SOPIMUSLUONNOS VILJELYPALSTOJEN HOITAMISESTA

 

1. Osapuolet

 

Turun kaupunki       (jäljempänä ”Kaupunki”)

Y-tunnus: 0204819-8

 

Turun 4h-yhdistys ry      (jäljempänä ”Yhdistys”)

Y-tunnus:0298734-7

Mestarinkatu 2

20810 Turku   

 

Osapuolet jäljempänä yhdessä ”Osapuolet” ja erikseen ”Osapuoli”.

2. Päätöksen perusteet

 

Kaupunkiympäristölautakunnan päätös xx.xx.2020 § xxx

 

3. Sopimuksen tarkoitus

 

Tämän sopimuksen tarkoituksena on sopia Kaupungin ja Yhdistyksen välillä viljelypalstojen hoitamisesta jäljempänä mainituin ehdoin kesäkausilla 2021 – 2028.

 

4. Yhdistyksen oikeudet ja velvollisuudet

 

Yhdistys sitoutuu markkinoimaan ja hoitamaan kaupungin osoittamia viljelypalstoja vuosittain:

 

Markkinointia, mikä tarkoittaa:

 

-viljelypalstojen vuokraaminen. Vuokrahinnat ovat aarin 10m x 10m palsta, jossa on vesipiste palsta-alueen reunassa, vuokra 25 euroa ja 0,5 aarin palsta 20 euroa. Ilman vesipistettä 1 aari 20 euroa ja 0,5 aaria 15 euroa/vuodessa.

-lehti-ilmoittelua viljelypalstojen vuokrauksista paikallislehdissä vuosittain

-antamalla viljelyneuvontaa palstaviljelijöille

 

Palstojen hoito, mikä sisältää:

 

-opastuksen, merkkauksen ja siivouksen

 

Kaupunki ei peri Yhdistykseltä lainkaan vuokraa viljelypalstoista

 

5. Kaupungin velvollisuudet

 

Kaupunki maksaa edellä mainittujen palvelujen tuottamisesta korvausta Yhdistykselle. Kaupunki maksaa 3.700 euroa palveluntuottamisesta Yhdistykselle vuosittain.

 

-osoittaa viljelypalstat vuosittain yhdistyksen käyttöön

-muokkaa maat keväällä ja kyntää syksyllä

-vastaa jätesäiliöiden tyhjennyksestä

-vesipisteiden toimivuudesta

 

Mikäli Yhdistys haluaa muutoksia viljelypalstojen vuokraan, jotka kohdistuvat seuraavan vuoden kesäkauteen, Yhdistyksen tulee tehdä siitä esitys viimeistään kunkin vuoden lokakuun 31. päivään mennessä.

 

Kaupungilla on vastuuvakuutus, joka korvaa asiakkaille vahingot, jotka ovat aiheutuneet kaupungin vastuun laiminlyönnistä, esimerkiksi viallisista tai rikkinäisistä, kaupungin alueelle rakentamista tai toimittamista varusteista tai rakenteista.

 

6. Sopimussakko

 

Mikäli Osapuoli olennaisesti rikkoo tässä sopimuksessa sovittua, eikä korjaa menettelyään neljätoista (14) päivän kuluessa toisen Osapuolen tekemästä kirjallisesta ja vaatimuksen perusteet sisältävästä huomautuksesta, on rikkomukseen syyllistynyt Osapuoli velvollinen suorittamaan toiselle Osapuolelle sopimussakkona kolmetuhatta (3.000) euroa. Sopimussakko erääntyy maksettavaksi edellä mainitun menettelyn korjaamiseen varatun ajan päättyessä. Viivästyneelle suoritukselle tulee maksaa korkolain mukainen viivästyskorko.

 

Sopimussakko ei kuitenkaan rajoita siihen oikeutetun Osapuolen oikeutta toteennäyttämänsä kokonaisvahingon korvaukseen, mikäli se on sopimussakon määrää suurempi. Tällöin kuitenkin sopimussakon määrä luetaan vahingonkorvauksen määrän vähennykseksi.

 

7. Sopimuksen irtisanominen ja purkaminen

 

Sopimus alkaa 1. päivänä tammikuuta 2021 ja jatkuu toistaiseksi kymmenen (10) kuukauden molemminpuolisella irtisanomisajalla enintään kuitenkin 31. päivään joulukuuta 2028 asti, jolloin sopimus päättyy irtisanomista vaatimatta.

 

Osapuolilla on oikeus purkaa tämä sopimus päättymään välittömästi, mikäli toinen Osapuoli:

 

-ei noudata tämän sopimuksen mukaisia velvollisuuksiaan eikä korjaa laiminlyöntiään 14 päivän kuluessa saatuaan toiselta Osapuolelta tätä koskevan kirjallisen kehotuksen ja sopimuksen vastaisella menettelyllä on olennainen merkitys; tai

-asetetaan konkurssiin tai selvitystilaan tai todetaan maksukyvyttömäksi.

 

Tätä sopimusta rikkonut Osapuoli on velvollinen korvaamaan toiselle Osapuolelle sen vahingon kokonaisuudessaan, mikä tämän sopimuksen purkamisesta aiheutuu.

 

8. Muut ehdot

 

Yhdistys ei ole oikeutettu siirtämään tätä sopimusta kolmannelle. Yhdistys on kuitenkin oikeutettu käyttämään alihankkijoita Kaupungin suostumuksella mutta tällöinkin Yhdistys vastaa alihankkijan toimista, kuten omasta toiminnastaan suhteessa Kaupunkiin.

 

9. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset tämän sopimuksen tulkinnasta aiheutuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkoasiat pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan neuvottelemalla Osapuolten kesken. Mikäli tämä ei ole mahdollista, edellä mainitut erimielisyydet ja riidanalaiset asiat ratkaisee Turun käräjäoikeus.

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi (2) samasanaista kappaletta, yksi kummallekin Osapuolelle.

 

Turussa _______. _______________kuuta 2020

 

TURUN KAUPUNKI

Kaupunkiympäristötoimialan puolesta

 

Tämän sopimuksen hyväksyn ja sitoudun sitä tarkoin noudattamaan.

 

Paikka ja aika edellä mainitut

 

Turun 4H-yhdistyksen puolesta