Käyttöoikeussopimus 12 / 2020

Sopimuksen osapuolet

Turun kaupunki   (käyttöoikeuden luovuttaja)

Y-tunnus 0204819-8

 

Archipelago live Oy   (käyttöoikeuden saaja)

Y-tunnus 3161677-2

os. c/o Taneli Vallasto

Luostarinkatu 21 lh. 26, 21100 NAANTALI

 

 

Sopimuksen kohde

Kartalla M 470 / 14.12.2020 osoitettu noin 18,9 m2:n suuruinen alue, joka on osaksi Turun kaupungin yleistä aluetta 8W 853-8-9909-0. Osoite Vierasvenesatama, Läntinen Rantakatu 55, 20100 Turku.

 

Käyttöoikeusalue on 6.8.2016 voimaan tulleen asemakaavan (16/2015, DrNro 14093-2013) mukaan vesialuetta (W) sekä vesialueen osa, jolle saa sijoittaa laitureita ja vierasvenesatamaa palvelevia ympäristöön sopivia kevyitä rakennelmia (w /la).

 

Sopimuksen perusteet

Maanhankintapäällikön päätöspöytäkirja xx.xx.202 § xx

 

 

Sopimuksen ehdot:

 

Käyttöoikeus alkaa joulukuun xx. päivänä 2020 ja jatkuu toistaiseksi seitsemän (7) päivän molemminpuolisella irtisanomisajalla enintään kuitenkin huhtikuun 30. päivään 2021 saakka, jolloin käyttöoikeus päättyy irtisanomista vaatimatta.

 

Käyttöoikeuden saaja on tietoinen, että sopimus voidaan päättää kaupungin toimesta ennen 30.4.2020 mikäli vierasvenesataman laiturin joka keväiset asennus- ja korjaustyöt vaativat esteetöntä kulkua laiturille tai kulku laiturilta käyttöoikeusalueelle estyy.

 

Tämä sopimus tulee voimaan heti allekirjoittamisen jälkeen.

 

1. Alue luovutetaan käyttöoikeuden saajalle 180 euron kuukausittaista korvausta vastaan.

 

2. Käyttöoikeuden saajalla on oikeus sijoittaa tilapäisesti alueelle Iglu-venelautta majoitustoimintaa varten. Tämän lisäksi käyttöoikeuden saajalla on oikeus ulottaa lautan kansiosa laiturille saakka ja käyttää laiturialuetta lautan kiinnittämiseen sekä lautalle kulkuun. Lautta on kiinnitettävä kaupungin määräämään paikkaan ja tämän hyväksymällä tavalla. Lautan omistajan on valvottava, että sen kiinnityslaitteet ovat aina kunnossa.

 

3. Käyttöoikeuden saajalla ei ole oikeutta sijoittaa rakennuksia, laitteita tai muita laitoksia käyttöoikeusalueelle pysyvästi. Käyttö oikeuden saajalla ei ole oikeutta kiinnittää laitureihin mitään johtoja, rakennelmia tai laitteita eikä laitureilla saa säilyttää mitään vene- tai laituripaikan käyttöön liittyvää irtainta ilman kaupungin lupaa.

 

4. Käyttöoikeuden saaja on velvollinen huolehtimaan siitä, että sillä on kaikki toiminnassaan tarvittavat viranomaisluvat ja että se noudattaa toimintaansa

liittyviä lainsäädännön ja viranomaisten mahdollisesti asettamia vaatimuksia ja määräyksiä.

 

5. Käyttöoikeuden saajalla ei ole oikeutta siirtää sopimusta kolmannel­le osapuolelle.

 

6. Käyttöoikeuden saaja vastaa omalla kustannuksella käyttöoikeusalueen huolto- ja kunnossapidosta mukaan lukien käytettävien laiturialueiden talvikunnossapidosta.

 

7. Käyttöoikeuden saaja on velvollinen raportoimaan kaupungille, että toiminnan jätehuolto on hoidettu asianmukaisesti.

 

8. Käyttöoikeuden saaja on velvollinen hoitamaan aluetta hyvin. Alueen siisteydestä vastaa käyttöoikeuden saaja.

 

9. Käyttöoikeuden saaja on tietoinen, että laituri voidaan kaupungin toimesta ottaa tilapäisesti käyttöön, jolloin lautta on siirrettävä toiseen paikkaan, jos näin määrätään. Siirrosta ja sen aiheuttamista kuluista vastaa käyttöoikeuden saaja. Jokaisessa jokialueella olevassa aluksessa, pitää olla kohtuullisessa ajassa saatavana riittävä määrä laivaväkeä, jotta alus tarpeen tullen voidaan siirtää.

 

10. Käyttöoikeuden saaja on tietoinen, että tämä käyttöoikeus on tilapäinen ja myönnetty hankkeen pilotointia varten eikä käyttöoikeussopimusta jatketa sen päätyttyä. Pilotoinnin jälkeen käyttöoikeuden saajan on palautettava alue entiseen kuntoon.

 

11. Sopimusajan päättyessä tulee käyttöoikeuden saajan luovuttaa alue kaupungin vapaaseen hallintaan vähintään yhtä hyvässä kunnossa kuin se oli sopimuskauden alkaessa.

 

Käyttöoikeuden saaja on velvollinen poistamaan alueelta omaisuutensa sekä siistimään käyttöoikeusalueen välittömästi käyttöoikeusajan päätyttyä. Muussa tapauksessa kaupunki on oikeutettu poistamaan alueelta siellä olevan käyttöoikeuden saajan omistaman omaisuuden ja siistimään alueen sekä perimään näistä toimenpiteistä aiheutuvat kustannukset käyttöoikeuden saajalta.

 

12. Kaupungin viranomaisilla on oikeus toimittaa alueella katselmuksia. Katselmuksessa tarkistetaan, onko alue hyvässä kunnossa ja onko sopimuksen määräyksiä muutoin noudatettu. Jos tarkastus on aiheuttanut muistutuksia, on puutteellisuudet korjattava kaupungin määräämässä ajassa.

 

13. Turun kaupunki ei vastaa sopimusalueella mahdollisesti sattuneista vahingoista ja tapaturmista.

14. Sopimusosapuolten tulee ilmoittaa alueen käyttöön liittyvistä mahdollisista ongelmista välittömästi.

 

   

Tätä sopimusta on tehty kaksi saman sisältöis­tä kap­paletta, yksi kummallekin sopimuspuolelle.

 

 

Turussa ____ päivänä joulukuuta 2020

 

 

Turun kaupungin yleisen alueen 8W 853-8-9909-0

 

Turun kaupunki

 

 

_______________________

      

   

Archipelago live Oy

 

_______________________