Kaupunkiympäristötoimiala            

Kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus         31.12.2020

Liikennesuunnittelu               14135-2020

 

 

 

Tarjouspyyntö

Pyöräliikenteen verkostosuunnitelma

 

1.Tarjouspyynnön kohde

Turun kaupungin kaupunkiympäristötoimialan liikennesuunnitteluyksikkö pyytää teiltä tarjousta suunnitelmasta, joka vastaa liitteessä 1: työn sisältö, esitettyihin kysymyksiin ja jossa laaditaan liitteen 1 mukaiset vaihtoehtoiset pyöräliikenteen tavoiteverkostot sekä vertaillaan niitä.

 

2.Veloitusperuste

Konsultin veloitusperusteena työssä on KSE 2013:n kohdan 5.2.3 mukainen aikapalkkio henkilöryhmittäin.

3.Työn kustannusarvio ja tarjouksen voimassaolo

Tilaaja on arvioinut työn kustannusarvioksi 40 000 € (alv 0%). Konsultti antaa tarjouksessa oman kustannusarvionsa, jota konsultti ei ole oikeutettu ylittämään ilman tilaajan kirjallista suostumusta, joka on saatava ennen kustannusarvion ylittävien kulujen syntymistä. Konsultin on työn aikana seurattava työn kustannuskertymää ja tiedotettava tilaajalle välittömästi, jos kustannuskertymä ylittää työn kulloisenkin vaiheen. Konsultti laskuttaa arvonlisäveron kulloinkin voimassa olevan lain mukaisesti.

Tarjouksen on oltava sitovana voimassa vähintään 3 kk tarjouksen jättämisestä.

 

4.Maksuehto ja laskutus

Työn laskutus tapahtuu kuukausittain veloitusperusteiden mukaisesti. Laskutus tapahtuu verkkolaskutuksella. Laskut tulee laatia niin, etteivät ne sisällä luottamuksellisia henkilötietoja tai muita lain mukaan salassa pidettäviä tietoja. Laskusta on käytävä ilmi laskutuksen perusteet ja lasku tulee kohdistaa Turun kaupunki, Kaupunkiympäristötoimialalle. Laskuun viitteeksi Pyöräliikenteen verkostosuunnitelma / Salonen. Laskutus- yms. lisiä ei hyväksytä.

Lisätiedot verkkolaskutuksesta www.turku.fi/laskuttaminen

5.Sopimus

Hankintapäätöksestä ilmoitetaan kaikille tarjoajille sähköpostilla. Hankintasopimus ei synny hankintapäätöksellä vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella.

Sopimusasiakirjat täydentävät toisiaan. Jos sopimusasiakirjat ovat keskenään ristiriidassa, noudetaan niitä seuraavassa keskinäisessä pätevyysjärjestyksessä:

1. Sopimus

2. Hankintapäätös

3. Tarjouspyyntö liitteineen

4. KSE 2013

5. Tarjoajan tarjous

Hankinnassa noudatetaan konsulttitoiminnan yleisiä sopimusehtoja KSE 2013 seuraavin poikkeuksin:

-kohtaa 9.1 ei noudateta

-kohtaa 10.4 ei noudateta

-kohtaa 10.5 ei noudateta. Kohdan sijasta noudatetaan seuraavaa: Jos kiistakysymys ei ratkea neuvotteluin, erimielisyydet jätetään ratkaistavaksi ensiasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen.

 

6.Tarjoajan soveltuvuutta koskevat vaatimukset ja muut    selvitykset

Työhön tulee nimetä projektipäällikkö, joka koordinoi työtä ja on yhteyshenkilö tilaajaan.

Työhön osallistuvilla henkilöillä ja projektipäälliköllä tulee olla aiempaa kokemusta pyöräliikenteen verkostosuunnittelusta ja yksisuuntaisten pyöräväylien liikenneteknisestä suunnittelusta. Referenssitiedot tulee liittää tarjoukseen. Referenssit pisteytetään kohdan 8: Vertailuperusteet mukaisesti.

Tarjoajalla tulee olla riittävät edellytykset hankinnan toteuttamiseksi. Tämän todentamiseksi tarjoajan tulee toimittaa liitteen 3 kohdassa 5 pyydetyt asiakirjat ja selvitykset.

Mikäli tarjoajaa koskevat edellytykset eivät täyty, tilaajalla on oikeus hylätä tarjous. Tilaaja varaa oikeuden pyytää muita lisäselvityksiä ja tarkistaa tarjoajilta pyydettyjä tietoja yleisesti käytössä olevista rekistereistä.

Selvitykset eivät saa olla kolmea kuukautta vanhempia laskettuna päivästä, jona ne on jätetty kaupungille.

 

 

7.Tarjouksen sisältö

Tarjouksen laatimiskielen tulee olla suomi. Tarjouspyynnössä ja sen liitteissä ilmoitetut sopimusehdot ovat ehdottomia vaatimuksia, jotka tarjoajan on hyväksyttävä sellaisenaan. Omia sopimusehtoja ei voi esittää tarjouksessa. Tarjoajan tulee tarjouksessaan ilmoittaa sähköinen yhteystieto (sähköposti), jonne hankintapäätös liitteineen voidaan antaa tiedoksi.

Tarjouksen tulee olla voimassa vähintään kolme kuukautta tarjousajan päättymisestä.

Osatarjouksia ei hyväksytä.

