta on huomioitava myös niiden mahdolliset lieveilmiöt kuten melu ja sen aiheuttama haitta alueen asukkaille. Tämän vuoksi kaupunki pyrkii hajauttamaan tapahtumia sekä ajallisesti että sijainiltaan. Vuokranantajalla on oikeus kieltää alueella merkittävää ja jatkuvaa melua aiheuttavat musiikkiesitykset ja tapahtumat. Vuokranantaja voi hyväksyä tai kieltää alueelle ehdotettu tapahtuma tai ehdottaa muutoksia tapahtuman kellonaikoihin tai päivämääriin mikäli 1) niiden määrä ylittää alueen sietokyvyn, 2) tapahtuman melutasojen katsotaan olevan liialliset 3) tapahtuma ei sovi alueen luonteeseen.

 

Tapahtumiksi ei katsota esimerkiksi ravintoloille tyypillisen taustamusiikin soittamista tai muuta pienimuotoista toiminnallisuutta alueella ravintolatoiminnan lisäksi. Tapahtumaksi katsotaan esimerkiksi sellaiset toiminnot, joihin erikseen myydään pääsylippuja tai joita mainostetaan erikseen tapahtumamuotoisena (mm. olutfestivaali, musiikkikonsertti, ruokafestivaali). Tapahtuma eroaa myös normaalista toiminnasta mm. kestoltaan.

 

Alueella soitettava musiikki ja muu melua aiheuttava toiminta on suunniteltava ja rakenteet sijoitettava alueelle siten, että ympäristön asukkaille aiheutuu toiminnasta mahdollisimman vähän häiriötä. Lähtökohtaisesti alueella esitettävän musiikin tulisi olla akustista tai vastaavaa. Musiikkia ei tule soittaa perjantaita ja lauantaita lukuun ottamatta klo 21.00 jälkeen. Perjantaisin ja lauantaisin taustamusiikin soittaminen tulee lopettaa viimeistään klo 23.00. Mahdollisten konserttien tulee loppua perjantaita ja lauantaita lukuun ottamatta viimeistään klo 21.00 ja perjantaisin ja lauantaisin viimeistään klo 22.00.

 

Mikäli alueella suunnitellaan melua aiheuttavia isompia konsertteja tai useana päivänä peräkkäin jatkuvaa konserttien sarjaa, jossa käytetään äänentoistolaitteita, vuokramies voi olla myös velvollinen tekemään meluilmoituksen, joka on tehtävä vähintään 30 vuorokautta ennen tapahtumaa Turun kaupungin ympäristösuojelulle. Vuokranantaja ei voi eikä ole tarkoituskaan kieltää pienimuotoista musiikinsoittoa, akustisia musiikkiesityksiä tai tapahtumia.

 

Pandemiarajoitukset

Korona tai muu pandemia voi aiheuttaa alueen käytölle rajoituksia. Esimerkiksi jokaiselle alueelle tulevalle henkilölle voidaan vaatia istumapaikka tai sisälle otettavien henkilöiden enimmäismäärää voidaan rajoittaa. Mikäli rajoitukset muuttuvat tai poistuvat vuokrakauden aikana, vuokramiehellä on oikeus tai velvollisuus sopeuttaa omaa toimintaansa sen mukaisesti. Rajoitusten kiristyminen ei aiheuta korvausvelvollisuutta tai lisävastuita kaupungille.

 

Sopimuksen muut ehdot

 

1. Vuokra

Vuosivuokra maa-alueen käytöstä on 14.400,00 euroa lisättynä kulloinkin voimassa olevalla arvonlisäverolla. Lisäksi peritään toteutuneet kulut vedestä ja sähköstä.

 

Koronapandemiasta johtuvien rajoitusten vuoksi vuokraa on mahdollista kohtuullistaa kaupungin yleisten linjausten mukaisesti.

 

3. Vuokraoikeuden siirto

 

Vuokramiehellä ei ole oikeutta siirtää vuokraoikeutta toiselle.

 

4. Alivuokraus

 

Vuokramiehellä on oikeus vuokrata tai muuten luovuttaa vuokra-alueelta

myyntipaikkoja ja ulkoilmaravintola-alueita toiselle.

 

5. Vuokra-alueen ja sillä olevan muun kaupungin omaisuuden kunnossa- ja puhtaanapito sekä jätehuolto

 

Vuokramiehen on huolehdittava siitä, että vuokra-alue ja sillä olevat kaupungin omistamat rakennukset, rakennelmat, laitokset, laitteet, puut, istutukset, patsaat ja muu omaisuus säilyvät vuokra-aikana hyvässä kunnossa ja että kaupungin sen omaisuuden hoidosta antamia ohjeita ja määräyksiä noudatetaan. Tähän sisältyy myös puistossa olevan nurmen kunnossapito ja säännöllinen leikkuu.

