Sopimus Liiterin käytöstä         (Dnro SYKE-2017-T-18)

 

 

 

1.Sopijapuolet

 

Suomen ympäristökeskus (SYKE), Latokartanonkaari 11, 00790 Helsinki

 

ja

 

   nimi, osoite (jäljempänä ”Käyttöoikeuden saaja”)

 

 

2.Sopimuksen kohde

 

Tällä sopimuksella sovitaan Käyttöoikeuden saajan oikeudesta käyttää Liiteriä ja YKR-aineistojakelua (Liiteri ja YKR-aineistojakelu yhdessä jäljempänä ”Palvelu”) alla tarkemmin määritellyin ehdoin. Sopimus edellyttää voimassaolevaa käyttölupaa Tilastokeskukselta sekä jokaiselta käyttäjältä henkilökohtaista salassapitositoumusta.

 

 

3.Käyttäjätunnukset

 

SYKE luovuttaa Käyttöoikeuden saajan nimeämille ja sen palveluksessa oleville henkilöille (jäljempänä ”Käyttäjä”) enintään 50 kappaletta henkilökohtaisia käyttäjätunnuksia, joilla Käyttäjät pääsevät kirjautumaan Liiteriin.

 

Lisäksi SYKE luovuttaa Käyttöoikeuden saajan nimeämälle kahdelle (2) henkilölle henkilökohtaiset käyttäjätunnukset YKR-aineistojakeluun, joilla em. Käyttäjät pääsevät kirjautumaan YKR-aineistojakeluun.

 

Käyttöoikeuden saaja toimittaa SYKElle osoitteeseen alu_tuki@ymparisto.fi luettelon (Käyttäjien nimet ja sähköpostiosoitteet) Palvelun käyttäjistä. Luettelossa on eriteltävä Liiteri-palvelun ja YKR-aineistojakelun käyttäjät.

 

Käyttäjä ei saa luovuttaa henkilökohtaisia käyttäjätunnuksiaan kolmansille.

 

Käyttöoikeuden saaja vastaa siitä, että Käyttäjät huolehtivat käyttäjätunnuksen ja salasanan huolellisesta säilyttämisestä. Käyttöoikeuden saajan on välittömästi ilmoitettava SYKElle, mikäli Käyttäjän palvelussuhde Käyttöoikeuden saajaan päättyy tai jos käy ilmi tai on syytä epäillä, että kolmas osapuoli on saanut käyttäjätunnuksen haltuunsa.

 

 

4.Palvelua ja Palvelussa olevien aineistojen käyttöä koskevat ehdot

 

Käyttäjän tulee noudattaa niitä Palvelua ja Palvelussa olevien aineistojen käyttöä koskevia ehtoja, jotka ilmoitetaan Käyttäjälle Palvelussa.

 

Käyttöoikeuden saaja vastaa siitä, että Käyttäjä käyttää Palvelua sekä Palvelussa olevia aineistoja tämän sopimuksen sekä Palvelua koskevien käyttöehtojen mukaisesti. Käyttöoikeuden saajan tulee saattaa tämän sopimuksen sisältö tiedoksi kaikille Käyttäjille.

 

 

5.Maksut

 

Palvelusta veloitettava hinta on liitteen 2 mukainen.

 

Palvelu laskutetaan kalenterivuosittain etukäteen kunkin vuoden helmikuussa.

 

Ensimmäinen maksu laskutetaan kuukauden kuluessa Palvelun käyttöönotosta. Ensimmäisenä vuonna Palvelun käytöstä laskutetaan ne täydet kuukaudet, jotka Palvelu on ollut Käyttöoikeuden saajan käytössä.

 

Maksuehto on 14 päivää netto ja viivästyskorko korkolain mukainen.

 

 

 

6.Palvelun käyttöoikeuden ja sopimuksen voimassaolo

 

Palvelun käyttöoikeus alkaa, kun käyttäjätunnukset luovutetaan Käyttäjille. Palvelun käyttöoikeus on voimassa tämän sopimuksen voimassaolon ajan. Kun tämä sopimus päättyy, lakkaavat samalla Käyttäjille myönnetyt käyttäjätunnukset.

