Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta46915.12.20201

13906-2020 (02 08 02)

Kirstinpuiston asemakaava-alueen rakentaminen RU_ 1 -urakan hankinnan aloittaminen sekä urakoitsijan valintakriteerit

Tiivistelmä:

Tuodaan lautakunnalle päätettäväksi Kirstinpuiston asemakaava-alueen rakentaminen hankinnan aloittaminen sekä urakoitsijan valintakriteerit.

Kylk § 469

Vastaava rakennuttaja Mika Pitkänen 7.12.2020:

Kaupunkirakentaminen / kaupunkiympäristön rakennuttaminen on valmistelemassa Kirstinpuiston asemakaava-alueen rakentaminen RU_1 (rakennu-urakan laajuus Liite 3.) rakennusurakkaa. Urakassa toteutetaan rakennussuunnitelmienosoittamassa laajuudessa kaava-alueen mm. vanhojen katujen ja pintarakenteiden peruskorjaamista, uusien katualueiden ja niihin liittyvän kunnallistekniikan rakentamisen, puistojen, valaistuksen, vesihuollon ja hulevesialtaiden rakentaminen. Tämän lisäksi urakassa toteutetaan Juhana Herttuan puistokadun ja Pansiontien risteyksen liikennejärjestelyt. Urakka-aika on suunniteltu alkavaksi maaliskuussa 2021 ja päättyvän joulukuussa 2023.

Vuoden 2021 talousarviossa ja vuosien 2021 – 2024 taloussuunnitelmaehdotuksessa (Kaupunginvaltuusto 16.11.2020 § 188) on varattu Kirstinpuiston kaava-alueen rakentamiseen 2.500.000 euroa vuodelle 2021, 4.300.000 euroa vuodelle 2022 ja 4.000.000 euroa vuodelle 2023.

Juhana Herttuan puistokadun ja Pansiontien risteysjärjestelyt toteutetaan Herttuankulman kaava-alueen budjetista. Vuodelle 2021 Herttuankulmaan on varattu 2.300.000 euroa.   

Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta.

Hankinnasta tullaan tekemään hankintalain edellyttämä hankintailmoitus.

Urakan kokonaiskustannusarvio on n. 14.300.000 euroa (alv 0 %).

Kustannusarvio sisältää 15 % hankevarauksen. Kustannusarviosta Turun kaupungin osuus on 10.950.000 euroa (sisältää Pansiontien, jonka kustannusavio on n. 250.000 euroa) ja Turun vesihuollon osuus on 3.350.000 euroa.

Urakkamuotona on kokonaishintaurakka.

Urakkahinnasta korkeintaan 1/3 on sidottu indeksiin. Seurattava indeksi on Tilastokeskuksen julkaisema Maanrakennuskustannusindeksi 2015=100. Indeksin peruspisteluku on sopimuksen allekirjoitushetkellä viimeisin virallinen julkaistu pisteluku.

Indeksikorjaus tehdään tammikuun 2023 pistelukuun ja se koskee työtä, joka on suoritettu vuonna 2023 tai sen jälkeen. Korjaus suoritetaan urakan maksuerille sekä yksikköhinnoille. Maksuerien osalta korjaus voi koskea korkeintaan 1/3 urakkahinnan arvosta maksueriä.

Urakoitsijalle varataan suuruudeltaan 195.000 euroa (alv 0 %) bonus (yhteensovitus + välitavoitteet).

Yhteensovitusbonuksen arvo on 90.000 euroa. Bonus sidotaan urakan yhteensovitukseen, liikennejärjestelyiden jne. onnistumiseen alueen talonrakentajien ja asukkaiden kanssa. Maksettavaa bonusta pienentävät kaikki tilaajan tai urakoitsijan saamat vaikutusalueeseen liittyvät kirjalliset reklamaatiot.

Bonus pienenee 2.000 euroa per reklamaatio. Samaan asiaan liittyvät yhden kalenteriviikon aikana saadut reklamaatiot lasketaan yhdeksi reklamaatioksi.

Yhteensovitusbonus voidaan maksaa hyväksytyn vastaanoton jälkeen.

Urakan välitavoitteisiin (7 kpl) sidotun bonuksen arvo on 105.000 euroa. Bonukset maksetaan, jos välitavoitteet saavutetaan.

Välitavoitteiden myöhästymisestä viivästyssakkojen maksimiyhteissumma on 400.000 euroa.

Urakan hankinta suoritetaan käyttäen avointa menettelyä ja valintaperusteena on halvin hinta.

Tarjousten tekijöille asetetaan seuraavat kelpoisuusvaatimukset, joiden on täytyttävä, jotta tarjoajan tarjous otetaan mukaan tarjousvertailuun:

Tarjoajalla tulee olla Y-tunnus.

