Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta38403.11.20206

12122-2015 (613, 627)

Asemakaavoituksen Ramstedtinkatu 4 (7/2016) keskeyttäminen

Tiivistelmä:

Ramstedtinkatu 4:n kaava-alueen asemakaavoitus esitetään keskeytettäväksi maanomistajan pyynnöstä.

Kylk § 384

Kaupunkiympäristötoimiala, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Nella Karhulahti 26.10.2020:

Ramstedtinkatu 4:n asemakaavanmuutos (7/2016) on ollut vireillä vuodesta 2016. Kaavan laadinta perustui yksityisen maanomistajan, Kiinteistö Barker Oy:n kaava-aloitteeseen. Asemakaavanmuutoksella tutkittiin asuinkerros- ja rivitalojen korttelialueen tehokkaampaa rakentamista tavoitteena edistää tontin täydennysrakentamisen toteutumista. Kaavaluonnos hyväksyttiin kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnassa 23.5.2017 § 174.

Ramstedtinkatu 4:n tontti on myyty ja uuden omistajan Asunto Oy Turun Ramstedtinrannan asiamies, Suomen Laatuasunnot Oy, on ilmoittanut, että tontti halutaan rakentaa voimassa olevan asemakaavan mukaisesti ja maanomistaja haluaa luopua kaavamuutoshankkeesta. Koska kyseisen asemakaavan laadinta on lähtenyt yksityisen maanomistajan aloitteesta, kaavoitus ei näe tarkoituksenmukaiseksi kaavan viemistä eteenpäin.

Tontin entisen omistajan kanssa on tehty kaavan laatimissopimus, joka on voimassa vuoden loppuun saakka. Kyseisen sopimuksen siirtäminen uudelle omistajalle olisi edellyttänyt kaupungin suostumusta. Kiinteistön entinen omistaja vastaa kaavan laatimisesta jo aiheutuneista kuluista.

Hallintosäännön 52.2 §:n 5 kohdan mukaan kaupunkiympäristötoimialan toimialajohtaja päättää asemakaavoituksen aloittamisesta sekä siitä, että kaavoitusta ei jatketa muiden kuin vaikutukseltaan merkittävien asemakaavojen osalta. Vireillä ollut asemakaava on ollut vaikutukseltaan merkittävä asemakaava. Näin ollen kaavoituksen keskeyttämisestä päättää kaupunginhallitus, jonka tehtäviin kuuluu kaupungin kaavoituksen ja maankäytön johtaminen.

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että asemakaavanmuutoksen Ramstedtinkatu 4 (7/2016) valmistelu keskeytetään.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallitus