Turun kaupungin kaupunkiympäristötoimialan tarjoama tukipalvelu Turun Vesihuolto Oy:lle

 

 

1.

Sopijapuolet

 

Turun Vesihuolto Oy (jäljempänä myös ’’Tilaaja’’)

Y-tunnus: 1028215-2

PL 136
20101 Turku

 

Turun kaupunki (jäljempänä myös ’’Tuottaja’’)

Kaupunkiympäristötoimiala

Y-tunnus: 0204819-8

PL 355

20101 Turku

 

2.

Yhteyshenkilöt ja heidän tehtävänsä

 

Turun Vesihuolto Oy:

Petri Elo

vesihuoltopäällikkö

050 313 2508

petri.elo@turunvesihuolto.fi

 

Turun kaupunki:

Harri Kottonen

mittaustyöpäällikkö

050 558 9561

harri.kottonen@turku.fi

 

Yhteyshenkilöiden tehtävänä on seurata ja valvoa sopimuksen toteutumista ja tiedottaa siitä oman organisaationsa sisällä ja toiselle sopijapuolelle. Vain sopimuksen yhteyshenkilölle ilmoitetut tiedonannot ja yhteydenotot ovat päteviä. Sopimuksen yhteyshenkilöllä ei ole oikeutta muuttaa sopimusta. Sopijapuolen on viivytyksettä ilmoitettava kirjallisesti yhteyshenkilön vaihtumisesta toisen sopijapuolen yhteyshenkilölle.

 

3.

Sopimuksen tarkoitus

 

Tämän sopimuksen tarkoituksena on sopia Turun kaupungin kaupunkiympäristötoimialan tarjoamasta tukipalvelusta sen tytäryhteisölleen, Turun Vesihuolto Oy:lle. Turun kaupunki tarjoaa Tuottajan ominaisuudessa Turun Vesihuolto Oy:lle, Tilaajalle, Turun kaupungin alueella sijaitsevien Tilaajan omistamien vesi- ja viemäriverkostojen sekä tarvittaessa myös tonttijohtojen (jäljempänä ’’Johdot’’) mittaustöitä. Tukipalvelulla Tuottaja tukee Tilaajan toimintaan kuuluvaa vesihuollon ylläpitämistä.

 

Tässä sopimuksessa mittaustyöt koostuvat seuraavista töistä:

pienet maastomallit ja pintavaaitukset

ojien ja muiden rakenteiden mittaukset

uusien johtojen ja kaivojen mittaukset sekä tarkemittaukset

vesijohtojen liittymispisteiden kartoitus

kaivojen korkeuksien ja painaumien mittaukset

kaivojen kuntotietojen tekeminen

 

Hulevesiviemäreihin liittyvät mittaustyöt ovat kuuluneet vuoden 2017 alusta alkaen Tuottajalle eikä niitä laskuteta Tilaajalta.

 

4.

Sopijapuolten tehtävät

 

Tuottajan tehtäviin kuuluu Johtojen kartoittamiseen, suunnitteluun ja näyttöön liittyvät mittaustyöt (jäljempänä ’’Palvelu’’). Mittauksissa ja tulosten käsittelyssä noudatetaan osapuolten erikseen sopimia ohjeita ja määräyksiä.

 

Tilaajan tehtäviin kuuluu määritellä mittaustöiden tavoitteet ja vastata johtokarttojen ylläpidosta. Tilaaja sitoutuu pitämään ajan tasalla johtokarttoja ja ilmoittamaan johtokarttoihin tehtävistä muutoksista viipymättä Tuottajalle. Tilaaja vastaa siitä, että johtokarttoihin merkityt Johdot ovat merkitty oikein karttoihin.

 

Tilaajan on muutoinkin annettava Tuottajalle riittävät ja oikeat tiedot Palvelun tuottamista varten.

 

Tilaaja tilaa Palvelun Tuottajalta ensisijaisesti kirjallisesti, esimerkiksi sähköpostilla. Tilaukset voidaan tehdä poikkeuksellisesti suullisesti. Suullisesti tehtävä tilaus on kuitenkin jälkikäteen vahvistettava kirjallisesti, kuten sähköpostilla. Kaikki tilaukset kirjataan palvelun tuottajan käyttämään tilausjärjestelmään.