 

Puistossa oleviin puihin ei saa kiinnittää mitään ilman Kaupunkiympäristötoimialan suostumusta.

 

Vuokramiehen tulee hyvissä ajoin etukäteen sopia Kaupunkiympäristötoimialan kanssa alueella olevien mahdollisten istutusten ym. suojaamisesta.

 

Mikäli em. kaupungin omaisuutta on vuokra-aikana hoidettu huonosti tai vahingoitettu, vuokramies on velvollinen korjaamaan vahingon tai, jollei tämä ole mahdollista, korvaamaan kaupungille aiheutuneen vahingon.

 

Kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta annetun lain (669/1978) mukaan osaksi kaupungin ja osaksi tontinomistajien velvollisuutena on pitää kunnossa ja puhtaana kadut, torit, katuaukiot, puistot, istutukset ja muut näihin verrattavat yleiset alueet. Tämä kunnossa- ja puhtaanapitovelvollisuus on vuokra-alueella vuokra-aikana eli kesäkautena vuokramiehellä.

 

Mikäli vuokramies ei ole huolehtinut em. lain mukaisesti vuokratun alueen kunnossa- ja puhtaanapidosta vuokra-aikana ja kaupunki joutuu mahdollisesti aiheutuneesta vahingosta korvausvastuuseen kolmannelle, korvaa vuokramies kaupungille sen osuuden, jota kaupungin ottamasta vastuuvakuutuksesta ei korvata ja jonka kaupunki joutuu korvaamaan vahingon kärsineelle.

 

Vuokramiehen on huolehdittava jätelain (646/2011) ja Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan 27.4.2017 § 22 hyväksymien seudullisten jätehuoltomääräysten mukaisesti vuokra-alueelle kertyvän jätteen keräyksen ja kuljetuksen järjestämisestä hankkimalla alueelle riittävästi tarkoituksenmukaisia jäteastioita ja huolehdittava niiden tyhjentämisestä sopimalla siitä jonkin jätehuoltoliikkeen kanssa.

 

Vuokramiehen on huolehdittava vuokra-alueen lisäksi sen välittömän läheisyyden (20 metrin etäisyydeltä vuokra-alueen rajasta) puhtaanapidosta ja jätehuollosta.

 

Vuokramiehen on esitettävä Kaupunkiympäristötoimialalle ennen vuokra-ajan alkamista ympäristösuunnitelma vuokra-alueen ja sen välittömän läheisyyden jätehuollosta.

 

6. Vuokra-alueen infra ja WC-järjestelyt

 

Vuokranantajan tavoitteena on rakentaa tulevaisuudessa paremmin toiminnallisuutta palveleva infra alueelle, joka kattaa sekä Vanhan Suurtorin että Tuomiokirkon viereiset alueet.

 

Kunnes alueen infraratkaisut on saatu paremmin toiminnallisuutta palveleviksi alueella, kaupunki suunnittelee ja toimittaa kustannuksellaan yhteisterassialueelle ravintolatoiminnan vaatiman sähköliittymän keittiötoimintaa, iltavalaistusta ja terassitasoista äänentoistoa varten. Kaupunki toimittaa myös väliaikaisen käyttövesiliittymän, liityntäpisteet käyttövedelle, osoittaa liityntäpisteen jätevesiviemäriin ja toimittaa liitynnät jätevesiviemäriin. Vuokramiehen toiminnasta johtuvista mahdollisista erityisten vaatimusten (mm. konserttitasoinen äänentoisto ja vesipumput) kustannuksista vastaa vuokramies. Terassin toiminnan aikana vuokramies vastaa infran ylläpidosta.

 

Vuokramiehelle osoitetaan väliaikaisia wc-kontteja varten alueelta viemäriliitos, johon jätevedet voidaan johtaa. Vuokramies toteuttaa ja pitää kunnossa tarvittavan määrän wc-tiloja ja kaikki muut tarvitsemansa huolto- ym. tilat. Toiminta-alue tulee myös aidata kaupungin hyväksymällä tavalla. Aidan ja siihen liittyvien laitteiden rakentamisen ja kunnossapidon kustannuksista vastaa vuokramies.

