Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta4216.02.20212

1912-2021 (00 04 01, 11 02 06)

Sopimus eläinhoitolaa koskevasta yhteistyöstä Mynämäen kunnan kanssa

Tiivistelmä:

Kunnan on järjestettävä irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun vastaavan pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen tilapäinen hoito. Turun kaupungilla on löytöeläinten hoitoa Turun eläinhoitolassa koskeva yhteistyösopimus useiden kuntien kanssa. Mynämäen kunta haluaa liittyä sopimukseen. Lautakunnalle esitetään yhteistyösopimuksen hyväksymistä.

Kylk § 42

Ympäristölakimies Nina Mattila, ympäristöterveyspäällikkö Olli Sjövall 10.2.2021:

Eläinsuojelulain 15 §:n mukaan Eläinsuojelulain (247/1996) 15 §:n mukaan kunnan on huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteen otettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä. Talteen otettua eläintä on säilytettävä vähintään 15 päivän ajan, minkä jälkeen kunnalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Turun kaupungilla on voimassa oleva sopimus eläinhoitolaa koskevasta yhteistyöstä seuraavien kuntien ja kaupunkien kanssa: Auran kunta, Kaarinan kaupunki, Kustavin kunta, Liedon kunta, Maskun kunta, Marttilan kunta, Naantalin kaupunki, Nousiaisten kunta, Paimion kaupunki, Paraisten kaupunki, Pöytyän kunta, Raision kaupunki, Ruskon kunta, Sauvon kunta, Taivassalon kunta sekä Vehmaan kunta. Em. sopimuskunnat ovat sitoutuneet ostamaan Turulta eläinsuojelulain 15 §:n mukaisen, irrallaan tavatun ja talteen otetun seura- tai harrastuseläimen eli löytöeläinten tilapäisen hoidon järjestämisen. Sopimuksen mukaan eläimen omistusoikeus siirtyy Turulle, jos eläimen omistajaa ei löydetä eläinsuojelulaissa määritellyn säilytysajan (15 päivää) kuluessa tai eläintä ei voida eläinsuojelullisista syistä hänelle luovuttaa.

Turun ja sopimuskuntien löytöeläinten talteenotto ja säilytys hoidetaan Turun kaupungin eläinhoitolassa. Eläinhoitola sijaitsee osoitteessa Vanha Tampereentie 229, 20380 Turku. Eläinhoitolassa on tilat mm. koirille, kissoille ja muille pienikokoisille seura- ja harrastuseläimille.

Voimassa olevan sopimuksen 7. kohdan mukaan sopimuksen ulkopuolella olevien Varsinais-Suomen kuntien on mahdollista liittyä sopimukseen ilmoittamalla siitä Turun kaupungille. Liittymisen edellytyksenä on, että Turku hoitolan pitäjänä hyväksyy liittyjän. Jäsenkunnassa tapahtuneista muutoksista Turku ilmoittaa muille jäsenille liittymisen tapahtuessa.  

Mynämäen kunnasta saadun tiedon mukaan löytöeläimiä toimitettiin aiemmin löytöeläinten tilapäisestä hoidosta vastanneelle toiminnanharjoittajalle viime vuonna yhteensä 9 kappaletta (2 koiraa ja 7 kissaa). Turun eläinsuojeluvalvojalta saadun tiedon mukaan eläinhoitolan resurssit ovat riittävät myös Mynämäen kunnan löytöeläinten hoidon järjestämiseen. Kaupunkiympäristölautakunnalle ehdotetaan, että Mynämäen kunta liitetään yhteistyösopimukseen 1.3.2020 alkaen. Muille sopimuskunnille tiedotetaan asiasta toimittamalla niille kopio tästä päätöksestä.

Liite 1Sopimus eläinhoitolaa koskevasta yhteistyöstä Mynämäen kunnan kanssa

Oheismateriaali 1Mynämäen kunnan hakemus liittyä Turun löytöeläinten hoitosopimukseen

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää:

- hyväksyä liitteenä 1 olevan yhteistyösopimuksen,

- valtuuttaa valvontajohtajan tekemään sopimukseen tarvittaessa teknisluontoisia muutoksia ja lisäyksiä sekä allekirjoittamaan sopimuksen, ja

- että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan heti ja että tämä päätös pannaan täytäntöön ennen kuin se on saanut lainvoiman.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAuran kunta
tiedKaarinan kaupunki
tiedKustavin kunta
tiedLiedon kunta
tiedMarttilan kunta
tiedMaskun kunta
aoMynämäen kunta
tiedNaantalin kaupunki
tiedNousiaisten kunta
tiedPaimion kaupunki
tiedParaisten kaupunki
tiedPöytyän kunta
tiedRaision kaupunki
tiedRuskon kunta
tiedSauvon kunta
tiedTaivassalon kunta
tiedVehmaan kunta
tpvKaupunkiympäristötoimiala, ympäristöterveys
tiedRakennus- ja lupalautakunta


Liitteet:

Kylk § 42
Liite 1:Sopimus eläinhoitolaa koskevasta yhteistyöstä Mynämäen kunnan kanssa