Sijoitus- ja käyttöoikeussopimus

 

Sopimuksen osapuolet

 

Turun kaupunki      (käyttöoikeuden saaja)

Y-tunnus 0204819-8

 

Turun Toriparkki Oy      (käyttöoikeuden luovuttaja)

Y-tunnus 2034713-2

Aurakatu 8

20100 TURKU

 

Sopimuksen tarkoitus

 

Turun kaupunki ja Turun Toriparkki Oy sopivat tällä sopimuksella jätepuristimien sijoittamisesta 853-6-9902-0 (Kauppatori 6G) alueelle, jonka hallinnan on kaupunki 16.5.2017 allekirjoitetulla maanvuokrasopimuksella luovuttanut Turun Toriparkki Oy:lle.

 

Jätepuristimet sijoitetaan Kauppatorin maanpinnan alle alueelle, joka on osoitettu liitteenä olevassa 20.5.2020 päivätyssä asemapiirustuksessa. Jätepuristimien sijoittamiselle osoitetun alueen pituus on 10 m, leveys 5 m ja korkeus 5 m.

 

Sopimuksen ehdot

 

1. Käyttöoikeus alkaa 1.1.2021 jatkuen 30.12.2071 saakka, jolloin sijoitus- ja käyttöoikeus päättyy irtisanomista vaatimatta.

 

2. Tämä sopimus tulee voimaan heti allekirjoittamisen jälkeen.

 

3. Sijoitus- ja käyttöoikeudesta ei suoriteta erillistä korvausta, mutta kaupunki maksaa jätepuristimien sijoittamisesta vuokramiehelle maanvuokrasopimuksen kohdan 4.11 mukaisesti välittömät vahingot, mikäli puristimien sijoittamisesta tai käyttämisestä vahinkoa aiheutuu.

 

4. Kaupunki velvollinen huolehtimaan siitä, että sillä on kaikki toiminnassaan tarvittavat viranomaisluvat ja että se noudattaa toimintaansa liittyviä lainsäädännön ja viranomaisten mahdollisesti asettamia vaatimuksia ja määräyksiä.

 

5. Kaupunki vastaa käyttöoikeusalueen kunnossa- ja ylläpidosta.

 

6. Kaupunki vastaa toimintaansa liittyvistä vahingoista ja tapaturmista käyttöoikeusalueella.

 

7. Sopimusosapuolten tulee ilmoittaa alueen käyttöön liittyvistä mahdollisista ongelmista välittömästi.

 

8. Kaupunki sitoutuu siirtämään kustannuksellaan jätepuristimet uuteen paikkaan, mikäli maanalaista pysäköintilaitosta laajennetaan tämän sopimuksen mukaiselle sijoitus- ja käyttöoikeusalueelle.

 

Mikäli maanalaista pysäköintilaitosta laajennetaan nyt rakentamattomaksi jäävälle vuokra-alueen osalle ja tämän sopimuksen mukainen jätepuristimien sijoituspaikka muodostuu kohtuuttomaksi pysäköintilaitoksen toiminnalle, sitoutuvat osapuolet neuvottelemaan ja osoittamaan ensisijaisesti rakennettavan paikoituslaitoksen laajennuksen alueelta uuden sijoituspaikan jätepuristimille. Kaupunki sitoutuu siirtämään jätepuristimet uuteen paikkaan.

 

9. Mahdolliset sopimuksen tulkinnasta aiheutuvat erimielisyydet ratkaisee Varsinais-Suomen käräjäoikeus. Erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan neuvottelemalla.

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi saman sisältöistä kappaletta, yksi kummallekin sopimuspuolelle.