Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, liikennesuunnittelu 
Liikennesuunnittelupäällikkö10509.11.2020 

12513-2020 (10 03 01, 08 00 00)

Osallistuminen Orikedon rekkaparkin aluevaraussuunnitelman laatimiseen

Kaupunginvaltuusto on 15.6.2020, §97 osaltaan hyväksynyt Turun kaupunkiseudun MAL-sopimuksen. Eräänä sopimuksen mukaisena toimenpiteenä kunnat ja valtio laativat suunnitelman ja pyrkivät edistämään raskaan liikenteen palvelualueen tai -alueiden sijoittamista Kehätien lähiympäristöön.

Alustavissa tarkasteluissa Kiinteistö Oy Kaajantalon tontti 853-93-2-2 Vanhan Tampereentien ja Silakadun risteyksessä on osoittautunut potentiaaliseksi rekkaparkin sijoituspaikaksi. Jatkoneuvotteluiden pohjaksi Varsinais-Suomen ELY-keskus ja kaupunki laadituttavat yhdessä ko. tontille tarkastelun rekkaparkin sijoittamismahdollisuuksista tontille.

ELY-keskus on pyytänyt tarkastelun laatimisesta tarjouksen puitesopimuskonsultiltaan Destia Oy:ltä, joka tarjoaa selvityksen laatimista 9.780 €:n enimmäisveloituksella. ELY-keskus esittää kaupungille, että suunnittelukustannukset jaetaan kaupungin ja ELY-keskuksen välillä tasan.

PäätösPäätin, että Turun kaupunki osallistuu Orikedon rekkaparkin aluevaraussuunnitelman laatimiseen 50%:n kustannusosuudella ja enintään 5.000 €:lla (alv 0%). Kustannukset kohdistetaan liikennesuunnitteluyksikön asiantuntijapalveluiden määrärahoihin.

 

Matti Salonen

liikennesuunnittelupäällikkö

Oikaisuvaatimusohje liitteenä.

Jakelu

aoDestia Oy
tiedVarsinais-Suomen ELY-keskus
tiedKaupunkiympäristölautakunta