 

Ensisijaisesti Palvelun tilaukset tehdään Tuottajan mittaustyönjohtajalle (tämän sopimuksen allekirjoitushetkellä Timo Lausti). Hänen ollessa estyneenä tehdään tilaukset kartoittajalle (tämän sopimuksen allekirjoitushetkellä Eemeli Laine), tai mittaustyöpäällikölle (tämän sopimuksen allekirjoitushetkellä Harri Kottonen). Tuottaja sitoutuu ilmoittamaan Tilaajalle mahdollisista Tuottajan henkilöstössä tapahtuvista muutoksista, jotka vaikuttavat Palvelun tilaamiseen.

 

Tilaaja ja Tuottaja sitoutuvat noudattamaan työtehtävissä voimassa olevia työselityksiä, määräyksiä ja sopimuksia.

 

5.

Sopijapuolten menettely ja vastuut vahinkotapauksissa

 

Jos Palvelussa on virhe, tulee Tilaajan ilmoittaa virheestä Tuottajan mittaustyöpäällikölle kohtuullisessa ajassa virheen havaitsemisesta tai siitä, kun se olisi tullut havaita.

 

Jos Tuottajan suorittamissa kaivuutöissä aiheutetaan Johdoille vahinkoa, vaikka Tuottajan työnjohdon alaisuudessa oleva työntekijä on noudattanut annettuja ohjeita ja määräyksiä, noudatetaan korvausvastuun jakautumisessa seuraavaa:

 

Jos kysymyksessä on virheellisestä sijaintimittauksesta, jonka Tuottaja on tehnyt, on vastuu Tuottajalla. Mikäli Tilaaja on suorittanut virheellisen sijaintimittauksen, on vastuu Tilaajalla.

 

Jos Tuottaja on osoittanut virheellisesti Johtojen sijainnin maastossa, on vastuu Tuottajalla.

Tuottaja ei vastaa syntyneestä vahingosta, jos se on aiheutunut Tilaajan tehtäviin kuuluvien johtokarttojen virheellisistä merkinnöistä tai ajantasaisuuden puutteellisuudesta.

 

6.

Vahingonkorvaus

 

Tilaajalla ja Tuottajalla on oikeus saada vahingonkorvausta toisen sopijapuolen sopimusrikkomuksesta aiheutuneesta välittömästä vahingosta. Vahingon määränä pidetään johtovaurioista syntyneitä korjauskustannuksia.

 

Tuottaja on vahingonkorvausvelvollinen Tilaajan menetetystä liiketulosta vain siinä tapauksessa, mikäli vahinko on sattunut Tuottajan työnjohdon alaisuudessa olevan työntekijän törkeästä tuottamuksesta.

7.

Hinta

 

Tuottaja veloittaa Tilaajaa tekemästään työstä liitteenä olevan hinnoittelutaulukon mukaisesti. Tuottajalla on oikeus huomioida viranomaisten määräämistä uusista julkisista maksuista, olemassa olevien maksujen korotuksista sekä yleisestä kustannuskehityksestä aiheutuneet kustannukset suoraan Tilaajalle tuotettaviin Palveluihin vaikuttavat välittömät kustannukset laskutettavassa Palvelun hinnassa.

 

Hinnat tarkistetaan vuosittain, ja ne otetaan käyttöön seuraavan vuoden tammikuussa. Tuottajan on ilmoitettava hintamuutoksista Tilaajalle kirjallisesti viimeistään kaksi (2) kuukautta ennen hintamuutoksen voimaantuloa.

 

Mittaustöiden arvioitu yhteishinta on 90 000,00 euroa per vuosi. Hinta ei sisällä arvonlisäveroa. Tuottaja laskuttaa arvonlisäveron voimassa olevan lain mukaisesti.

 

 

8.

