Käyttöoikeussopimus

 

Sopimuksen osapuolet

 

Turun kaupunki      (käyttöoikeuden luovuttaja)

Y-tunnus 0204819-8

 

Auran Nuuskut ry      (käyttöoikeuden saaja)

Y-tunnus 0985856-4

Sopimuksen tarkoitus

 

Turun kaupunki ja Auran Nuuskut ry sopivat tällä käyttöoikeussopimuksella käyttöoikeusalueesta, -ajasta ja -korvauksesta sekä muista käyttöoikeuteen liittyvistä ehdoista.

 

Sopimuksen kohde

 

Noin 4,8 ha:n suuruinen käyttöoikeusalue, joka on Turun kaupungin omistamien tilojen Via Logia 853-475-1-35 (Paimala) ja Maarianmetsä 853-475-1-40 (Tasto) alueilla, osoitteessa Paimalantie. Käyttöoikeusalueen likimääräinen sijainti on osoitettu liitekartalla M 405 / 13.11.2020.

 

Käyttöoikeusalue on osoitettu 29.5.2004 voimaan tulleessa Yleiskaava 2020:ssa (45/1999) virkistys- ja suojelualueeksi sekä kulttuurihistoriallisesti, kaupunkikuvallisesti, maisemallisesti tai luonnontilallisesti arvokkaaksi alueenosaksi.

 

Sopimuksen perusteet

 

Maanhankintapäällikön päätöspöytäkirja

 

Sopimuksen ehdot

 

1. Käyttöoikeus alkaa 1.1.2021 jatkuen kuuden (6) kuukauden molemminpuolisella irtisanomisajalla kuitenkin enintään 31.12.2023 saakka, jolloin käyttöoikeus päättyy irtisanomista vaatimatta.

 

2. Tämä sopimus tulee voimaan heti allekirjoittamisen jälkeen.

 

3. Käyttöoikeusalue luovutetaan koirien koulutus- ja harrastusalueeksi.

 

4. Käyttöoikeudesta peritään kertakorvauksena kolmesataaviisikymmentä (350) euroa.

 

5. Koirien irrallaan pito on sallittu käyttöoikeusalueella ohjatussa koulutustapahtumassa.

 

6. Käyttöoikeuden saaja on velvollinen huolehtimaan siitä, että sillä on kaikki toiminnassaan tarvittavat viranomaisluvat ja että se noudattaa toimintaansa liittyviä lainsäädännön ja viranomaisten mahdollisesti asettamia vaatimuksia ja määräyksiä.

 

7. Käyttöoikeusalueella olevia puita tai muuta kasvillisuutta ei saa vahingoittaa eikä kaataa ilman Turun kaupungin erillistä lupaa.

 

8. Sopimuskauden päättyessä alue on palautettava kaupungin vapaaseen hallintaan yhtä hyvässä kunnossa kuin se oli ennen käyttöoikeuden saajan ensimmäistä sopimuskautta.

 

9. Kaupungin viranomaisilla on oikeus toimittaa alueella katselmuksia. Jos tarkastus on aiheuttanut muistutuksia, on puutteellisuudet korjattava kaupungin määräämässä ajassa.

 

10. Maankäytön esteistä, kuten rakentamisesta tai metsänhoidosta, pyritään ilmoittamaan 2 kk ennen toimenpiteen aloittamista. Kaupunki saa rajoittaa metsän käyttöä tarvittaessa. Kaupungin tulee tiedottaa myös muuttuneista ajo-oikeuksista, kuten teiden sulkemisista puomein.

 

11. Toiminnasta ei saa olla haittaa alueen muulle virkistyskäytölle. Alueen käytössä on noudatettava yleisiä hyviä tapoja. Alueelle ei saa jäädä roskia ja autojen pysäköinnistä on huolehdittava muuta liikennettä estämättä tai vaarantamatta. Lupaa ei myönnetä moottoriajoneuvojen käyttämiseen käyttöoikeusalueella.

 

12. Käyttöoikeuden saaja vastaa käyttöoikeusalueella toimintaansa liittyvissä tapahtumissa sattuvista vahingoista ja tapaturmista.

 

13. Mikäli käyttöoikeus irtisanotaan ennen käyttöoikeusajan päättymistä, ei kaupunki ole velvollinen suorittamaan saamastaan korvauksesta minkäänlaista osaa takaisin käyttöoikeuden saajalle.

 

14. Sopimusosapuolten tulee ilmoittaa alueen käyttöön liittyvistä mahdollisista ongelmista välittömästi.

 

15. Mahdolliset sopimuksen tulkinnasta aiheutuvat erimielisyydet ratkaisee Varsinais-Suomen käräjäoikeus. Erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan neuvottelemalla.

 

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi saman sisältöistä kappaletta, yksi kummallekin sopimuspuolelle.

 

 

 

Turussa     päivänä      kuuta 2020

 

TURUN KAUPUNKI

Turun kaupungin puolesta

 

 

 

 

Ilkka Uusi-Uola

maanhankintapäällikkö