Käyttöoikeussopimus 11 / 2020

 

Sopimuksen osapuolet

 

Turun kaupunki   (käyttöoikeuden luovuttaja)

Y-tunnus 0204819-8

 

Forum Marinum säätiö   (käyttöoikeuden saaja)

Y-tunnus 1509940-2

Linnankatu 72

20100 Turku

 

Sopimuksen kohde

 

Kartalla M 272 / 21.8.2020 osoitettu noin 477 m2:n suuruinen alue, joka on osaksi Turun kaupungin yleistä aluetta 9K 853-9-9901-0 sekä osaksi Turun kaupungin yleistä aluetta 9W 853-9-9909-0. Osoite Varvintori 1, 20100 Turku.

 

Käyttöoikeusalue on 16.11.1991 voimaan tulleen asemakaavan (10/1990, DrNro 351-1990) mukaan osaksi Itäinen Rantakatu -nimistä katualuetta sekä osaksi vesialuetta, jolle saa sijoittaa laiturin ja rakennelmia (w/).

 

Sopimuksen perusteet

 

Tonttipäällikön päätöspöytäkirja xx.xx.202 § xx,

 

Sopimuksen ehdot:

 

Käyttöoikeus alkaa tammikuun 1. päivänä 2021 ja jatkuu toistaiseksi kuuden (6) kuukauden molemminpuolisella irtisanomisajalla enintään kuitenkin joulukuun 31. päivään 2025 saakka, jolloin käyttöoikeus päättyy irtisanomista vaatimatta.

 

Tämä sopimus tulee voimaan heti allekirjoittamisen jälkeen.

 

1. Alue luovutetaan käyttöoikeuden saajalle korvauksetta.

 

2. Käyttöoikeuden saajalla on oikeus käyttää aluetta tilapäisesti Sigyn aluksen korjaustoimenpiteiden vaatimiin toimintoihin sekä Sigyn aluksen esittely- ja huoltotoimintaan sekä niihin liittyviin toimintoihin. Aluetta ei saa aidata siten että rantaväylän kevyenliikenteen kulku estyisi.

 

3. Käyttöoikeuden saajalla ei ole oikeutta sijoittaa rakennuksia, laitteita tai muita laitoksia käyttöoikeusalueelle pysyvästi.

 

4. Käyttöoikeuden saaja on velvollinen huolehtimaan siitä, että sillä on kaikki toiminnassaan tarvittavat viranomaisluvat ja että se noudattaa toimintaansa

liittyviä lainsäädännön ja viranomaisten mahdollisesti asettamia vaatimuksia ja määräyksiä.

 

5. Käyttöoikeuden saajalla ei ole oikeutta siirtää sopimusta kolmannel­le osapuolelle.

 

6. Käyttöoikeuden saaja on anottava sopimukselleen jatkoa sitä halutessaan. Jos sopimusta ei jatketa, on käyttöoikeuden saajan palautettava alue entiseen kuntoon.

 

7. Käyttöoikeuden saaja vastaa omalla kustannuksella käyttöoikeusalueen huolto- ja kunnossapidosta niiltä osin, mikäli Turun kaupungin normaali katualueen huolto- ja kunnossapito on estynyt suorittamaan ko. toimia mahdollisesti alueelle sijoitetun kaluston tai muun esteen vuoksi.

 

8. Käyttöoikeuden saaja on velvollinen hoitamaan aluetta hyvin. Alueen siisteydestä vastaa käyttöoikeuden saaja.

 

9. Sopimusajan päättyessä tulee käyttöoikeuden saajan luovuttaa alue kaupungin vapaaseen hallintaan vähintään yhtä hyvässä kunnossa kuin se oli sopimuskauden alkaessa.

 

Käyttöoikeuden saaja on velvollinen poistamaan alueelta omaisuutensa sekä siistimään käyttöoikeusalueen välittömästi käyttöoikeusajan päätyttyä. Muussa tapauksessa kaupunki on oikeutettu poistamaan alueelta siellä olevan käyttöoikeuden saajan omistaman omaisuuden ja siistimään alueen sekä perimään näistä toimenpiteistä aiheutuvat kustannukset käyttöoikeuden saajalta.

 

10. Kaupungin viranomaisilla on oikeus toimittaa alueella katselmuksia. Katselmuksessa tarkistetaan, onko alue hyvässä kunnossa ja onko sopimuksen määräyksiä muutoin noudatettu. Jos tarkastus on aiheuttanut muistutuksia, on puutteellisuudet korjattava kaupungin määräämässä ajassa.

 

11. Turun kaupunki ei vastaa sopimusalueella mahdollisesti sattuneista vahingoista ja tapaturmista.

12. Sopimusosapuolten tulee ilmoittaa alueen käyttöön liittyvistä mahdollisista ongelmista välittömästi.

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi saman sisältöis­tä kap­paletta, yksi kummallekin sopimuspuolelle.

 

Turussa ____ päivänä ____________kuuta 2020

 

Turun kaupungin yleisen alueen 9K 853-9-9901-0 sekä Turun kaupungin yleisen alueen 9W 853-9-9909-0 omistaja