 

Vuokramiehen on huolehdittava siitä, että vuokra-alueelle hankitaan vuokra-ajaksi terveydensuojelulain (763/1994) 30 §:ssä edellytetty riittävä määrä asianmukaisesti varustettuja ja hoidettuja WC-tiloja.

 

WC-tilojen osalta tulee kiinnittää erityistä huomiota niiden sijoitteluun, jotta jonotus on mahdollisimman turvallista. Myös WC-tilojen siisteyteen tulee kiinnittää erityistä huomioita. WC-tilojen sijoittelussa on otettava mahdollisuuksien mukaan huomioon myös alueen ympäristö ja WC-tilojen ulkonäkö ja näkyvyys muuhun kaupunkitilaan.

 

7. Järjestyksenpito vuokra-alueella

 

Mikäli alueen käyttö tulkitaan tapahtuman järjestämiseksi, vuokramiehen on huolehdittava järjestyksen ja turvallisuuden säilymisestä sekä lain noudattamisesta vuokra-alueella siten, kuin on säädetty kokoontumislain (530/1999) 4 luvussa.

 

8. Pelastussuunnitelman laatiminen ja nestekaasun säilyttäminen

 

Vuokramiehen on huolehdittava siitä, että aluetta varten laaditaan pelastuslain (379/2011) 16 §:ssä pelastustoimesta antaman asetuksen (407/2011) 3 §:ssä tarkoitettu pelastussuunnitelma, joka edellytetään tehtäväksi yleisötapahtumaan, jossa henkilö- ja paloturvallisuudelle tai ympäristölle aiheutuvan vaaran taikka mahdollisen onnettomuuden aiheuttamien vahinkojen voidaan arvioida olevan vakavat tapahtumaan osallistuvien ihmisten suuren määrän tai muun erityisen syyn vuoksi.

 

Pelastussuunnitelma on toimitettava Varsinais-Suomen pelastuslaitokselle.

 

Mikäli vuokra-alueella käytetään nestekaasua esim. ruuan valmistukseen, on vuokramiehen huolehdittava siitä, että myyntikojuissa, ulkoilmaravintoloissa tai muissa myyntipisteissä säilytetään nestekaasua nestekaasuasetuksen (711/1993) 37 §:n mukaisesti enintään 25 kg.

 

9. Vastuuvakuutuksen ottaminen

 

Sen takia, että vuokra-alueella voi vuokra-aikana aiheutua vahinkoa henkilölle tai omaisuudelle siellä tapahtuvan toiminnan johdosta, on vuokramies velvollinen ottamaan riittävän vastuuvakuutuksen mahdollisen korvausvelvollisuutensa varalta.

 

Vakuutuskauden on oltava vähintään se ajanjakso, jolloin kohteessa on toimintaa, mukaan lukien rakentaminen ja purku.

 

Vastuuvakuutuksen ottamisesta on annettava selvitys Kaupunkiympäristötoimialalle ennen vuokra-ajan alkamista.

 

10. Liikenne- ja pysäköintijärjestelyt vuokra-alueella ja sen ulkopuolella

 

Liikenne- ja pysäköintijärjestelyt on tehtävä Kaupunkiympäristötoimialan kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus palvelualueen liikennesuunnittelun sekä Lounais-Suomen poliisilaitoksen antamien ohjeiden ja määräysten mukaisesti.

 

Vuokramiehen on järjestettävä kustannuksellaan esteetön kulku alueella oleviin rakennuksiin.

 

11. Ilmoitukset viranomaisille ja viranomaisilta hankittavat luvat

 

Vuokramiehen on huolehdittava siitä, että viranomaisille tehdään lain vaatimat ilmoitukset ja niiltä hankitaan lain vaatimat luvat, joita voivat olla esimerkiksi:

 

-mikäli alueella olevaa toimintaa tulkitaan tai siellä järjestetään yleisötilaisuus: yleisötilaisuuden järjestämisestä kokoontumislain (530/1999) 14 §:ssä mainittu ilmoitus Lounais-Suomen poliisilaitokselle,

 

-elintarvikkeiden myynti tai luovutus, terveydensuojelulain (763/1994) 37 §:ssä mainittu ilmoitus terveydensuojeluviranomaiselle, Kaupunkiympäristötoimiala, ympäristöterveys,

 

-mikäli alueella käytetään äänentoistolaitteita, ympäristönsuojelulain (527/2014) 118 §:ssä mainittu meluntorjuntailmoitus melua tai tärinää aiheuttavasta toimenpiteestä ympäristönsuojeluviranomaiselle, Kaupunkiympäristötoimiala, ympäristönsuojelu,

 

-mikäli vuokra-alueelle rakennetaan ja sijoitetaan rakennelmia ja laitoksia, maankäyttö- ja rakennuslaissa (132/1999) ja maankäyttö- ja rakennusasetuksessa (895/1999) mainittu toimenpidelupa rakennusvalvontaviranomaiselta, Kaupunkiympäristötoimiala, rakennusvalvonta,

 

-mikäli alueella anniskellaan alkoholijuomia, alkoholilaissa (1102/2017) mainittu anniskelulupa Lounais-Suomen aluehallintovirastolta.