   

Tämä sopimus tulee voimaan, kun sopijapuolet ovat sen allekirjoittaneet ja on voimassa vuoden kerrallaan kolmen (3) kuukauden irtisanomisajalla, kuitenkin enintään viisi (5) vuotta.

 

Jos Käyttöoikeuden saaja tai Käyttäjä toimii tämän sopimuksen ehdon, käyttöoikeuden kohteena olevan Palvelun ehdon, lainsäädännön tai viranomaismääräysten vastaisesti, SYKE voi poistaa käyttäjätunnuksen ja lisäksi purkaa sopimuksen päättymään välittömästi.

 

 

7.Muut ehdot

 

   

Käyttöoikeuden saaja vastaa kaikesta vahingosta, joka on aiheutunut siitä, että käyttöoikeuden saaja (ml. yksittäinen Käyttäjä) on toiminut tämän sopimuksen, lainsäädännön tai viranomaismääräysten vastaisesti tai tallentanut järjestelmään tietoa kolmannen kanssa tekemänsä sopimuksen vastaisesti. Käyttöoikeuden saaja vastaa niiden kolmansien, joille käyttöoikeuden saaja on luovuttanut aineistoa, aiheuttamista vahingoista kuin omistaan.

 

Sopijapuolet eivät vastaa välillisistä vahingoista, jollei vahinkoa ole aiheutettu tahallaan tai törkeällä tuottamuksella. Välillisenä vahinkona ei pidetä vahinkoa, jonka SYKE on velvollinen korvaamaan Tilastokeskukselle ja joka on aiheutunut käyttöoikeuden saajan tai sen vastuulla olevien Käyttäjien ja kolmansien toiminnasta tai laiminlyönneistä.

 

 

Tästä sopimuksesta tai palvelua koskevista käyttöehdoista johtuvat erimielisyydet, joista sopijapuolet eivät pääse yhteisymmärrykseen, jätetään ensiasteena Helsingin käräjäoikeuden ratkaistavaksi.

 

Yhteystahot:

 

SYKE

 

Alueidenkäytön tietojärjestelmien neuvonta

alu_tuki@ymparisto.fi

 

 

Käyttöoikeuden saaja

 

Nimi

Sähköpostiosoite

puhelinnumero

 

Laskutustiedot:

 

Käyttöoikeuden saajan laskutustiedot:

 

Verkkolaskuosoite/OVT-tunnus

 

Välittäjätunnus

 

Y-tunnus

 

ALV-tunnus

 

Viite

 

 

 

 

8.Sopimusasiakirjat

 

   Tämä sopimus koostuu tästä sopimusasiakirjasta sekä sen seuraavista liitteistä:

 

Liite 1   Liiteri -palvelun ja aineiston kulloinkin voimassa olevat käyttöehdot

Liite 2   Kulloinkin voimassa oleva hinnasto

Liite 3   YKR-tietosisältö

Liite 4   Mallisopimus YKR-aineistojen luovutuksesta konsultille

Liite 5   Mallisopimus YKR-aineistojen luovutuksesta yhteistyöhankkeessa

Liite 6   YKR-aineiston edelleen luovuttamisen ehdot

Liite 7    Tilastokeskuksen käyttölupa-anomus

Liite 8   Tilastokeskuksen salassapitositoumus

 

 

 

Mikäli sopimusasiakirjojen välillä ilmenee ristiriitaa, tämä sopimusasiakirja on ensisijainen liitteeseen nähden. Liitteitä sovelletaan numerojärjestyksessä.

 

 

Allekirjoitukset

 

 

SYKE

 

Paikka ja päivämäärä:

 

Helsingissä, __.__.20__

 

 

 

_____________________      ______________________

Eeva Furman      Kari Oinonen

keskuksen johtaja      kehittämispäällikkö

 

 

 

   Käyttöoikeuden saaja

 

 

   Paikka ja päivämäärä:

 

 

   _____________________    __.__.20__

 

 

 

 

_____________________   

   nimi

   tehtävä