Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta5102.03.20218

1557-2021 (10 00 02)

Valtion tukemassa asuntotuotannossa sovellettavat enimmäistonttihinnat Turussa, Kaarinassa, Raisiossa, Naantalissa ja Liedossa vuonna 2021

Tiivistelmä:

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus on 1.2.2021 päättänyt Turun seudulla vuonna 2021 valtion tukemassa asuntotuotannossa sovellettavat enimmäistonttihinnat.

Kylk § 51

Kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus, tonttipalvelut, kiinteistökehityspäällikkö Petri Liski 22.2.2021:

 

Valtion tukemaan, muuhun kuin asukkaiden omatoimiseen asuntotuotantoon luovutettavia tontteja hinnoiteltaessa noudatetaan oheisia enimmäistonttihintoja, jotka on ilmoitettu euroina kerrosneliömetriä kohti.

 

Vyöhyke

€/k-m2

A

253

B

182

C

155

D

138

E

128

F

113

G

92

 

Turun ydinkeskusta tapauskohtaisesti.

 

Vyöhykkeen mukaiseen hintaan voidaan lisätä kohtuulliset, voimassa olevien taksojen mukaiset kunnallistekniset kustannukset. Sen sijaan kaavoituskustannukset sisältyvät tontin hintaan.

 

Kerrosalan määrityksessä ei oteta huomioon tontilla olevaa liikekerrosalaa, joka hinnoitellaan erikseen.

 

Jos tontti sijaitsee keskuksessa erittäin hyvällä paikalla esim. hyvien julkisten ja kaupallisten palvelujen tai esim. juna- tai linja-autoaseman läheisyydessä (max etäisyys 1000 m), voidaan tontin enimmäishintaa korottaa 0-15 %.

 

Vuokratonteilla toteutettavassa asuntotuotannossa tontin vuosivuokra on enintään 5 % em. tontin enimmäishinnasta. Tontin vuosivuokra voidaan sitoa elinkustannusindeksiin.

 

Ne perustellut tapaukset, joissa tontti jää vajaarakennetuksi ja rakennetun kerrosalan mukaisesti laskettu hinta sen vuoksi ylittää suositellun enimmäishinnan, voidaan hyväksyä asuntolainakelpoiseksi edellyttäen, että sallittu rakennusoikeus alittuu enintään 5 %. Jos rakennusoikeuden alitus on yli 5 %, on tontin hintaa tai vuokraa vastaavasti alennettava.

 

Mikäli luovutettavan tontin maaperä aiheuttaa kunnan normaalitasoon nähden poikkeuksellisen korkeat perustamiskustannukset, on tämä otettava huomioon tontinhintaa alentavana tekijänä.

 

Päätöstä sovelletaan 1.2.2021 alkaen osapäätöksen saaviin hankkeisiin ja se on voimassa toistaiseksi.

 

Oheismateriaali 1               ARA:n päätös

Oheismateriaali 2               Liitekartta hintavyöhykkeistä

 

Toimialajohtaja Christina Hovi:

 

Ehdotus        Kaupunkiympäristölautakunta päättää merkitä oheisen Asumisen rahoitus ja kehittämiskeskuksen päätöksen tiedoksi.