Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta6609.03.20218

2835-2021 (10 03 01, 02 08 00)

Kirstinpuiston asemakaava-alueen rakentaminen RU_1, kalliomurskeen hankinta ja maanläjitys, Kiertomaa Oy

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että Kirstinpuiston rakennusurakka 1:n kalliomurske ja massojen vastaanotto hankitaan voimassa olevan puitesopimuksen mukaisesti Kiertomaa Oy:ltä.

Kylk § 66

Kaupunkiympäristön rakennuttaminen, vastaava rakennuttaja Susanne Järvi 3.3.2021:

Turun kaupungin ja Kiertomaa Oy:n välillä on voimassa oleva puitesopimus ”Kiertotaloustoiminnan palvelut Saramäessä”. Kiertomaa Oy on Turun kaupungin sidosyksikkö. Turun kaupunki ja Turun Vesihuolto Oy ovat kilpailuttaneet urakan ”Kirstinpuiston asemakaava-alueen rakentaminen RU_1” ja urakkasopimuksen mukaisesti urakoitsija noutaa urakassa tarvittavat kalliomurskeet Kiertomaa Oy:lta sekä toimittaa puhtaat ja lievästi pilaantuneet ylijäämämassat ja betonijätteen Kiertomaa Oy:lle. Rakennusurakkaan sisältyy myös Herttuankulman kaava-alueella sijaitsevan Pansiontien ja Juhana Herttuan puistokadun liittymän rakennustyöt.

Turun kaupunki on pyytänyt Kiertomaa Oy:ltä kustannuslaskelman Kirstinpuiston asemakaava-alueen rakentaminen RU_1 -urakan kalliomurskeen hankinnasta sekä ylijäämämaan ja betonijätteen vastaanottamisesta puitesopimuksen hinnaston mukaisilla hinnoilla. Kustannuslaskelma on esitetty liitteessä 1.

Kiviainesten arvioidut kustannukset Kirstinpuiston projektissa ovat 716.993 euroa ja Herttuankulman projektissa 24.272 euroa.

Ylijäämämaan ja betonijätteen vastaanoton arvioidut kustannukset ovat Kirstinpuiston projektissa yhteensä 580.364 euroa ja Herttuankulman projektissa yhteensä 12.032 euroa.

Lievästi pilaantuneiden kynnysarvomaiden vastaanottokustannukset maksetaan käyttötaloudesta pilaantuneille maille varatusta rahasta. Kynnysarvomaiden osuuden on arvioitu olevan 99.450 euroa vastaanottokustannuksista.

Kaupunkiympäristötoimiala edelleenlaskuttaa kiviaines- ja maanläjityskustannukset erikseen Turun Vesihuolto Oy:lta vesi- ja viemärijohtokaivantojen ja -täyttöjen osalta. Turun Vesihuolto Oy:n osuus on kiviainesten osalta arvioitu olevan 163.777 euroa ja maan vastaanoton osalta 66.271 euroa.

Liite 1Massamäärien kustannuslaskelma

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää, että Kirstinpuiston rakennusurakka 1:n kalliomurske ja massojen vastaanotto, arvoltaan yhteensä 1.333.661 € (alv 0 %), tilataan Kiertomaa Oy:ltä liitteenä olevan kustannuslaskelman mukaisesti voimassa olevan puitesopimuksen perusteella. Laskutus tapahtuu todellisten toteutuneiden määrien mukaisesti. Vesi- ja viemärikaivantojen ja -täyttöjen osuus edelleenlaskutetaan Turun Vesihuolto Oy:lta erikseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoKiertomaa Oy
aoTurun Vesihuolto Oy
tiedKaupunkiympäristötoimiala, kaupunkirakentaminen
tiedKaupunkiympäristötoimiala, kaupunkiympäristön rakennuttaminen


Liitteet:

Kylk § 66
Liite 1:Massamäärien kustannuslaskelma