Maksuehdot

 

Tuottaja laskuttaa Tilaajaa verkkolaskulla. Tilaajan verkkolaskuosoite on:

 

Turun Vesihuolto Oy  
00371028215201109  

Verkkolaskuoperaattori: CGI

Välittäjätunnus: 003703575029

 

Kustannusseurantaa varten Tuottaja laatii laskut ja listan tehdyistä suoritteista. Laskuista on käytävä ilmi laskutuksen perusteet ja laskut tulee laatia niin, etteivät ne sisällä lain mukaan salassa pidettäviä tietoja.

 

Laskutus- tai muita sellaisia lisiä ei hyväksytä.

 

Maksut maksetaan laskun perusteella. Verkkolasku erääntyy maksettavaksi neljäntoista (14) päivän kuluttua hyväksyttävän laskun saapumisesta. Jos Tilaaja ei maksa laskua viimeistään eräpäivänä, Tuottajalla on oikeus periä viivästyskorkoa voimassa olevan korkolain 4 §:n 1 momentin mukaisesti sekä kohtuulliset perintäkulut.

 

9.

Ilmoitusvelvollisuus

 

Sopijapuolen tulee ilmoittaa viipymättä kirjallisesti toiselle sopijapuolelle asiaoista, joilla on sopimussuhteen tai sopimuksen täyttämisen kannalta olennaista merkitystä.

 

10.

Sopimuksen muuttaminen ja siirtäminen

 

Sopijapuolet voivat muuttaa tätä sopimusta kirjallisesti. Muut muutokset ovat mitättömiä. Muutokset tulevat voimaan, kun molemmat sopijapuolet ovat ne asianmukaisesti hyväksyneet ja allekirjoittaneet sopijapuolten toimivaltaisten edustajien toimesta.

 

Sopijapuoli ei voi kokonaan tai osittain siirtää tätä sopimusta kolmannelle ilman toisen sopijapuolen etukäteen antamaa kirjallista suostumusta.

 

11.

Sopimuksen irtisanominen

 

Kumpikin sopijapuoli voi irtisanoa sopimuksen vain erityisestä syystä. Irtisanomisaika on kaksi (2) kuukautta.

 

12.

Sopimuksen purkaminen

 

Kumpikin sopijapuoli saa purkaa sopimuksen kokonaan tai osittain, jos toinen sopijapuoli on olennaisesti rikkonut tässä sopimuksessa sovittuja sopimusvelvoitteitaan tai on ilmeistä, että olennainen sopimusrikkomus tulee tapahtumaan. Sopimuksen purkaminen on tehtävä kirjallisesti.

 

13.

Sopimuksen voimassaolo

 

Tämä sopimus on voimassa 1.1.2021 – 31.12.2021 ja korvaa aikaisemmin yksi (1) vuotiskaudeksi tehdyn Turun Vesihuolto Oy:n ja Turun kaupungin Kaupunkiympäristötoimialan kaupunkimittauspalvelun mittausyhteystyösopimuksen, joka päättyy 31.12.2020. Määräaikaisena tämä sopimus päättyy ilman irtisanomista.

 

Sopijapuolet voivat keskenään neuvotella sopimuskauden jatkamisesta uudella sopimuksella.

 

14.

Sopimukseen sovellettava laki ja erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Tähän sopimukseen ja sen tulkintaan sovelletaan Suomen lakia.

 

Mahdolliset sopimuserimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan neuvottelemalla. Mikäli neuvottelut eivät johda sopijapuolia tyydyttävään lopputulokseen, ratkaistaan erimielisyydet ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

 

15.

Sopimuskappaleet

 

Tätä sopimusta on laadittu kaksi (2) saman sanaista kappaletta, yksi (1) kummallekin sopijapuolelle.

 

 

 

Turussa päivänä kuuta 20

 

 

Turun Vesihuolto Oy Kaupunkiympäristötoimiala

 

 

 

 

____________________ ____________________

Irina Nordman Christina Hovi

toimitusjohtaja toimialajohtaja

 

 

 

Liitteet:   1) Turun Vesihuolto Oy:n ohjeet urakoitsijalle

   2) Muistio TSA 21.9.1998

   3) Hinnoittelutaulukko

 

Maastomittaustyön hinnasto

66

e/h/hlö

100

ylityökorvaus e/h/hlö

 

 

Ohjeet urakoitsijalle

vanha_esitys_1998