Tarjoajan tulee olla huolehtinut verojen, sosiaaliturvamaksujen ja eläkevakuutusmaksujen maksamisesta. Tarjoaja voidaan kuitenkin hyväksyä, jos laiminlyötyjen maksujen osalta on maksunsaajan hyväksymä maksusuunnitelma.

Tarjoajalla tulee olla hankinnan kokoon ja laatuun nähden taloudelliset edellytykset hankinnan suorittamiseen. Tätä ominaisuutta arvioidaan tarjoajan luottokelpoisuudesta saatujen tietojen perusteella. Tarjoajan Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa–suosituksen mukaisen luottokelpoisuuden tulee olla vähintään tyydyttävä (A). Muun vastaavan luottotietolaitoksen (ei pankin) luottokelpoisuusluokitus tulee olla vähintään tätä vastaava.

Tarjoajan vuosittaisen kokonaisliikevaihdon tulee olla vähintään seitsemän (7) miljoonaa euroa kahdella viimeisellä kahdentoista kuukauden pituisella tilikaudella. Liikevaihtovaatimuksen tulee täyttyä molemmilla tilikausilla.

Tarjoajan tulee olla merkitty kaupparekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin sekä arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, jos lainsäädäntö edellyttää rekisteröitymistä.

Urakoitsijan tulee noudattaa kaikkien työntekijöiden työsuhteissa voimassa olevaa alan valtakunnallista työehtosopimusta.

Tarjoajalla on voimassa oleva vastuuvakuutus, joka on riittävä suhteessa hankinnan laajuuteen ja riskeihin nähden ja joka kattaa tässä työssä tilaajalle, kolmannelle osapuolelle tai tämän omaisuudelle aiheutuneet vahingot.

Tarjoajan tulee olla ottanut tapaturmavakuutuslaissa (608/1948) tarkoitetun vakuutuksen.

Tarjoajan on esitettävä tarjouslomakkeella, miten se tulee järjestämään urakkaohjelman mukaisen vakuuden. Lomakkeessa on ilmoitettava vakuuden muoto ja vakuuden antaja.

Tilaaja hyväksyy ulkomaisen vakuudenantajan vain siinä tapauksessa, että vakuudenantajalla on sivukonttori tai muu tilaajan hyväksyttävissä oleva edustaja Suomessa.

Tarjoajan tulee toimittaa yllä mainittujen vaatimusten täyttymisestä tarjouspyynnössä tarkemmin määritellyt todistukset, jotka eivät saa olla kolmea (3) kuukautta vanhempia.

Tarjoajalla tulee olla Rakentamisen Laatu RALA ry:n myöntämä RALA-PÄTEVYYSTODISTUS ("sininen todistus") tähän urakkaan soveltuvasta toimialapätevyydestä 18.3a Pääurakointi; putkilinjat ja johtoverkot, 18.6a: Pääurakointi; tiet ja kadut sekä 18.11 Pääurakointi; viher- ja ympäristörakentaminen.

RALA-pätevyyden puuttuessa voidaan pätevyys osoittaa riittävin referenssitiedoin.

Tarjoajalla tulee olla Rakentamisen Laatu RALA ry:n myöntämä tähän urakkaan soveltuva yritystason RALA-TOIMINTATAPOJEN HYVÄKSYNTÄTODISTUS ("keltainen todistus") tai muu vastaava näyttö ulkopuolisesti todennetusta laadunvarmistuksesta, esimerkiksi tähän urakkaan soveltuva SFS-EN ISO 9001 laatusertifikaatti.

Muilta osin tarjouspyyntö liitteineen on oheisen tarjouspyyntöluonnoksen ja sen liitteiden mukainen.

Liite 1Tarjouspyyntöluonnos 7.12.2020

Oheismateriaali 1Urakkasopimusluonnos 7.12.2020

Oheismateriaali 2Vaiheistuskartta Kirstinpuisto 12.11.2020

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää, että:

- Kirstinpuiston asemakaava-alueen RU_1 urakan hankinta voidaan käynnistää edellä kuvatuin taloudellisin ja teknisin minimivaatimuksin,

- hankinnassa käytetään avointa menettelyä ja valintaperusteena halvinta hintaa,

- hankkeesta julkaistaan hankintailmoitus HILMA-hankintakanavalla,

- kaupunkirakentamisen palvelualuejohtaja valtuutetaan allekirjoittamaan tarjouspyyntö ja mahdollisesti tehtäväksi tuleva sopimus ja

- pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristötoimiala, kaupunkiympäristön rakennuttaminen


Liitteet:

Kylk § 469
Liite 1:Tarjouspyyntöluonnos 7.12.2020