TURUN KAUPUNKI         

KAUPUNKIYMPÄRISTÖTOIMIALA

KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOTEUTUSSUUNNITTELUYKSIKKÖ   

               

 

               23.3.2018

 

 

 

 

SUUNNITTELUTOIMEKSIANNOISSA NOUDATETTAVAT SOPIMUSEHDOT

 

Suunnittelutoimeksiannoissa noudatetaan sopimusehtoina Konsulttitoiminnan yleisiä sopimusehtoja KSE 2013 seuraavin muutoksin:

 

KSE 2013:n kohta 3.2.3

-   Kohtaa noudatetaan seuraavin muutoksin: Konsultin vahingonkorvauksen yläraja on koko toimeksiannon arvonlisäveroton kokonaishinta viisinkertaisena.

 

KSE 2013:n kohta 5.6.1, 5.6.2 ja 5.6.3

-   Kohtia ei noudateta. Kohtien sijasta noudatetaan seuraavaa: Matka-, majoitus- ja päivärahakorvausta ei makseta.

 

KSE 2013:n kohta 5.8.4

-   Kohtaa ei sovelleta. Kohdan sijasta noudatetaan seuraavaa: Konsultti laskuttaa Tilaajaa verkkolaskulla. Verkkolasku erääntyy maksettavaksi 30 päivän kuluttua hyväksyttävän laskun saapumisesta. Laskussa on oltava erittely laskutuksen perusteista ja sen sisältö tulee olla Tilaajan erikseen antamien ohjeiden mukainen. Viivästyskorko on enintään kulloinkin voimassa olevan korkolain 4 §:n 1 mom. mukainen.

 

KSE 2013:n kohta 6.1.1

-   Kohtaa ei noudateta. Kohdan sijasta noudatetaan seuraavaa: Sopijapuolet huolehtivat kumpikin omalta osaltaan, että palvelua tuotettaessa noudatetaan salassapidosta, vaitiolovelvollisuudesta, tietosuojasta ja salassa pidettävien tietojen luovuttamisesta annettuja voimassa olevia säädöksiä. Lisäksi Konsultin tulee noudattaa asiakirjojen ja tietojen käsittelyssä ja arkistoinnissa tilaajan antamia ohjeita. Konsultti ei saa ilman Tilaajan lupaa luovuttaa ulkopuolisille tietoja, jotka voivat olla salassa pidettäviä tai henkilötietoja rekisterimuodossa. Konsultin on selvitettävä palvelua suorittavalle henkilöstölle salassapitovelvollisuuden sisältö. Sopijapuolet sitoutuvat pitämään salassa toisiltaan saamansa luottamuksellisiksi katsottavat aineistot ja tiedot, jotka ovat lain perusteella salassa pidettäviä sekä olemaan käyttämättä niitä muihin kuin hankintasopimuksen mukaisiin tarkoituksiin. Salassapitovelvollisuuden rikkomisena ei pidetä viranomaisten velvoittavan määräyksen vuoksi tapahtuvaa tietojen luovuttamista viranomaiselle tai muulle taholle. Tässä kappaleessa tarkoitetut velvoitteet säilyvät myös toimeksiannon päättymisen jälkeen.

KSE 2013:n kohta 6.1.2

-   Kohtaa noudatetaan seuraavin lisäyksin: Konsultti luovuttaa sähköisen aineiston sellaisessa yleisesti käytössä olevassa sähköisessä formaatissa, joka sopii Tilaajan käyttämiin järjestelmiin.

 

KSE 2013:n kohta 6.1.3

-   Kohtaa ei noudateta. Kohdan sijasta noudatetaan seuraavaa: Sen jälkeen kun Konsultti on luovuttanut tilaajalta saamansa alkuperäisen aineiston ja toimeksiannon perusteella laatimansa aineiston Tilaajalle ja Tilaaja on hyväksynyt luovutettavan aineiston, Konsultilla ei ole aineiston säilytysvelvollisuutta.

 

KSE 2013:n kohta 6.2.1

-   Kohtaa ei noudateta. Kohdan sijasta noudatetaan seuraavaa: Palveluntuottaja luovuttaa ilman erillistä korvausta Tilaajalle täydellisen omistus- ja käyttöoikeuden työn tuloksiin.

 

KSE 2013:n kohta 6.2.2

-   Kohtaa ei noudateta. Kohdan sijasta noudatetaan seuraavaa: Aineiston toistuvasta käytöstä ei suoriteta korvausta konsultille.