 

12. Toimenpiteet vuokra-ajan päätyttyä

 

Vuokramiehen on huolehdittava siitä, että yhteisterassia varten pystytetyt rakennelmat, laitokset ja mainokset ja muut laitteet puretaan ja viedään pois paikalta ja vuokra-alue luovutetaan kaupungin vapaaseen käyttöön siistittynä ja yhtä hyvässä kunnossa, kuin alue on ollut vuokra-ajan alkaessa, viimeistään vuosittain kesäkauden loputtua, 1.10. klo 9.00 mennessä.

 

13. Katselmukset

 

Vuokra-alueen ja sillä olevien kaupungin omistamien rakennusten, rakennelmien, laitosten, laitteiden, puiden, istutusten ja muun kaupungin omaisuuden kuntoisuuden ja vuokrasopimuksen ehtojen täyttämisen toteamiseksi suoritetaan vuokra-alueella katselmus, ennen kuin alueella ryhdytään toimenpiteisiin yhteisterassin järjestämiseksi. Samoin vuokra-alueella suoritetaan samassa tarkoituksessa katselmus sen jälkeen, kun alueella on suoritettu edellä 13. kohdassa mainitut toimenpiteet, viimeistään kuitenkin 1.10.

 

Katselmuksiin voivat osallistua kaupungin ja vuokramiehen edustajat.

 

Kaupungin viranomaisilla on oikeus suorittaa katselmuksia ja tarkastuksia myös vuokra-aikana.

 

14. Sopimussakko ja vahingonkorvaus

 

Jos vuokramies rikkoo tämän sopimuksen ehtoja tai sen nojalla annettuja määräyksiä, vuokramies on velvollinen maksamaan kaupungille sopimussakkoa 10.000,00 euroa.

 

Sopimussakko ei kuitenkaan rajoita kaupungin oikeutta toteennäyttämänsä kokonaisvahingon korvaukseen, mikäli se on sopimussakon määrää suurempi. Tällöin kuitenkin sopimussakon määrä luetaan vahingonkorvauksen määrän vähennykseksi.

 

Tätä vuokrasopimusta on tehty kaksi yhtäpitävää kappaletta, toinen kaupungille ja toinen vuokramiehelle.

 

Turussa . päivänä maaliskuuta 2021

 

TURUN KAUPUNKI

Turun kaupungin puolesta

 

 

Ilkka Uusi-Uola

maanhankintapäällikkö

 

 

 

Tämän vuokrasopimuksen hyväksymme ja sitoudumme sitä tarkoin noudattamaan.

 

Paikka ja aika edellä mainitut

 

Turku Food & Wine Fest Oy

 

 

_______________________


 

 

Kirkkopuiston Terassin ja DBTL:n yhteistyön periaatteet

 

Tuomiokirkon alueen yhteisterassin operaattori ja kaupunkifestivaali DBTL järjestäjät toimivat yhteistyössä, jonka tarkoitus on parantaa kaupunkifestivaali DBTL:nkävijäkokemusta sekä hyödyttää tasapainoisesti molempia yhteistyön osapuolia taloudellisesti.

 

DBTL:n ajankohtana festivaalialue ja tuomiokirkkotorin yhteisterassi muodostavat toimivan ja yhtenevän alueen.

 

Yhteistyön kautta DBTL:n ja yhteisterassin välinen liikenne pyritään tekemään mahdollisimman sulavaksi. Esimerkiksi niin, että alueiden välille ei pystytetä ns. festariaitaa.

 

Yhteistyöstä on myös tarve tehdä selkeä ja kattava sopimus kesäkaudelle 2021. Sopimusosapuolina ovat Turku Food & Wine Fest Oy sekä Eldor Oy.

 

Sopimus tulee laatia sellaisin periaattein, että se on taloudellisesti reilu ja tasapainoinen molemmille osapuolille.

 

Turun kaupunki on mukana yhteistyön rakentumisessa ja toimii tarvittaessa myös osapuolena yhteistyöstä sovittaessa.