 

8.Vertailuperusteet

Tarjoukset pisteytetään kustannusarvion, työohjelman ja työhön osallistuvien referenssien perusteella. Tarjouksista valitaan työohjelman, referenssien ja kustannusarvion perusteella se, jonka yhteispisteet ovat korkeimmat. Maksimipistemäärä kokonaisuudessaan on 100.

 

Työryhmän pisteytys

Kaikilta henkilöiltä, joiden työpanos on tarjouksessa merkittävä, pyydetään toimitettavaksi liitteen 2 referenssilomake täytettynä. Referensseissä otetaan huomioon vain alle kahdeksan vuotta vanhat työt. Työryhmän referenssien maksimipistemäärä on 40.

Pisteiden antamisessa huomioidaan erityisesti:

-referenssikohteet suurehkoissa kaupungeissa

-referenssikohteessa on tutkittu yksisuuntaisia pyöräväyliä myös detaljitasolla (mm. poikkileikkaukset ja risteysjärjestelyt)

-referenssien ajankohta (vastaavista referensseistä uudemmat arvioidaan korkeammilla pisteillä)

-avainhenkilöiden rooli ja työpanos referenssissä ja tarjouksessa

 

Työohjelman pisteytys

Työohjelman osalta arvioidaan työmenetelmät vaihtoehtojen suunnittelussa ja erityisesti niiden vertailussa.

Suunnitteluprosessin ja avainhenkilöiden resursoinnin osalta arvioidaan kokonaisaikataulua, eri tehtäväosa-alueiden aikataulua ja yhteensopivuutta, organisointia, riittäviä resursseja eri tehtäviin, oikein kohdistettua työpanosta sekä tilaajan ja konsultin välistä vuorovaikutusta.

Työohjelmasta saa enintään 20 pisteitä.

 

 

Kustannusarvion pisteytys

Kustannusarviosta 40.000 € (alv 0%) tai alle saa 40 pistettä. Kustannusarvion ylittäessä 40.000 € vähennetään pistemäärästä 2 pistettä jokaista alkavasta 1.000 euron ylityksestä. Kustannusarviosta saatava pistemäärä voi olla myös negatiivinen (kustannusarvion ylittäessä 60.000 €).

 

9.Kysymykset

Ennen tarjouksen jättämistä on mahdollisuus jättää tilaajalle kirjallisia kysymyksiä. Kysymykset lähetetään osoitteeseen liikennesuunnittelu@turku.fi sekä kopiona osoitteeseen taneli.parssinen@turku.fi 15.1.2021 kello 12 mennessä.

Kirjalliset vastaukset kaikkiin kysymyksiin toimitetaan 20.1.2021 kello 12 mennessä.

 

10.Tarjouksen jättäminen

Tarjous tulee tehdä suomen kielellä ja kirjallisena.

Tarjoukset tulee jättää sähköpostilla osoitteeseen liikennesuunnittelu@turku.fi sekä kopiona osoitteeseen taneli.parssinen@turku.fi 1.2.2021 kello 12:00 mennessä.

Tarjoajan tulee tarjouksessaan ilmoittaa sähköinen yhteystieto (sähköposti), jonne hankintapäätös liitteineen voidaan antaa tiedoksi.

Asiaan liittyvissä sähköposteissa aiheeksi tulee laittaa ”Tarjous, pyöräliikenteen verkostosuunnitelma”. Vain kirjallisesti (sähköpostitse) annetut täydennystiedot ovat hankintayksikköä sitovia.

Hankinnan valmistelijana toimii liikennesuunnitteluinsinööri Taneli Pärssinen

 

11.Aikataulu

Konsultin valinta pyritään tekemään helmikuun loppuun mennessä.

Lopullinen työ on jätettävä tilaajalle tarkastettavaksi 1.7.2021 mennessä.

Työn on oltava kokonaisuudessaan valmis 1.9.2021 mennessä.

 

12.Tarjousasiakirjojen julkisuus

Viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain (621/1999, nk. julkisuuslaki) perusteella tarjoukset ovat pääsääntöisesti yleisesti julkisia sopimuksenteon jälkeen, asianosaisille jo päätöksenteon jälkeen. Siksi tarjoukset on pyrittävä laatimaan siten, etteivät ne sisällä liike- tai ammattisalaisuuksia. Jos liike- tai ammattisalaisuuksien sisällyttäminen tarjoukseen on välttämätöntä, on ne esitettävä erillisellä, salaiseksi otsikoidulla, liitteellä. Koko tarjous, koko työohjelma tai hinta ei lähtökohtaisesti ole salassa pidettävä liike- tai ammattiliikesalaisuus. Tilaaja harkitsee tapauskohtaisesti, ovatko liike- tai ammattisalaisuuksiksi esitetyt tiedot lain mukaan salassa pidettäviä.

 

13.Hylkäämisperusteet

Tarjous voidaan hylätä, jos tarjouspyynnössä esitetyt vaatimukset eivät täyty, tarjous ei muilta osin vastaa tarjouspyyntöä tai jos suunnittelutyöhön ilmoitetulla projektipäälliköllä ei ole referenssiluetteloiden perusteella riittävää kokemusta vastaavista hankkeista. Tarjous voidaan myös hylätä, mikäli on ilmeistä, että konsultilla ei ole mahdollisuutta suoriutua tehtävästä tilaajan edellyttämässä aikataulussa. Hankintayksikkö pidättää itsellään oikeuden olla hyväksymättä mitään annetuista tarjouksista perustelluista syistä.

 

Tarjouspyynnön liitteet:

1. Työn sisältö

2. Referenssilomake

3. Tarjouslomake