 

KSE 2013:n kohta 7.2

-   Kohtaa noudatetaan seuraavin muutoksin: Tilaaja ei ole velvollinen suorittamaan ko kohdassa tarkoitettua viivästyssakkoa.

 

KSE 2013:n kohta 7.3

-   Kohtaa sovelletaan seuraavin muutoksin: Tilaaja ei ole velvollinen suorittamaan ko kohdassa tarkoitettua viivästyssakkoa.

 

KSE 2013:n kohta 7.4

-   Kohtaa noudatetaan seuraavin muutoksin: Konsultin viivästyssakon suuruus on 0,2% koko toimeksiannon kokonaishinnasta lisä- ja muutostöineen kultakin täydeltä työpäivältä minkä suunnitelman tai sen osan luovuttaminen myöhästyy toimeksiannon suoritusaikataulusta. Toimeksiannon suoritusaikataulussa esitettyihin välitavoitteisiin sovelletaan edellä esitettyä viivästyssakkoa. Viivästyssakkoa peritään välitavoitteiden osalta enintään 80 työpäivältä ja suunnitelman valmistumisen osalta enintään 40 työpäivältä.

 

KSE 2013:n kohta 7.5

-   Kohtaa noudatetaan seuraavalla tavalla muutettuna: Sopijapuolista riippumattomista syistä aiheutuneen viivästyksen ja keskeytymisen vuoksi voidaan suorittaa kohdassa tarkoitettua korvausta konsultille enintään 20 päivältä.

 

KSE 2013:n kohta 8.1.1

-   Kohtaa noudatetaan seuraavin lisäyksin: Tilaajalla on oikeus irtisanoa hankintasopimus päättymään välittömästi, jos konsulttia rasittaa hankintalain (1397/2016) 80 §:ssä tarkoitettu pakollinen poissulkemisperuste tai 81 §:n 1 momentin 3-11 kohdissa tarkoitettu harkinnanvarainen poissulkemisperuste, taikka kyseessä on hankintalain (1397/2016) 137 §:ssä tarkoitettu erityistilanne, vaikka peruste olisi syntynyt vasta sopimussuhteen alkamisen jälkeen. Tilaajalla on oikeus irtisanoa hankintasopimus päättymään välittömästi, jos Konsultin taloudellisten tai muiden olosuhteiden havaitaan muuttuneen olennaisesti niin, ettei voida olettaa Konsultin täyttävän hankintasopimuksen mukaisia velvollisuuksiaan eikä luotettavaa selvitystä velvoitteiden täyttämisestä anneta. Irtisanominen on tehtävä kohtuullisessa ajassa siitä, kun Tilaaja sai tiedon irtisanomisperusteen olemassaolosta. Ennen irtisanomista Tilaajan on huomautettava asiasta Konsultille ja varattava tälle mahdollisuus selvityksen antamiseen kohtuullisessa ajassa. Jos tilaaja irtisanoo sopimuksen tämän kappaleen perusteella, Konsultilla on oikeus saada täysimääräinen maksu hankintasopimuksen päättymishetkeen mennessä tuotetuista palveluista, mutta ei oikeutta muuhun korvaukseen hankintasopimuksen päättymisen johdosta.

 

KSE 2013:n kohta 8.1.3

-   Kohtaa noudatetaan seuraavalla tavalla muutettuna: Jo suoritettujen töiden korvaamisen lisäksi konsultille ei makseta palkkakustannuksia, eikä erityisiä korvauksia tai kuluja.

 

KSE 2013:n kohta 8.3.1

-   Kohtaa ei noudateta. Kohdan sijasta noudatetaan seuraavaa: Konsultilla ei ole oikeutta ilman Tilaajan suostumusta osaksikaan siirtää hankintasopimusta kolmannelle. Tilaajalla on oikeus siirtää hankintasopimus sellaiselle kolmannelle osapuolelle, jolle Tilaajan tehtävät siirtyvät kokonaan tai osittain.

 

KSE 2013:n kohta 9.1

-   Kohtaa ei sovelleta.

 

KSE 2013:n kohta 10.4

-   Kohtaa ei noudateta.

 

KSE 2013:n kohta 10.5

-   Kohtaa ei noudateta. Kohdan sijasta noudatetaan seuraavaa: Jos kiistakysymys ei ratkea neuvotteluin, erimielisyydet jätetään ratkaistavaksi ensiasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen.

 

KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOTEUTUSSUUNNITTELUYKSIKKÖ